S.O.S.! Ramanem fara ciocolata?

  Nu exista o cale mai usoara de a o spune: Mancam prea multa ciocolata. Cu totii facem asta. Iar daca vom continua in acelasi mod, rezultatul va fi unul dezastruos: vom ramane fara ciocolata. Cel putin asta au afirmat 2 dintre cei mai mari producatori de ciocolata, Mars si Barry Callebaut. Si exista date care le sustin teoria.  

S.O.S.! Ramanem fara ciocolata?

Producatia de cacao este mult mai mica decat cererea de ciocolata. In plus, nu doar ca aceasta deficienta se transmite de la an la an, insa mai si creste. De exemplu, anul trecut am mancat mai multa ciocolata decat in anii precedenti.

Este vorba despre o problema de aprovizionare. Vremea uscata din Africa a contribuit intr-un mod negativ la producerea de cacao din regiune. Organizatia Internationala a Producatorilor de Cacao estimeaza ca s-a pierdut aproximativ 30-40% din productia globala de cacao.

Din acest motiv, cultivarea arborilor de cacao a devenit o afacere dura. Multi fermieri au renuntat chiar la a-i mai cultiva, orietandu-se asupra altor soiuri mai usor de intretinut, precum porumbul.

Pofta pentru ciocolata nu trece niciodata. In China, de exemplu, se cumpara din ce in ce mai multa ciocolata de la an la an. Totusi, spre deosebire de populatia din Europa de Vest, ei consuma mult mai putina ciocolata. Pe de alta parte, trebuie sa tinem cont si de popularitatea pe care a castigat-o ciocolata neagra in ultima perioada. Ciocolata neagra contine un procent mult mai mare de cacao decat ciocolata obisnuita, continand peste 70% cacao, in timp ce tabletele normale contin aproximativ 10%. Din anul 2012 pretul pentru cacao a crescut cu 60%, iar producatorii de ciocolata s-au vazut si ei obligati sa mareasca preturile pentru ciocolata.

Pe scurt, mancam mai multa ciocolata decat producem, iar intr-o zi nu o sa mai avem din ce sa o producem. Voi ce credeti, este posibila o lume fara ciocolata? :-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise