Totul despre faina cu aproape zero calorii

Cu siguranta, nici voua nu va va fi usor sa credeti ca exista un tip de faina care are aproape zero calorii. Cu toate acestea, japonezii o folosesc inca din cele mai vechi timpuri  ca aliat pentru pierderea in greutate.  

Totul despre faina cu aproape zero calorii

Este vorba este faina konjac, preparata din planta cu acelasi nume. Aceasta planta creste in Asia de Est, Japonia, China si Indonezia, fiind cunoscuta si sub denumirea de konjaku, crinul voodoo, cartofi Konnyaku sau imba diavolului. Preparatele realizate din radacina acestei plante poarta denumirea de Konnyaku si sunt preparate in special in Japonia.

Mancarurile facute din konjac sunt ideale pentru mentinerea senzatiei de satietate, fiind bogate in vitamine, minerale si fibre. Cea mai importanta calitate a acestor preparate este cantitatea ridicata de fibre, insa acestea contin de asemenea si alti nutrienti precum fierul, potasiul, fosforul si calciul. Radacina acestei plante contine, de asemenea, mai multe tipuri de aminoacizi si acizi grasi poli-nesaturati.

Din radacina de konjac se prepara faina, pastele fainoase, fiind folosit uneori si ca gelifiant. Faina de konjac poate fi alba sau neagra si nu contine carbohidrati si calorii aproape deloc.

Faina de konjac contine glucomannan, un aditiv cu un continut bogat de fibre, ceea ce o face potrivita pentru sistemul digestiv si pentru dieta celor ce sufera de diabet, ajutand la cresterea nivelului de insulina din sange si la scaderea nivelului de zahar.

Este bine de stiut ca aceasta faina trebuie folosita in amestec cu alte tipuri de faina. Cu toate acestea, putem folosi pastele sau taieteii din konjac ca atare, pentru mese mult mai sarace in calorii si carbohidrati si mult mai bogate in fibre. Cu toate acestea, nu este recomandat sa o consumam in exces.

Voi ati auzit pana acum de acest tip de faina? :-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise