Reinventeaza aperitivele de Craciun

In perioada Sarbatorilor, pentru ca, de obicei, suntem invitati in mai toate zilele sa luam parte la o masa festiva, se intampla sa consumam aceleasi mancaruri de fiecare data. De pe aproape nicio masa nu sunt lipsite salata boeuf sau ouale umplute, de exemplu.

Reinventeaza aperitivele de Craciun

Daca anul acesta vrei ca masa pe care o pregatesti sa fie diferita, Gustos.ro ti-a pregatit cateva aperitive originale cu care iti vei suprinde familia.

Sandvisuri marinate

Ingrediente:

8 felii de paine proaspata, doua linguri de ulei de masline, doi catei de usturoi, doua linguri si jumatate de otet balsamic, o ceapa rosie, maruntita, opt masline tocate marunt, doua rosii coapte, taiate felii, o conserva de ton, patru linguri de busuioc

Mod de preparare:

Pregateste patru folii alimentare si pune pe fiecare cate doua felii de paine. Toarna uleiul de masline in mod egal pe fiecare felie de paine, apoi freaca fiecare felie cu usturoi. Apoi, toarna peste paine si otetul. Mai departe, peste una dintre felii de pe fiecare folie alimentara pune, in mod egal, ceapa, maslinele, rosiile, tonul si busuiocul. Fa patru sandvisuri din cele 8 felii, combinand cate o felie simpla cu una cu ingredientele de mai sus. Infasoara fiecare sandvis in folia lui si lasa-le sa stea la temperatura camerei pentru aproximativ 45 de minute.

Chiftelute surpriza

Ingrediente:

350 de grame de carne de vita tocata, o jumatate de ceasca de firmituri de paine, o patrime de ceasca de ceapa maruntita, o patrime de ceasca de morcov, dat pe razatoare, doua linguri de patrunjel, tocat, doua linguri de lapte degresat, un praf de sare, piper, un albus de ou

pentru sos: o jumatate de ceasca de suc de mere, o treime de ceasca de zahar brun, o patrime de ceasca de otet balsamic, o lingura de sos de soia, o patrime de lingurita de praf de usturoi, patru lingurite de faina de porumb.

Mod de preparare:

Intr-un castron, amesteca carnea tocata, firmiturile de paine, ceapa, morcovul, patrunjelul, laptele, sarea, piperul si albusul de ou. Fa din acest amestec chiftelute, pe care apoi prajeste-le intr-o tigaie. Dupa prajire, pune-le pe un servet de hartie si usuca-le bine.

Pentru sos: intr-o tigaie medie, amesteca sucul de mere, zaharul brun, otetul, faina de porumb, sosul de soia si praful de usturoi. Tine pe foc pana fierbe si apoi inca 2 minute, amestecand des. Adauga chiftelutele in acest sos si fierbe cam 3 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise