Studiu: Carnea marinata cu bere este mai sanatoasa!

De regula, consumam carne si bere separat. Dar de ce sa nu le combinam, mai ales cand vine vorba de gratar? Un nou studiu facut de Societatea Americana de Chimie spune ca daca marinam carnea cu bere este posibil sa o facem mai sanatoasa!  

Studiu: Carnea marinata cu bere este mai sanatoasa!

In mancarurile gatite la temperaturi foarte ridica apar in concentratii mari anumiti compusi, numiti hidrocarboni aromatici policiclici. Studiile din trecut au aratat ca acesti compusi au o oarecare legatura cu cancerul colorectal, dar si ca marinatele de bere sau de vin pot reduce nivelul acestor compusi in carne. Astfel, s-a trecut la un nou studiu.

Timp de patru ore, cercetatorii au marinat fripturi de porc cumparate de la supermarketuri in trei tipuri de bere: blonda, neagra si fara alcool. Rezultatul: berea neagra a redus numarul compusilor cu 68 la suta, cea blonda, cu 36,5, iar cea fara alcool, cu 25.

Cercetatorii nu sunt siguri de ce berea neagra face carnea mai sanatoasa pentru consum, dar cred ca antioxidantii pe care ii contine pot juca un rol descisiv. Asadar, pana la alte studii, ar fi bine sa optati pentru o marinata din bere neagra la urmatorul gratar! Pofta buna!
 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure