Cu siguranta, nici voua nu va va fi usor sa credeti ca exista un tip de faina care are aproape zero calorii. Cu toate acestea, japonezii o folosesc inca din cele mai vechi timpuri  ca aliat pentru pierderea in greutate.
 
Este vorba este faina konjac, preparata din planta cu acelasi nume. Aceasta planta creste in Asia de Est, Japonia, China si Indonezia, fiind cunoscuta si sub denumirea de konjaku, crinul voodoocartofi Konnyaku sau imba diavolului.  Preparatele realizate din radacina acestei plante poarta denumirea de Konnyaku si sunt preparate in special in Japonia. 
 
Mancarurile facute din konjac sunt ideale pentru mentinerea senzatiei de satietate, fiind bogate in vitamine, minerale si fibre.  Cea mai importanta calitate a acestor preparate este cantitatea ridicata de fibre, insa acestea contin de asemenea si alti nutrienti precum fierul, potasiul, fosforul si calciul. Radacina acestei plante contine, de asemenea, mai multe tipuri de aminoacizi si acizi grasi poli-nesaturati. 
 
Din radacina de konjac se prepara faina, pastele fainoase, fiind folosit uneori si ca gelifiant. Faina de konjac poate fi alba sau neagra si nu contine carbohidrati si calorii aproape deloc. 
 
Faina de konjac contine glucomannan, un aditiv cu un continut bogat de fibre, ceea ce o face potrivita pentru sistemul digestiv si pentru dieta celor ce sufera de diabet, ajutand la cresterea nivelului de insulina din sange si la scaderea nivelului de zahar.
 
Este bine de stiut ca aceasta faina trebuie folosita in amestec cu alte tipuri de faina. Cu toate acestea, putem folosi pastele sau taieteii din konjac ca atare, pentru mese mult mai sarace in calorii si carbohidrati si mult mai bogate in fibre. Cu toate acestea, nu este recomandat sa o consumam in exces.
 
Voi ati auzit pana acum de acest tip de faina? :-)
 
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Emilia Buzdea, 26 aprilie 2015

    Da,da eu o cumpăr de la dvs și o folosesc în diferite preparate.

  • Fara foto

    kok miori, 13 martie 2015

    e buna si nu buna cum o invartim este mai bine sa nu mancam prea mult paine si paste/

  • Fara foto

    Stefan Sarba, 07 martie 2015

    Nu am auzit.este foarte interesant!

  • Fara foto

    Elisabeth Tibrea, 06 martie 2015

    Da....eu am si mâncat orez si paste din konjac

  • Fara foto

    Bizu Iuliana, 06 martie 2015

    Eu mi-am comandat de pe site. Pe adiograsimi.ro sau nosugarshop.ro

  • Fara foto

    Gheorghe Sanda, 06 martie 2015

    Nu ! Dar unde o gasim ?

  • Fara foto

    Sidonia Toncean, 06 martie 2015

    Si noi unde gasim aceasta faina ?

  • Fara foto

    Vicky Wilde, 05 martie 2015

    Dragilor, cine scrie aceste articole nu stie ca fierul, potasiul, fosforul si calciul sunt minerale si nu vitamine? este asa de greu sa va documentati inainte de a publica ceva?

  • Fara foto

    Ramona-Cerasela Pecheanu, 05 martie 2015

    Am avut planta, dar nu si informatia de fata.

  • Fara foto

    Olimpia Mititelu, 04 martie 2015

    exista si FAINA HIPOGLICEMICA...??? daca DA, de ce nu o gasim in magazine...????