Numit si "pomul cu struguri", Jabuticaba este un arbore de origine braziliana ce se regaseste in Minas Gerias si Sao Paulo, in partea de sud a Braziliei.

Ceea ce este cu adevarat uimitor la acest arbore este ca fructele cresc direct din trunchiul si ramurile sale, fapt ce ii confera o infatisare unica si interesanta.
 
Fructele de Jabuticaba sunt mici si rotunde, avand culoarea rosu inchis spre violet si interiorul gelatinos, alb sau roz.

In general, arborii infloresc o data sau de doua ori pe an, insa daca sunt irigati corespunzator acestia pot inflori chiar si de mai multe ori. Datorita tehnologiei moderne, aceste fructe se pot gasi pe tot parcursul anului in regiunile tropicale.


 
De obicei, fructele sunt consumate atunci cand sunt proaspete, insa avand in vedere ca dupa numai 3-4 zile de la recoltare acestea incep sa fermenteze, sunt folosite adesea in prepararea gemurilor, vinurilor si a diferitelor tipuri de lichior. Din cauza duratei scurte de viata pe care o au fructele Jabuticaba, sunt foarte rare in magazinele ce se afla in afara ariei lor de cultivare, intrucat transportul ar fi problematic.


 
Aceste fructe au si efecte terapeutice. Sunt bogate in antioxidanti si au efect anti-inflamator. Inca din cele mai vechi timpuri erau folosite pentru a trata diareea, astmul, inflamarea amigdalelor si a hemoptiziei.  
 
Arborele Jabuticaba nu este pretentios, adaptandu-se usor la conditiile de mediu. Cu toate acestea, el se dezvolta mult mai bine pe solurile umede si acide. Cresterea sa este lenta, avand nevoie de 100 de ani pentru a ajunge la maturitate.

Sursa articol si foto: www.amusingplanet.com

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gligor Marinela, 30 noiembrie 2014

    Foarte interesant!

  • Fara foto

    Dumitru Vasiliu, 28 noiembrie 2014

    la prima vedere, cu fructele direct pe scoarta, pare ca si cum este invadat de anumite insecte; imi inchipui ce tuica ar iesi, daca fermenteaza asa de repede si fara zahar; dar sa stai 100 de ani pana se maturizeaza, cine are rabdare, atata timp !.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2014

    Interesant ! Chiar nu am auzit de acest arbore, pina acum !Dar am citit si am aflat : Fructele negre-purpurii au proprietati curative, decocturile fiind utile in gargarele contra amigdalitei rebele. Fructele amelioreaza astmul bronsic, opresc starile de diaree si, mai nou, s-a descoperit ca functioneaza ca un puternic anticancerigen.

  • Fara foto

    Sidonia Toncean, 28 noiembrie 2014

    Interesant ! Chiar nu am auzit de acest arbore, pina acum !Dar am citit si am aflat : Fructele negre-purpurii au proprietati curative, decocturile fiind utile in gargarele contra amigdalitei rebele. Fructele amelioreaza astmul bronsic, opresc starile de diaree si, mai nou, s-a descoperit ca functioneaza ca un puternic anticancerigen.

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 27 noiembrie 2014

    interesant...

  • Fara foto

    Dogaru Ecaterina, 25 noiembrie 2014

    curios

  • Fara foto

    Iuliana Dorigo, 25 noiembrie 2014

    interesant...