5 mituri despre consumul de alcool, demontate

Un pahar de vin din cand in cand nu are cum sa dauneze organismului, ba mai mult, este chiar recomandat (daca il consumam cu moderatie). Exista insa o varietate de mituri legate de consumul de alcool, despre cum este bine sa combinam aceste bauturi si ce trebuie sa facem daca am baut un pahar in plus, despre efectele negative pe care le are alcoolul asupra sanatatii s.a.m.d. Cu toate acestea, nu este bine sa dati crezare tuturor acestor mituri, caci nu sunt intotdeauna adevarate.  

5 mituri despre consumul de alcool, demontate

Iata care sunt cele mai frecvente 5 mituri despre consumul de alcool:

1. Cafeaua si/sau dusul rece te scapa de ameteala

Exista multe mituri legate de modalitatea in care ne putem "trezi" mai repede din ameteala, insa realitatea este ca nu exista nici o cale de a grabi acest proces. Mai mult chiar, consumul de cafeina te va face sa te simti deshidratat/a, iar senzatia va fi mult mai neplacuta.

2. Amestecul de alcool cu energizant te imbata mai tare

Sa combini vodka cu energizant s-ar putea dovedi a fi chiar periculos. Realitatea este ca prin aceasta combinatie nu te imbeti mai tare, ci doar iti intoxici organismul cu cafeina, acesta fiind motivul pentru care este posibil sa faci unele lucruri "nebunesti", pe care nu le-ai face in mod obisnuit.

3. Alcoolul distruge celulele creierului

Nimic mai neadevarat! Consumul moderat de alcool nu are cum sa afecteze creierul. Cu alte cuvinte, consumul excesiv de alcool are efecte negative asupra intregului organism, inclusiv asupra creierului.

4. Amestecul de bauturi te imbata mai tare

Exista anumite persoane care au o anumita ordine in care isi savureaza bauturile si alte persoane care nu consuma mai mult de un tip de bautura deodata. Realitatea este ca nu amestecul diferitelor bauturi ne face sa ne imbatam, ci faptul ca pierdem din vedere cantitatea de alcool continuta de acele bauturi si ajungem sa ne intoxicam cu alcool.

5. Daca esti bine mancat, o sa te imbeti mai greu

De cate ori nu ati auzit acest indemn? Ei bine, dati-ne voie sa va spunem ca nu este deloc adevarat: daca mancam mult inainte de a consuma alcool, efectul alcoolului va fi doar intarziat, insa, cu siguranta, va aparea pana la urma!

Sursa articol: www.readunwritten.com

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise