Cand vorbim despre gatit, vorbim in mare parte despre a experimenta si a avea curajul de a incerca noi retete, noi combinatii de arome sau de preparate. Si tocmai din aceasta pasiune au aparut si cele mai celebre 8 deserturi hibride.
 
Anul 2014 a fost anul desertului hibrid, odata cu intrarea in scena a cronutului (gogoasa croissant) de care nimeni nu se poate satura. Afla tot ce trebuie sa stii despre gogoasa croissant si despre alte 7 deserturi hibride:
 
1. Cronut
 
Cronutul a fost cel care a dat startul noului trend de creare a deserturilor hibride. Se zvoneste ca gogoasa croissant este cel mai cunoscut desert hibrid din lume. A fost creata in New York, in brutaria Ansel Dominique in 2014. Clientii au fost atat de incantati de desert, incat formau cozi cu ore inainte de deschiderea localului. In fata unei asemenea cereri, responsabilii brutariei s-au vazut obligati sa impuna o limita de 2 gogosi croissant per persoana. 
 
2. Cookie shot
 
Dupa succesul inregistrat cu gogoasa croissant, Ansel a creat un nou desert hibrid: cookie shot (fursecul pahar). Aluatul de fursecuri este copt intr-o forma de pahar de dimensiuni reduse si umplut ulterior cu lapte organic cu aroma de vanilie.



 
3.Brooksters
 
Brooksters reprezinta combinatia dintre un fursec de ciocolata si o negresa. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa alegi intre cele doua. Practic, reteta presupune coacerea unui fursec de ciocolata in interiorul unei negrese.

4. Townie
 
Townie este o combinatie dintre tarta si negresa. Acesta are un invelis crocant de tarta umplut cu aluat de brownie usor nefacut. Townie este un desert gustos si haios, dulce-sarat.
 
5. Duffins
 
Dupa cum probabil v-ati putut da seama, duffins reprezinta combinatia dintre o gogoasa si o briosa (donut=gogoasa, muffins=briosa). In mare, duffin reprezinta o gogoasa in forma de briosa coapta si umpluta cu gem de zmeura. Dupa coacere, se acopera cu unt si cu zahar.

6. Wonut
 
Wonut este o vafa prajita cu zahar si glazura. Este disponibila in mai multe sortimente, precum wonut red velvet sau cu ciocolata mexicana.

 
7. Mallomac
 
O nalba (marshmallow) acoperita in ciocolata se numeste Mallomar. Macarons sunt fursecuri tip sandvis lipite cu crema meringue. Iar cand combini nalba cu ciocolata cu macarons, obtii ceea ce Dana's Bakery din New York a numit Mallomac.
 
8. Briosa cu inghetata
 
Pentru a te bucura de acest desert hibrid nu este nevoie sa te deplasezi in orasele mari ale lumii, caci este foarte usor de facut. Practic, tot ce trebuie sa faci este sa pui inghetata in mijlocul unei briose (dupa ce a fost deja coapta, bineinteles!). Se da la congelator pana la momentul servirii.
 
Sursa articol: www.mnn.com
 

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Stephanie Ghitescu, 21 februarie 2015

    Vorbeam despre Cronut, mergeti pe internet si este la At home Cronut recipe, Dominique Ansel este cel care are bakery in Manhattan and cel care a inventat cronut si alte pastries. Daca aveti nevoie de ajutor imi pueti scrie

  • Fara foto

    Oana Elena Crupa, 16 februarie 2015

    Despre care vorbiti? Vrem si noi reteta-daca ne puteti da. Multumesc!

  • Fara foto

    Stephanie Ghitescu, 16 februarie 2015

    Yep asa este, cozile erau de necrezut si unul singur costa peste $ 5, crazy, ce este interesant lumea le vindea pe craigs list la supra pret, acum am cartea si reteta este acolo precum si pe internet, however dureaza destul de mult sa le faci, asa ca trebuie sa ai mult timp cind te hotarasti sa le faci, dar sint foarte bune, merita......