Cu toate ca pastrarea unui secret poate fi o sarcina foarte dificila, in industria alimentara este necesar sa pastrezi secretul anumitor retete daca iti doresti sa construiesti un imperiu pe baza acestora. Astazi va prezentam cele mai bine ascunse 4 retete ale lumii, unele dintre ele datand de mai bine de 100 de ani.
 
1. Coca Cola

Desi exista cateva bauturi asemanatoare cu Coca Cola, trebuie sa recunoasteti ca gustul sau este unic. Cu o istorie de peste 100 de ani, Coca Cola este una dintre cele mai de succes companii din lume. Produsul original a fost creat in Georgia in 1886 de un farmacist numit John Pemberton si de atunci a reusit sa castige-si popularitatea in aproximativ 100 de tari.Multi oameni de stiinta au incercat sa copieze reteta, folosind de la cocaina pana la alcool. Rezultatele nu au fost insa cele asteptate.

2. Aripioarele de la KFC

Crocante, aurii si delicioase, aceste aripioare sunt iubite in lumea intreaga. Se spune ca reteta a fost conceputa de colonelul Harland Sanders in 1940 pe o foaie de hartie ce se afla acum sub stricta supraveghere intr-un seif personal.

3. Maggi

Cu toate ca reteta compozitiei pentru pachetelele Maggi nu este pastrata intr-un seif, ramane totusi un mister. Se spune ca reteta a fost conceputa in jurul anului 1980 si s-a bucurat de un succes imens inca de atunci. Pliculetele cu supa instant sau mix pentru alte mancaruri au fost inca de atunci pe placul consumatorilor.
 
4. Dr. Pepper

Aceasta bautura a fost conceputa pentru prima data de Charles Alderton in Texas, folosind 23 de ingrediente care sunt un mister si in prezent. Se spune ca reteta este divizata in doua parti, fiecare parte fiind ascunsa altundeva. In 2009 a fost facuta publica o lista cu ingrediente pe care le contine bautura, insa compania producatoare a declarat ca acea lista nu are nici o legatura cu realitatea, misterul ramanand nerezolvat.

Sursa articol si sursa foto: www.food.ndtv.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Sorin Coserea, 18 iulie 2015

    Asa o fi