Susanul - beneficii multiple asupra sanatatii

Susanul este printre cele mai vechi plante cultivate pe pamant, fiind originar din India. Desi in bucataria romaneasca nu sunt folosite prea des, este bine de stiut ca semintele de susan sunt adesea utilizate in bucatariile asiatice si mediteraneene.

Susanul - beneficii multiple asupra sanatatii

Exista 3 tipuri de seminte de susan: susanul alb, susanul negru si rosiatic. Susanul alb contine o cantitate importanta de calciu si magneziu, susanul negru are cea mai mare cantitate de nutrienti (calciu, vitamina E, lecitina), iar susanul rosu contine o cantitate importanta de fier.

Considerate in mitologia hindusa ca un simbol al imortalitatii, semintele de susan pot aduce o multime de beneficii asupra sanatatii, fiind bogate in proteine. Acesta sunt recunoscute ca o sursa importanta de calciu, magneziu, fier, fosfor, vitamina B1, zinc si seleniu. Pe langa toate aceste beneficii, semintele de susan contin doua substante unice, sesamina si sesamolina, acestea avand beneficii asupra colesterolului si a hipertensiunii arteriale.

Semintele de susan sunt cunoscute si pentru proprietatile lor de a imbunatati sanatatea ficatului si vederea, fiind recomandat consumul lor mai ales de catre persoanele care consuma alcool.

Este indicat consumul de seminte de susan in timpul dietelor, caci contin o cantitate importanta de cupru si mangan, minerale ce ajuta la mentinerea unei siluete de invidiat. Pe langa acestea, cuprul din susan ajuta la intarirea oaselor si articulatiilor, prevenind artrita.

Semintele de susan se pot consuma ca atare, in salate, prajituri, sosuri sau produse de patiserie sau sub forma de ulei, acesta putand fi folosit la pregatirea diferitelor salate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise