A pierde în greutate nu înseamnă doar reducerea caloriilor, ci și echilibrarea nutrienților potriviți. Atingerea greutății ideale necesită mai mult decât simpla estimare a aportului zilnic.
Un plan de succes include macronutrienți echilibrați, deficit caloric, hidratare, activitate fizică, dar și acest truc cu cafea și lămâie. Toate acestea te ajută să slăbești ușor și sănătos. Hidratarea este prima regulă a unei nutriții bune. Tehnic, poți rezista săptămâni fără mâncare, dar doar câteva zile fără apă. Este, de asemenea, unul dintre cele mai simple, dar și mai eficiente sfaturi, având în vedere că cercetările au descoperit că creșterea aportului zilnic de apă poate ajuta la pierderea în greutate.
Începi ziua cu un pahar mare cu apă, înainte de orice masă, ceai sau cafea cu lămâie și apoi continuă să bei pe tot parcursul zilei. Ține întotdeauna apa la vedere.
De asemenea, s-a demonstrat că micul-dejun nu numai că te ajută să faci alegeri alimentare mai bune pe parcursul zilei, dar îți susține și metabolismul, și echilibrul zahărului din sânge. Ambele pot ajuta la pierderea în greutate. Alege însă cu înțelepciune carbohidrați nerafinați și asigură-te că incluzi proteine, cum ar fi un ou.
Consumul de cafea pe stomacul gol, dimineața, poate provoca o creștere bruscă a cortizolului (hormonul care gestionează stresul) și a zahărului din sânge (glucoză), ambele afectând energia și metabolismul. Acestea fiind spuse, o ceașcă de cafea neagră după micul-dejun ajută la încetinirea producției de glucoză, ceea ce poate însemna că produceți mai puține celule adipoase.
De fiecare dată când mănânci, consumă și proteine. Când consumi proteine (precum ouă, carne, lactate, nuci și leguminoase), organismului îi ia mai mult timp să le transforme în glucoză decât carbohidrații simpli (precum făina albă, pâinea și pastele), asta pentru că și carbohidrații simpli sunt deja o formă de zahăr. Prin urmare, consumul de proteine de fiecare dată când mâncați oferă organismului un control mai stabil al glicemiei, o sațietate mai mare și o poftă redusă de zahăr. Aceasta înseamnă că este mai probabil să mănânci mai puțin pe parcursul zilei, ceea ce te va ajuta să îți atingi obiectivele de slăbire.
Totodată, mestecarea este primul pas în procesul digestiv, dar de prea multe ori mâncăm prea repede, mai ales când suntem distrași sau mâncăm „pe nepregătite”. Când nu mesteci mâncarea corect, pui o presiune suplimentară asupra sistemului digestiv, provocând simptome precum balonarea.
Deși grăsimile au mai multe calorii pe gram decât proteinele sau carbohidrații, adăugarea de grăsimi sănătoase în dietă poate reduce pofta de zahăr și poate oferi o senzație mai mare de satisfacție, susținând astfel pierderea în greutate sănătoasă. Grăsimile benefice le includ pe cele găsite în nuci, semințe, pește gras, ulei de măsline și avocado.
Foto: Pexels

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii