Primul hamburger artificial a fost degustat!

“Mancarea viitorului” ar avea nevoie de putina sare si piper, dar si de putina branza. Cel putin asta declara cei care au avut sansa sa guste din hamburgerul artificial de vita al carui proces de creare a costat nu mai putin de 290.000 de euro.    

Primul hamburger artificial a fost degustat!

Burgerul a fost gatit intr-o tigaie si apoi a fost servit spre degustare nutritionistului austriac Hanni Ruetzler si jurnalistului american Josh Schonwald. Potrivit voluntarilor care l-au gustat, primul hamburger artificial de vita creat vreodata ar avea nevoie de putin “ajutor”.
“As spune ca seamana cu carnea. Nu este la fel de suculenta, dar are o consistenta perfecta”, a afirmat Ruetzler. “Nu are sare si piper”, a continuat nutritionistul. “Se simte absenta grasimii, dar in rest seamana la gust cu un hamburger obisnuit”, a declarat de asemenea ziaristul american Josh Schonwald. El a adaugat ca rareori a mai mancat un hamburger, dupa cum a procedat luni, “fara ketchup sau ceapa, ardei iute mexican sau bacon”.
Hamburgerul artificial a fost creat din celule stem prelevate de la doua vaci crescute in mediu natural si hranite cu mancare organica. Procesul de cercetare care a dus la realizarea burgerului de 290.000 de euro a durat cinci ani. Initiativa de realizare a unui hamburger artificial a provenit din dorinta de a aduce pe piata produse din carne, fara a ucide animale si fara a consuma prea multe resurse naturale.
Cat despre gust, cercetatorii care au participat la realizarea burgerului artificial sustin ca acest aspect va fi rezolvat in timp. “Gustul este cea mai putin importanta problema din moment ce acesta poate fi controlat lasand unele dintre celulele stem sa se dezvolte in celule de grasime”, a afirmat Stig Omholt, director la departamentul de biotehnologie de la Norwegian University of Life Sciences. “Adaugarea de grasime la hamburgeri in acest mod ar fi probabil un procedeu mai sanatos decat obtinerea acesteia natural din carne” a incheiat Omholt.

Sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise