De regula, consumam carne si bere separat. Dar de ce sa nu le combinam, mai ales cand vine vorba de gratar? Un nou studiu facut de Societatea Americana de Chimie spune ca daca marinam carnea cu bere este posibil sa o facem mai sanatoasa!
 
In mancarurile gatite la temperaturi foarte ridica apar in concentratii mari anumiti compusi, numiti hidrocarboni aromatici policiclici. Studiile din trecut au aratat ca acesti compusi au o oarecare legatura cu cancerul colorectal, dar si ca marinatele de bere sau de vin pot reduce nivelul acestor compusi in carne. Astfel, s-a trecut la un nou studiu.
 
Timp de patru ore, cercetatorii au marinat fripturi de porc cumparate de la supermarketuri in trei tipuri de bere: blonda, neagra si fara alcool. Rezultatul: berea neagra a redus numarul compusilor cu 68 la suta, cea blonda, cu 36,5, iar cea fara alcool, cu 25.
 
Cercetatorii nu sunt siguri de ce berea neagra face carnea mai sanatoasa pentru consum, dar cred ca antioxidantii pe care ii contine pot juca un rol descisiv. Asadar, pana la alte studii, ar fi bine sa optati pentru o marinata din bere neagra la urmatorul gratar! Pofta buna!
 

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2014

    sunt delicioase

  • Fara foto

    Lacramioara Jorda, 19 iunie 2014

    Multumim frumos pt. sfat!

  • Fara foto

    Ana Labes, 29 aprilie 2014

    Eu am marinat aripioare apoi leam facut la cuptor.Sunt delicioase.

  • Fara foto

    Anamaria Vida, 12 aprilie 2014

    eu nu o mainez inainte carnea,doar daca o fac la gratar...la friptura,condimentez carnea,pun 500 ml de bere si o dau la cuptor,este foarte buna carnea,atat si sosul care se formeaza!pofta buna!

  • Fara foto

    Corina Totoiu, 11 aprilie 2014

    Multumim frumos pt. sfat!

  • Fara foto

    Antonio De Natale, 10 aprilie 2014

    Atenzione, - 1 sticla bere neagra - 125 gr zahar brun - 5 linguri zeama de limeta (lamaie verde) - 1 ceapa rosie !!! taiata solzi - 5 catei usturoi taiati felii - 2 linguri sos worcester - 2 linguri mustar - 3 linguri ulei masline - 1 lingura ghimbir ras proaspat - 1 lingura tabasco sau un ardei rosu iute (chili) taiat felii, cu sau fara seminte cum vreti de iute Amestecati totul intr-un bol, carnea sa fie acoperita, trebuie sa stea cel putin 24 h la marinat si foarte important, inainte de pus pe gratar sau in tigaie, trebuie sa stea 1h sau 2h la temperatura camerei, carnea nu pusa direct de la frigider. Incercati si o sa fiti surprinsi ce gust minunat are de la marinada. Buon Apetito! Antonio

  • Fara foto

    Marinela Maces, 10 aprilie 2014

    simplu pui aripioare un pic delicat un pic sare si o jumatate de bere .pofta buna !!

  • Fara foto

    Adi Ionescu, 10 aprilie 2014

    Multumim frumos pt. sfat!

  • Fara foto

    Cornel Jurja, 10 aprilie 2014

    Multumim frumos pt. sfat!

  • Fara foto

    Adi Ionescu, 10 aprilie 2014

    Se iau fro 3 litrii de bere, se beau si imediat dupa aceea se mananca cca 1 kg ceafa la gratar... :)

  • Fara foto

    Matei Violeta Dorina, 10 aprilie 2014

    Multumim frumos pt. sfat!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2014

    Bine era daca ne dadeati si reteta pentru marinata cu bere neagra....

  • Fara foto

    Gaber Dinu, 10 aprilie 2014

    Dar care este reteta pentru marinat carnea folosind berea?