Craciunul este sezonul dulciurilor. Orice forma de dulciuri se bucura in aceasta perioada de o mare popularitate. Fie ca sunt prajituri cu scortisoara sau vanilie, toata lumea gaseste in acest sezon pe masa prajiturile favorite. Si pentru ca de Craciun trebuie sa ne bucuram cu totii, chiar şi diabeticii se pot infrupta din prajiturile de Craciun. Trebuie doar sa stie cum sa le prepare.


Multi diabetici cred ca din cauza bolii lor, Craciunul este o povara, ca nu se pot bucura de prajiturile pe care cu totii le gusta fericiti. Si totusi, se poate, diabeticii trebuie in primul rand sa-si pregateasca singuri prajiturile. Acestia pot alege retetele clasice la care pot inlocui zaharul cu indulcitori sau fructoza. O lingurita de indulcitor lichid înlocuieste 50 de grame de zahăr. Este recomandata mai degraba utilizarea de fructoza ca un îndulcitor in inlocuirea zaharului pentru ca se comporta in aluat intr-un mod similar. În acest caz, raportul dintre ingrediente nu trebuie ajustat. Totusi, atentie la timpul de preparare, prajiturile care contin fructoza necesita mai mult timp la coacere.
 
Anumite ingrediente
 
Unele ingrediente trebuie taiate cu totul din retete. Din pacare diabetici ar trebui sa renunte la miere, siropuri, martipan, stafide, fructe confiate, coaja de portocala, smochine etc. Fructele cu coaja, migdale şi fulgi de nuca de cocos pot fi utilizate de catre diabetici din cauza proportiei, dar cu moderatie din cauza grasimilor continute.
 
Faina potrivita
 
Pentru a evita glucide in exces, diabeticii ar trebui sa foloseasca faina de grau speciala pentru diabetici. Glucidele din aceasta faina sunt absorbite mult mai lent de organism mult si nu duc la o crestete rapida a zaharului in sange.
 
Biscuiti pentru toata lumea 
 
Pregatiti cat mai multe retete de biscuiti. Pentru acestia veti avea nevoie de un aluat mai moale care nu necesita atat de multa faina. Trebuie doar sa respectati cateva reguli simple, inainte de coacere lasati pentru un timp aluatul la dospit (incercati sa-l lasati chiar mai mult decat se recomanda). Daca este un aluat pufos, cautati sa-l turnati imediat ce l-ati preparat pentru a ramane cat mai pufos. Evitati ungerea cu margarina si faina a tavii, folositi hartie de copt.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    kok miori, 07 decembrie 2013

    Se pot pregati dulciuri fara faina sau cu faina integrala,se pot folosi zaharul diabetic ptr copt si este si miere diabetica.

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 03 decembrie 2013

    Faina de cocos, de migdale si de quinoa sunt recomandate pentru diabetici si nu numai. Prajiturile facute dintr-un amestec din cele de mai sus sunt delicioase si sanatoase. Ca grasime, folosesc untul de nuca de cocos si uleiul de susan. Inlocuiesc in cea mai mare parte zaharul cu stevia si fructe ca:mare, banane, pere.

  • Fara foto

    03 decembrie 2013

    Si de unde se procura faina aceea speciala , ca eu n-am vazut-o pe nicaieri

  • Fara foto

    frunza janet, 29 noiembrie 2013

    Interesant articolul,mai ales,ca am un diabetic in familie....

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

    interesant...