Mananci cu lingurita, apoi mananci si lingurita. O idee simpla, gustoasa si salvatoare. 

Aceasta a fost pusa in aplicare de Narayana Peesapaty, un cercetator si specialist in agricultura, care se saturase sa vada India invadata de munti de deseuri de plastic, din care lingurile de unica folosinta reprezentau un procent semnificativ.

Peesapaty a realizat lingura comestibila din faina de mei, orez si grau inca din 2010. De atunci si pana in prezent au fost vandute 1,5 milioane de linguri comestibile.

Insa, Peesapaty vrea sa vanda si mai multe, chiar daca asta inseamna ca trebuie sa scada pretul sub cel al tacamurilor de plastic. 
 
Lingura comestibila poate rezista 20 de minute in lichide fierbinti si este disponibila cu mai multe arome: cu scortisoara, cu usturoi, chimen, telina etc.

De asemenea, lingurile comestibile au o valabilitate de 3 ani.
 
In cazul in care nu vreti sa mancati lingura, o puteti arunca si aceasta se va descompune in 4-5 zile.
 

 
Peesapaty spune ca nu-si doreste sa se opreasca la lingurite, ci isi propune sa produca si betisoare chinezesti sau furculite, cesti sau farfurii. 
 
In scurt timp, linguritele comestibile vor deveni mai ieftine decat cele de plastic, ceea ce inseamna ca exista o mare posibilitate ca acestea sa apara peste tot, chiar si in Romania.

In momentul de fata, cu 10 dolari se pot cumpara 100 de lingurite comestibile. Deci, pe viitor s-ar putea ca tacamurile de plastic sa ramana de domeniul trecutului, iar deseurile de plastic sa se imputineze.

Sursa foto si articol: mashable.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii