4 pasi pentru a obtine oul fiert perfect

Fie ca le mancam simple, cu sare sau in combinatii mai complexe, ouale fac parte din dieta noastra. Sunt o alegere la indemana oricui pentru micul dejun, fiind foarte satioase si rapid de facut.   Insa stim cu totii, ca uneori este destul de dificil sa fierbi oul perfect. Ba este prea moale cand tu il doresti ferm, ba este prea tare cand tu iti doresti exact opusul.  

4 pasi pentru a obtine oul fiert perfect

Dar nu este deloc greu sa fierbi de fiecare data oul dupa propriul tau plac. Trebuie sa tii cont doar de cateva mici aspecte:

1. Pune ouale intr-o cratita mai mica sau intr-un ibric si acopera-le cu apa rece.

2. Pune-le pe aragaz la foc mare.

3. Cand apa incepe sa fiarba bine (sa faca bule la suprafata), opriti focul si acoperiti ouale cu un capac.

4. In functie de cum doriti sa fie oul, mai moale sau mai ferm, lasati-l in apa calda:

- pentru ou moale: 4 minute;

-pentru un albus ferm cu interiorul zemos: 6 minute;

-pentru oua tari: 10 minute.

Mai jos vezi cum poti transforma un banal ou fiert intr-o inimioara simpatica:

Sursa articol: www.thekitchn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise