Cu totii savuram cu placere o cana de ceai fierbinte in diminetile friguroase sau ne delectam cu un ceai cu multa gheata in dupa amiezile de vara. V-ati gandit insa ca ati putea introduce ceaiul si in meniul pentru pranz sau cina?
 
Ei bine, o puteti face, iar rezultatul va fi unul deosebit. Iata cum puteti folosi ceaiul pentru gatit:

1. Paste
 
Ceaiul verde merge perfect cu pastele facute in casa, dandu-le o culoare vie si un gust grozav. Daca nu sunteti fani ai pastelor pregatite in casa, puteti folosi taitei cu ceai verde din comert.

2. Unt cu ceai
 
Combinatia de ceai si unt este un fel de versiune mai noua a untului cu verdeata. Pentru a o pregati trebuie sa lasi untul nesarat la tempratura camerei pana cand devine moale. Amesteca untul cu frunzele de ceai si infasoara compozitia intr-o folie alimentara. Se da la frigider pentru a se intari si se poate servi pe paine sau biscuiti.

3. Infuzarea produselor lactate
 
Nu este deloc greu sa infuzezi lapte sau smantana. Nu trebuie decat sa adaugi peste lapte sau smantana frunzele de ceai si sa le lasi la foc mic pana cand fierbe lichidul. Se lasa la racit si se strecoara. 

4. Fursecuri
 
Ceaiul completeaza perfect aroma de unt pe care o au fursecurile in general. Asadar, in loc de traditionalul extract de vanilie, folositi matcha - o varietate de ceai verde macinat. Il puteti adauga direct in aluat.

5. Da aroma
 
Genmaicha sau ceaiul popcorn contine o combinatie deosebita de frunze de ceai si boabe de orez neprelucrat prajite, fiind folosit adesea pentru condimentarea mancarurilor. Intregul proces de gatire cu acest tip de ceai este inedit: datorita temperaturii ridicate, orezul pocneste, marindu-si volumul, precum popcornul, iar frunzele de ceai dau o aroma intensa. 
 
Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto