Susanul - beneficii multiple asupra sanatatii

Susanul este printre cele mai vechi plante cultivate pe pamant, fiind originar din India. Desi in bucataria romaneasca nu sunt folosite prea des, este bine de stiut ca semintele de susan sunt adesea utilizate in bucatariile asiatice si mediteraneene.

Susanul - beneficii multiple asupra sanatatii

Exista 3 tipuri de seminte de susan: susanul alb, susanul negru si rosiatic. Susanul alb contine o cantitate importanta de calciu si magneziu, susanul negru are cea mai mare cantitate de nutrienti (calciu, vitamina E, lecitina), iar susanul rosu contine o cantitate importanta de fier.

Considerate in mitologia hindusa ca un simbol al imortalitatii, semintele de susan pot aduce o multime de beneficii asupra sanatatii, fiind bogate in proteine. Acesta sunt recunoscute ca o sursa importanta de calciu, magneziu, fier, fosfor, vitamina B1, zinc si seleniu. Pe langa toate aceste beneficii, semintele de susan contin doua substante unice, sesamina si sesamolina, acestea avand beneficii asupra colesterolului si a hipertensiunii arteriale.

Semintele de susan sunt cunoscute si pentru proprietatile lor de a imbunatati sanatatea ficatului si vederea, fiind recomandat consumul lor mai ales de catre persoanele care consuma alcool.

Este indicat consumul de seminte de susan in timpul dietelor, caci contin o cantitate importanta de cupru si mangan, minerale ce ajuta la mentinerea unei siluete de invidiat. Pe langa acestea, cuprul din susan ajuta la intarirea oaselor si articulatiilor, prevenind artrita.

Semintele de susan se pot consuma ca atare, in salate, prajituri, sosuri sau produse de patiserie sau sub forma de ulei, acesta putand fi folosit la pregatirea diferitelor salate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise