Cu totii avem fructe si legume preferate. Dar, adesea, din aceste doua parti esentiale ale unui regim alimentar, fructele tind sa fie preferate in dauna legumelor. Dar nu ne putem invinui pentru ca gandim asa. La urma urmei, fructele sunt revigorante, dulci si pot fi puse in deserturi. Ne invatam copiii sa manance fruncte, la fel si legume, trasand o linie definitiva intre ele. Dar nu toate fructele se incadreaza intr-o descriere generala. Nu toate sunt definite de culoare sau de aroma.
 
Botanistii definesc fructele drept partea plantei care se dezvolta dintr-o floare. Este, de asemenea, sectiunea plantei care contine seminte. Asadar, inainte de a ii invata pe cei mici sa faca diferenta dintre fructe si legume, ar trebui sa stim si noi care sunt care. Avem cinci exemple!
 
Vanata. Cine nu iubeste acest fruct delicios? Da, ati citit bine: vanata nu este leguma! Doar ganditi-va la textura carnoasa si la semintele dinauntru si veti intelege de ce este, de fapt, fruct!
 
Dovleacul. Fie ca sunteti fani ai dovleacului de vara sau ai celui de iarna, interiorul moale al acestuia si semintele numeroase il introduc in familia fructelor. 
 
Ardeiul. Nimic nu se compara cu feliile de ardei proaspat! Mirosul savuros ne face sa folosim acest fruct in fiecare fel de mancare! Desi nu sunt carnosi, au destule seminte, deci fac parte din familia fructelor.
 
Maslinele. Crescute dint-o planta cu flori, aceste alimente aromate sunt considerate fructe cu o singura samanta, la fel cum sunt si piersicile.
 
Rosiile. Dintotdeauna au existat dezbateri privind „originea” rosiilor: sunt legume sau fructe? Conform criteriului emis de botanisti, rosiile au numeroase seminte si un interior carnos, deci pot fi catalogate drept fructe!

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Iuliu Praja, 17 martie 2016

    deci pana la urma este un fruct

  • Fara foto

    Iulian Negru, 03 februarie 2015

    pai intrebati-o pe mama dvs cat zahar pune la rosii ca sa fie dulci...

  • Fara foto

    Horia Scărlătescu, 10 aprilie 2014

    pai intrebati-o pe mama dvs cat zahar pune la rosii ca sa fie dulci...

  • Fara foto

    Oanna Neagu, 09 aprilie 2014

    pai intrebati-o pe mama dvs cat zahar pune la rosii ca sa fie dulci...

  • Fara foto

    Valentina Belibova, 09 aprilie 2014

    mama mea face dulceturi din dovleci si din rosii ,asa ca s-ar putea spune ca ele au dulceata caracteristica fructelor, adica a acelor pe care noi le consideram ca atare.

  • Fara foto

    Gema Elena Ontanu, 09 aprilie 2014

    Super,dar totuși copiii ínvață la școală că acestea sunt legume,nu?:-)

  • Fara foto

    Geta Tudorache, 09 aprilie 2014

    Rosiile, vinetele si cartofii sunt plante erbacee din familia solanacee (Rosia/Tomata/Patlagica rosie) = Solanum lycopersicum; Vanata/Patlagica vanata = Solanum melongena; Cartoful = Solanum tuberosum). Rosia pe care o mancam este fructul plantei erbacee care se numeste la fel. Aceeasi situatie si la vanata. Sunt fructe ale plantelor erbacee cu acelasi nume. La cartof se mananca tuberculul, care nu se face din flori, ca la celelalte doua, dar sunt din aceeasi Familie botanica. Asa am invatat eu la botanica. Leguminoasele sunt plantele care fac pastai, nu rosiile.

  • Fara foto

    Camelia Jiglau, 09 aprilie 2014

    Cat traieste omul invata...

  • Fara foto

    Paula Bratu, 09 aprilie 2014

    pai intrebati-o pe mama dvs cat zahar pune la rosii ca sa fie dulci...

  • Fara foto

    Cristi, 09 aprilie 2014

    Si castravetii ce sunt? Pentru ca si ei tot din flori se fac?

  • Fara foto

    Tersanszki Cornelia, 09 aprilie 2014

    Ati uitat castravetii

  • Fara foto

    Ioana Bocea, 07 aprilie 2014

    rosi eu manac foarte des cat si fructe sunt bune