Jabuticaba, arborele cu struguri

Numit si "pomul cu struguri", Jabuticaba este un arbore de origine braziliana ce se regaseste in Minas Gerias si Sao Paulo, in partea de sud a Braziliei. Ceea ce este cu adevarat uimitor la acest arbore este ca fructele cresc direct din trunchiul si ramurile sale, fapt ce ii confera o infatisare unica si interesanta.  

Jabuticaba, arborele cu struguri

Fructele de Jabuticaba sunt mici si rotunde, avand culoarea rosu inchis spre violet si interiorul gelatinos, alb sau roz.

In general, arborii infloresc o data sau de doua ori pe an, insa daca sunt irigati corespunzator acestia pot inflori chiar si de mai multe ori. Datorita tehnologiei moderne, aceste fructe se pot gasi pe tot parcursul anului in regiunile tropicale.

De obicei, fructele sunt consumate atunci cand sunt proaspete, insa avand in vedere ca dupa numai 3-4 zile de la recoltare acestea incep sa fermenteze, sunt folosite adesea in prepararea gemurilor, vinurilor si a diferitelor tipuri de lichior. Din cauza duratei scurte de viata pe care o au fructele Jabuticaba, sunt foarte rare in magazinele ce se afla in afara ariei lor de cultivare, intrucat transportul ar fi problematic.

Aceste fructe au si efecte terapeutice. Sunt bogate in antioxidanti si au efect anti-inflamator. Inca din cele mai vechi timpuri erau folosite pentru a trata diareea, astmul, inflamarea amigdalelor si a hemoptiziei.

Arborele Jabuticaba nu este pretentios, adaptandu-se usor la conditiile de mediu. Cu toate acestea, el se dezvolta mult mai bine pe solurile umede si acide. Cresterea sa este lenta, avand nevoie de 100 de ani pentru a ajunge la maturitate.

Sursa articol si foto: www.amusingplanet.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise