Istoria biscuitului american

Cookies-urile sunt printre cele mai populare fursecuri din toata lumea, fiind si foarte usor si rapid de facut. Mai mult de atat,ele pot fi pastrate mai multe zile, fiind mai crocante pe masura ce timpul trece in cutii cu inchidere ermetica. Sunt o alegere potrivita pentru a-i surprinde pe cei apropiati cu un minimum de efort.   Probabil ca vi s-a intamplat si voua sa va intrebati in timp ce savurati unul dintre aceste delicioase prajiturele, cine a a avut geniala idee sa le inventeze si cand au fost ele create.  

Istoria biscuitului american

Si noi am avut aceasta curiozitate, si cautand in stanga si in dreapta raspunsuri, iata ce am aflat: in jurul anilor 1930, Ruth Wakefield, detinatoarea unui restaurant popular numit Toll House Inn, a descoperit accidental celebra reteta. Dorind sa pregateasca o prajitura si neavand nuca, a folosit ciocolata ca suplinitor, crezand ca o sa se topeasca in compozitie. Astfel, fara sa vrea, a obtinut clasicul desert cu fulgi de ciocolata de care ne putem bucura si astazi.
Popularitatea biscuitului a crescut considerabil in momentul in care a fost prezentata reteta intr-o emisiune de la radio intitulata “Mancaruri faimoase din restaurante faimoase”. Avand simtul afacerilor, creatoarea retetei s-a apropiat de compania Nestlé care s-a oferit sa ii cumpere produsul.
Iata cateva lucruri pe care sigur nu le stiai despre cookies:
1. Primul biscuit de ciocolata avea o dimensiune atat de mica, incat putea fi mancat dintr-o singura inghititura.
2. Ruth Wakefield a fost platita pentru aceasta reteta cu o rezerva de ciocolata pentru intreaga sa viata de catre Nestlé.
3. Este desertul preferat al americanilor. In urma unui studiu efectuat, s-a observat faptul ca peste 50% dintre americani prefera aceste
prajiturele in locul fursecurilor cu unt de arahide sau a celor din fulgi de ovaz.
4. Pe data de 15 mai se sarbatoreste Ziua Internationala a Biscuitului American.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise