Ce sa nu consumi de Craciun daca esti predispus la migrene

Iata ca nu mai e mult si vor sosi si sarbatorile. Craciunul este ocazia perfecta pentru a petrece alaturi de prieteni si familie, bucurandu-ne unii de ceilalati, dar si de masa traditionala pe care o pregatim cu atat drag. Totusi, inainte de a incepe sa preparam mancarurile obisnuite, trebuie sa luam in calcul faptul ca unii dintre musafirii nostri ar putea fi predispusi la migrene. In plus, chiar si noi am putea suferi de aceasta problema. Asadar, daca tu esti gazda anul acesta, retine care sunt alimentele pe care tu si apropiatii tai ar trebui sa le evitati pentru a va feri de migrene in zilele de sarbatoare.      

Ce sa nu consumi de Craciun daca esti predispus la migrene

1. Sare. Pentru ca sarea din comert contine foarte mult sodiu, ea este principala vinovata pentru durerile puternice de cap, mai ales in cazul persoanelor cu sensibilitate ridicata la astfel de afectiuni. Asadar, pentru a evita astfel de probleme, incercati sa reduceti cat de mult posibil cantitatea de sare pe care o folositi in prepararea mancarurilor. De asemenea, evitati sa cumparati din marile magazine produse precum mixurile de condimente, vegeta, snacksurile ambalate sau alunele sarate, pentru ca si acestea contin sodiu din plin.
2. Anumite tipuri de branza. Exista cateva tipuri de branza precum Cheddar, Stilton, Brie sau branza albastra, care pot da dureri de cap din cauza unei substante numite tiramina, pe care ele o contin din plin. Cantitatea de tiramina difera de la un tip de branza la altul, insa cele mai bogate in acest aminoacid sunt branzeturile foarte vechi.
3. Nuci si seminte. Nu se stie inca cu exactitate de ce mai multe tipuri de nuci si seminte (in special cele sarate, din comert) cauzeaza migrene persoanelor predispuse la aceste afectiuni, insa cert este ca acest lucru se intampla. Aceste alimente, la fel ca si branzeturile vechi, contin tiramina, insa in cantitati mai mici. Asadar, ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a pune pe masa un bol plin de alune sarate.
4. Bauturi alcoolice. Dupa cum bine stim, alcoolul este unul dintre principalii vinovati atunci cand vine vorba de dureri de cap si de deshidratarea organismului. Nu va spunem sa eliminati bauturile alcoolice din meniul de Craciun, insa ideal este sa fie consumate cu masura si langa fiecare pahar de alcool sa existe si un pahar de apa pentru ca musafirii sa se rehidrateze.
5. Alimente procesate, ce contin aditivi. De la salamuri la carnati, crenvursti, salate si snacksuri, toate alimentele bogate in aditivi alimentari, pe care le gasim pe rafturile marilor magazine, sunt bogate in nitriti si nitrati, substante care dilata vasele de sange si provoaca migrene ingrozitoare. Pe cat posibil, incercati sa eviti in principal mezelurile. Ideal este sa le preparati acasa pentru a va asigura ca alimentele pe care le consumati sunt naturale.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure