Cu siguranta, si voua vi s-a intamplat cel putin o data sa aveti in farfurie un ou al carui galbenus sa aiba marginile verzi. Ei bine, trebuie sa stii ca acest fapt nu este cauzat de catre ou, ci de pregatirea necorespunzatoare a acestuia.
Cu alte cuvinte, nu poti da vina pe vechimea oului sau sa folosim alte astfel de pretexte, caci vina iti apartine in exclusivitate tie sau celui care ti-a pregatit ouale.

Decolorarea galbenusului este un semn ca a fost fiert prea mult timp. Ca si in cazul fripturii care se usuca sau a orezului care se arde daca sunt pregatite excesiv, ouale fierte in exces sunt comestibile si chiar gustoase.
 
Explicatia stiintifica a acestei decolorari a galbenusului este urmatoarea: in momentul in care oul este fiert prea mult timp fierul continut de galbenus reactioneaza cu hidrogenul sulfurat din albusuri. Acest proces este total inofensiv, insa nu ar trebui sa aiba loc.
 
Ce poti face pentru ca oul sa nu mai aiba cercul verzui in jurul galbenusului? Singurul lucru pe care il poti face este sa inveti sa fierbi corespunzator oul. Totul despre cum se fierb ouale aici.
 
Sursa articol: www.huffingtonpost.com
Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto