Timp de sute de ani samburii caiselor au fost folositi la pregatirea mancarurilor sau consumati ca atare, datorita aromei lor similare cu cea a migdalelor. Mai mult chiar, majoritatea extractelor de migdale contin samburi de caise.
Cu toate acestea, nu sunt putini cei care afirma ca samburii caiselor pot fi otravitori. Aceasta teama a inceput in anii '90, cand samburii de caise erau considerati ingrediente minune. Ulterior, au existat persoane care s-au imbolnavit, suferind de ameteli, dureri de cap, existand chiar si cazuri de coma, acestea fiind simptome ale otravirii cu cianura.
In 1993, Departamentul de Agricultura si Piete din New York a testat samburii caiselor venite din Pakistan. S-a dovedit ca un pachet de caise continea de doua ori mai multa cianura decat ar putea un adult suporta.
In ciuda acestui fapt, trebuie sa stiti ca nu toti samburii de caise sunt otravitori; acest lucru depinde de tipul lor. Caisele contin in mod natural amigdalina, un compus care include si cianura. Caisele dulci contin o cantitate foarte mica de amigdalina, ce nu are cum sa ne puna in pericol sanatatea. Mai mult, amigdalina este recomandata de specialisti ca fiind un remediu anti-cancer, tocmai datorita cantitatii mici de cianura ce ajuta la eliminarea tumorilor. Nu exista insa nici o dovada stiintifica concreta in acest sens.
Sursa articol: www.produce.about.com
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii