Deliciu inspirat din Provence: Biscuiti cu rozmarin

Rozmarinul este una dintre ierburile aromatice care se potrivesc foarte bine cu o varietate mare de feluri de mancare si este extrem de popular in bucataria regiunii Provence. Acesta este cultivat cu precadere in bazinul Mediteranei, iar frunzele acestuia sunt foarte asemanatoare ca forma cu acele de pin, desi gustul este diferit. Planta este un arbust peren, asa ca frunzele acestuia pot fi folosite proaspete tot timpul anului.   

Deliciu inspirat din Provence: Biscuiti cu rozmarin

Planta nu are doar intrebuintari culinare, ci si unele medicinale. Se spune ca este foarte buna pentru imbunatatirea memoriei.
Rozmarinul se potriveste foarte bine cu cartofii la cuptor, cu friptura si cu diverse umpluturi. Insa, dupa cum va spuneam, rozmarinul este foarte versatil, asa ca poate fi folosit si in deserturi, alaturi de fructe caramelizate, in biscuiti si in alte posibile combinatii.

Asadar, va prezentam o reteta de biscuiti cu unt si rozmarin de la Marta Stewart.

Sursa foto.

Ingrediente
225 de unt fara sare, la temperatura camerei
150 g de zahar
1 ou mare
1 albus de ou, batut spuma
1 lingurita de esenta de vanilie
320 g de faina
1 lingura de rozmarin proaspat, tocat
3/4 lingurita de sare
100 de zahar pudra
Mod de preparare
Puneti untul si zaharul intr-un recipient al unui mixer electric care are dispozitiv special pentru amestecarea aluatului sau amestecati simplu cu o lingura de lemn pana devine amestecul deschis la culoare si pufos - pentru circa 2 minute cu mixerul si ceva mai mult cu lingura de lemn. Inglobati oul intreg si vanilia in amestec. Reduceti viteza mixerului (daca il folositi). Adaugati faina, rozmarinul si sarea si amestecati pana la omogenizare.

Impartiti in doua aluatul obtinut si formati doi cilindri din cele doua jumatati. Infasurati fiecare cilindru in hartie de copt si rulati pana obtineti un diametru de 3,5 centimetri. Transferati apoi in servetele de hartie si lasati-le la frigider pana ce se intareste aluatul – circa 1 ora.
Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius.

Ungeti fiecare cilindru cu albusul de ou, apoi rulati-le pe rand prin zahar. Taiati in rondele (de circa 6 mm). Puneti biscuitii astfel obtinuti pe tava de copt tapetata cu hartie pergament, la distanta de 2-3 centimetri unul de altul. Coaceti pana ce marginile devin aurii, pentru 18-20 de minute. Lasati sa se raceasca si apoi sunt gata de servit.

Pot fi depozitati in recipiente cu inchidere ermetica pana la 3 zile.
Concurs: Care este deliciul vostru preferat cu rozmarin?

Raspundeti la intrebare intre 1-7 mai prin comentarii la acest articol (logheaza-te rapid in cont aici) si spuneti-ne ce deliciu, ce mancare preferata aveti cu rozmarin (daca este din regiunea Provence, cu atat mai bine).
Puteti castiga saptamanal prin tragere la sorti unul dintre cele 3 seturi de produse Garnier UltraDoux Heritage de Provence (sampon 400 ml + balsam pentru par 200 ml). Lasati raspunsul printr-un comentariu mai jos >>

AM ALES CASTIGATORII!

Cele trei comentarii castigatoare sunt: #2 - Georgeta Carare, #4 Mariana si #6 Sidy.

Felicitări! Fiecare castigatoare va primi un set de produse Garnier UltraDoux Heritage de Provence (sampon 400 ml + balsam
pentru par 200 ml).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise