Un Craciun dulce chiar si pentru diabetici

Craciunul este sezonul dulciurilor. Orice forma de dulciuri se bucura in aceasta perioada de o mare popularitate. Fie ca sunt prajituri cu scortisoara sau vanilie, toata lumea gaseste in acest sezon pe masa prajiturile favorite. Si pentru ca de Craciun trebuie sa ne bucuram cu totii, chiar şi diabeticii se pot infrupta din prajiturile de Craciun. Trebuie doar sa stie cum sa le prepare.

Un Craciun dulce chiar si pentru diabetici

Multi diabetici cred ca din cauza bolii lor, Craciunul este o povara, ca nu se pot bucura de prajiturile pe care cu totii le gusta fericiti. Si totusi, se poate, diabeticii trebuie in primul rand sa-si pregateasca singuri prajiturile. Acestia pot alege retetele clasice la care pot inlocui zaharul cu indulcitori sau fructoza. O lingurita de indulcitor lichid înlocuieste 50 de grame de zahăr. Este recomandata mai degraba utilizarea de fructoza ca un îndulcitor in inlocuirea zaharului pentru ca se comporta in aluat intr-un mod similar. În acest caz, raportul dintre ingrediente nu trebuie ajustat. Totusi, atentie la timpul de preparare, prajiturile care contin fructoza necesita mai mult timp la coacere.
Anumite ingrediente
Unele ingrediente trebuie taiate cu totul din retete. Din pacare diabetici ar trebui sa renunte la miere, siropuri, martipan, stafide, fructe confiate, coaja de portocala, smochine etc. Fructele cu coaja, migdale şi fulgi de nuca de cocos pot fi utilizate de catre diabetici din cauza proportiei, dar cu moderatie din cauza grasimilor continute.

Faina potrivita

Pentru a evita glucide in exces, diabeticii ar trebui sa foloseasca faina de grau speciala pentru diabetici. Glucidele din aceasta faina sunt absorbite mult mai lent de organism mult si nu duc la o crestete rapida a zaharului in sange.
Biscuiti pentru toata lumea

Pregatiti cat mai multe retete de biscuiti. Pentru acestia veti avea nevoie de un aluat mai moale care nu necesita atat de multa faina. Trebuie doar sa respectati cateva reguli simple, inainte de coacere lasati pentru un timp aluatul la dospit (incercati sa-l lasati chiar mai mult decat se recomanda). Daca este un aluat pufos, cautati sa-l turnati imediat ce l-ati preparat pentru a ramane cat mai pufos. Evitati ungerea cu margarina si faina a tavii, folositi hartie de copt.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor