Totul despre faina cu aproape zero calorii

Cu siguranta, nici voua nu va va fi usor sa credeti ca exista un tip de faina care are aproape zero calorii. Cu toate acestea, japonezii o folosesc inca din cele mai vechi timpuri  ca aliat pentru pierderea in greutate.  

Totul despre faina cu aproape zero calorii

Este vorba este faina konjac, preparata din planta cu acelasi nume. Aceasta planta creste in Asia de Est, Japonia, China si Indonezia, fiind cunoscuta si sub denumirea de konjaku, crinul voodoo, cartofi Konnyaku sau imba diavolului. Preparatele realizate din radacina acestei plante poarta denumirea de Konnyaku si sunt preparate in special in Japonia.

Mancarurile facute din konjac sunt ideale pentru mentinerea senzatiei de satietate, fiind bogate in vitamine, minerale si fibre. Cea mai importanta calitate a acestor preparate este cantitatea ridicata de fibre, insa acestea contin de asemenea si alti nutrienti precum fierul, potasiul, fosforul si calciul. Radacina acestei plante contine, de asemenea, mai multe tipuri de aminoacizi si acizi grasi poli-nesaturati.

Din radacina de konjac se prepara faina, pastele fainoase, fiind folosit uneori si ca gelifiant. Faina de konjac poate fi alba sau neagra si nu contine carbohidrati si calorii aproape deloc.

Faina de konjac contine glucomannan, un aditiv cu un continut bogat de fibre, ceea ce o face potrivita pentru sistemul digestiv si pentru dieta celor ce sufera de diabet, ajutand la cresterea nivelului de insulina din sange si la scaderea nivelului de zahar.

Este bine de stiut ca aceasta faina trebuie folosita in amestec cu alte tipuri de faina. Cu toate acestea, putem folosi pastele sau taieteii din konjac ca atare, pentru mese mult mai sarace in calorii si carbohidrati si mult mai bogate in fibre. Cu toate acestea, nu este recomandat sa o consumam in exces.

Voi ati auzit pana acum de acest tip de faina? :-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise