“Mancarea viitorului” ar avea nevoie de putina sare si piper, dar si de putina branza. Cel putin asta declara cei care au avut sansa sa guste din hamburgerul artificial de vita al carui proces de creare a costat nu mai putin de 290.000 de euro.
 
 
Burgerul a fost gatit intr-o tigaie si apoi a fost servit spre degustare nutritionistului austriac Hanni Ruetzler si jurnalistului american Josh Schonwald. Potrivit voluntarilor care l-au gustat, primul hamburger artificial de vita creat vreodata ar avea nevoie de putin “ajutor”.
 
“As spune ca seamana cu carnea. Nu este la fel de suculenta, dar are o consistenta perfecta”, a afirmat Ruetzler. “Nu are sare si piper”, a continuat nutritionistul. “Se simte absenta grasimii, dar in rest seamana la gust cu un hamburger obisnuit”, a declarat de asemenea ziaristul american Josh Schonwald. El a adaugat ca rareori a mai mancat un hamburger, dupa cum a procedat luni, “fara ketchup sau ceapa, ardei iute mexican sau bacon”. 
 
Hamburgerul artificial a fost creat din celule stem prelevate de la doua vaci crescute in mediu natural si hranite cu mancare organica. Procesul de cercetare care a dus la realizarea burgerului de 290.000 de euro a durat cinci ani. Initiativa de realizare a unui hamburger artificial a provenit din dorinta de a aduce pe piata produse din carne, fara a ucide animale si fara a consuma prea multe resurse naturale.
 
Cat despre gust, cercetatorii care au participat la realizarea burgerului artificial sustin ca acest aspect va fi rezolvat in timp. “Gustul este cea mai putin importanta problema din moment ce acesta poate fi controlat lasand unele dintre celulele stem sa se dezvolte in celule de grasime”, a afirmat Stig Omholt, director la departamentul de biotehnologie de la Norwegian University of Life Sciences. “Adaugarea de grasime la hamburgeri in acest mod ar fi probabil un procedeu mai sanatos decat obtinerea acesteia natural din carne” a incheiat Omholt. 

Sursa foto

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2013

    Interesant, dar nu stiu cati dintre noi ar fi dispusi sa-l si manance...