Un Craciun dulce chiar si pentru diabetici

Craciunul este sezonul dulciurilor. Orice forma de dulciuri se bucura in aceasta perioada de o mare popularitate. Fie ca sunt prajituri cu scortisoara sau vanilie, toata lumea gaseste in acest sezon pe masa prajiturile favorite. Si pentru ca de Craciun trebuie sa ne bucuram cu totii, chiar şi diabeticii se pot infrupta din prajiturile de Craciun. Trebuie doar sa stie cum sa le prepare.

Un Craciun dulce chiar si pentru diabetici

Multi diabetici cred ca din cauza bolii lor, Craciunul este o povara, ca nu se pot bucura de prajiturile pe care cu totii le gusta fericiti. Si totusi, se poate, diabeticii trebuie in primul rand sa-si pregateasca singuri prajiturile. Acestia pot alege retetele clasice la care pot inlocui zaharul cu indulcitori sau fructoza. O lingurita de indulcitor lichid înlocuieste 50 de grame de zahăr. Este recomandata mai degraba utilizarea de fructoza ca un îndulcitor in inlocuirea zaharului pentru ca se comporta in aluat intr-un mod similar. În acest caz, raportul dintre ingrediente nu trebuie ajustat. Totusi, atentie la timpul de preparare, prajiturile care contin fructoza necesita mai mult timp la coacere.
Anumite ingrediente
Unele ingrediente trebuie taiate cu totul din retete. Din pacare diabetici ar trebui sa renunte la miere, siropuri, martipan, stafide, fructe confiate, coaja de portocala, smochine etc. Fructele cu coaja, migdale şi fulgi de nuca de cocos pot fi utilizate de catre diabetici din cauza proportiei, dar cu moderatie din cauza grasimilor continute.

Faina potrivita

Pentru a evita glucide in exces, diabeticii ar trebui sa foloseasca faina de grau speciala pentru diabetici. Glucidele din aceasta faina sunt absorbite mult mai lent de organism mult si nu duc la o crestete rapida a zaharului in sange.
Biscuiti pentru toata lumea

Pregatiti cat mai multe retete de biscuiti. Pentru acestia veti avea nevoie de un aluat mai moale care nu necesita atat de multa faina. Trebuie doar sa respectati cateva reguli simple, inainte de coacere lasati pentru un timp aluatul la dospit (incercati sa-l lasati chiar mai mult decat se recomanda). Daca este un aluat pufos, cautati sa-l turnati imediat ce l-ati preparat pentru a ramane cat mai pufos. Evitati ungerea cu margarina si faina a tavii, folositi hartie de copt.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise