Este vorba este
faina konjac, preparata din planta cu acelasi nume. Aceasta planta creste in Asia de Est, Japonia, China si Indonezia, fiind cunoscuta si sub denumirea de
konjaku,
crinul voodoo,
cartofi Konnyaku sau
imba diavolului. Preparatele realizate din radacina acestei plante poarta denumirea de Konnyaku si sunt preparate in special in Japonia.
Mancarurile facute din konjac sunt ideale pentru mentinerea senzatiei de satietate, fiind bogate in vitamine, minerale si fibre. Cea mai importanta calitate a acestor preparate este cantitatea ridicata de fibre, insa acestea contin de asemenea si alti nutrienti precum fierul, potasiul, fosforul si calciul. Radacina acestei plante contine, de asemenea, mai multe tipuri de aminoacizi si acizi grasi poli-nesaturati.
Din radacina de konjac se prepara faina, pastele fainoase, fiind folosit uneori si ca gelifiant. Faina de konjac poate fi alba sau neagra si nu contine carbohidrati si calorii aproape deloc.
Faina de konjac contine glucomannan, un aditiv cu un continut bogat de fibre, ceea ce o face potrivita pentru sistemul digestiv si pentru dieta celor ce sufera de diabet, ajutand la cresterea nivelului de insulina din sange si la scaderea nivelului de zahar.
Este bine de stiut ca aceasta faina trebuie folosita in amestec cu alte tipuri de faina. Cu toate acestea, putem folosi pastele sau taieteii din konjac ca atare, pentru mese mult mai sarace in calorii si carbohidrati si mult mai bogate in fibre. Cu toate acestea, nu este recomandat sa o consumam in exces.
Voi ati auzit pana acum de acest tip de faina? :-)
Comentarii