De cate ori nu ai auzit expresia "Mananca-ti micul dejun, este cea mai importanta masa a zilei!"? Poate si tu, la randul tau, ai spus-o altora. Totusi, se pare ca nu este chiar adevarat.
 
Un studiu recent a demonstrat acest lucru. Persoanele supuse acestui studiu au fost impartite in doua categorii: prima categorie era a celor care sareau peste micul dejun, iar cea de-a doua a celor care mancau in fiecare dimineata. Studiul a relevat ca nu exista diferente semnificative intre cele doua grupuri.
 
Un alt studiu, mai restrans, a demonstrat ca dupa 6 saptamani in care indivizii au sarit peste micul dejun, nu s-au inregistrat schimbari in ceea ce priveste nivelul de colesterol, ratele metabolice si nivelul de zahar din organism.
 
Cercetatorii sustin ca mitul care sustine ca micul dejun te ajuta sa fii o persoana cu un fizic armonios si o stare de sanatate buna, se datoreaza faptului ca oamenii care mananca micul dejun respecta, in general, si alte reguli pentru o viata sanatoasa.
 
De asemenea, acestia mai pun problema cresterii in greutate si pe seama mentalului unei persoane: daca ai trait mereu cu ideea ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, iar absenta lui duce la ingrasare, atunci o sa ai impresia ca ai pus kilograme in plus in momentul in care sari peste aceasta masa.
 
Practic, micul dejun este o alta oportunitate de a consuma calorii, spun cercetatorii. Faptul ca sari peste micul dejun nu duce la cresterea in greutate. Singura diferenta observata a fost legata de consumul total de calorii pe zi, acesta fiind mai mic in cazul celor care nu mananca la micul dejun fata de cei care manca. 

Sursa articolwww.theatlantic.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 6 comentarii
 • Maria Mirela Stana, 29 septembrie 2014

  Consumul total de calorii pe zi este mai mic in cazul celor care nu mananca la micul dejun fata de cei care manca.

 • Alina Arghirescu, 25 septembrie 2014

  doresc informatii concrete si serioase ! multumesc !

 • 18 septembrie 2014

  Poti sarii peste micul dejun daca lucrezi la birou, pentru cine trage la saiba daca n-a mancat dimineata nu poate muncii, ca tremura din toate balamalele!

 • Doina Groza, 17 septembrie 2014

  info

 • Tódor Máté, 17 septembrie 2014

  Buna ziua.Doresc INFORTMATII LA dini.1970.yahoo.com.Va multumesc anticipat.

 • Lucia Gheorghe, 17 septembrie 2014

  se poate si asa