Stim despre homar ca este un preparat de lux, cu un pret destul de condimentat, dar si cu un gust pe masura. Ba chiar, in unele localuri, pentru a putea consuma homar este necesar sa faci chiar o rezervare anticipata.

Homarii sunt niste vietati tare ciudate, nu au corzi vocale, insa au 2 stomacuri. De asemenea, se stie ca homarii obisnuiesc sa se manance intre ei. 
 
Considerati de-a dreptul fascinanti pentru unele persoane, exista cateva lucruri despre homari pe care (probabil) nu le stiai:
 
1. Homarii traiesc pana la 100 de ani. Mai mult chiar, intr-un restaurant din New York a existat un homar cu o varsta aproximativa de 140 de ani. Acesta a fost eliberat in ocean, in urma unei interventii din partea PETA.
 
2. Homarii nu au o singura culoare, rosu. Exista si homari albastri.
 
3.  Homarii simt durerea. Desi se spune ca in momentul in care sunt bagati de vii la fiert, acestia nu mai simt nimic, cercetarile au demonstrat ca contrariul.

4. Pentru a putea creste, homarii trebuie sa isi sparga carapacea.
 
5. Homarii nu fac zgomot. Sunt multe persoane care au o retinere in a gati de vii homarii gandindu-se cu groaza ca acestia ar putea sa faca anumite zgomote de frica mortii. Acest lucru este imposibil, avand in vedere ca homarii nu au corzi vocale.
 
6. Dragostea homarilor dureaza doar 2 saptamani. Masculii sunt foarte agresivi si se lupta pentru a castiga o femela. Femelele, la randul lor, sunt atrase de masculii cei mai puternici. Relatiile lor dureaza aproximativ 2 saptamani, pana cand apare un mascul mai puternic si castiga femela.

7. Pierderea unui cleste nu este atat de importanta. Homarii nu sunt atasati de clestii lor - la propriu. In momentul in care homarii naparlesc (de cateva ori pe an in cazul adultilor), se regenereaza si clestele care lipseste.
 
 

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Rodica Micu, 26 octombrie 2014

    Informatii interesante despre homari...