3 deserturi sanatoase si rapide

Cei mai multi cred ca nu exista desert sanatos, mai ales daca esti la regim. Din fericire, daca faci alegerea potrivita pentru ingrediente si pentru o dieta echilibrata, te mai poti bucura si de unele delicii dulci sau deserturi sanatoase care sa nu aiba efecte negative asupra organismului.

3 deserturi sanatoase si rapide

Trucul este acela de a alege cu grija ingredientele pentru desert si marimea portiilor. Daca simtiti nevoia sa consumati ceva dulce dupa cina, cea mai buna alegere este un fruct proaspat si nu incercati asta mai mult de doua ori pe saptamana.

Daca aveti o slabiciune aparte pentru deserturi si nu va puteti abtine de la ele atunci cand sunteti la regim sau pur simplu vreti sa mai sanatos, iata trei sugestii pentru deserturi sanatoase si rapide.

Portocale condimentate

Timp de preparare: 10 minute

Portii: 4

Ingrediente:

4 portocale medii

1 lingurita de esenta de vanilie

½ lingurita de scortisoara macinata

½ ceasca de zahar (sau dupa gust)

400 g de iaurt natural

Mod de preparare:

1. Indepartati coaja de pe fiecare portocala cu ajutorul unui cutit ascutit, pastrand zeama scursa in timpul curatarii intr-o farfurie. Feliati portocalele si puneti-le intr-un vas putin adanc cu tot cu sucul ramas.

2. Adaugati esenta de vanilie si combinati cu portocalele. Adaugati scortisoara si zaharul si amestecati. Acoperiti si puneti la frigider pentru cateva ore pentru aromele sa se combine. Lasati 30 de minute la temperatura camerei inainte de servire.

3. Portocalele se servesc stropite cu sucul lasat de portocale si cu iaurt natural pe deasupra.

Mere caramelizate cu nuca prajita

Timp de preparare: 20 minute

Portii: 4

Ingrediente:

40g de nuci, tocate

40-50 g de zahar

2 linguri de apa

¼ lingurita de nucsoara macinata

4 mere mari Golden, decojite, curatate de seminte si feliate

Iaurt natural pentru servire

Mod de preparare:

1. Prajiti nuca intr-o tigaie medie, la foc mediu spre mare pentru 3-4 minute sau pana se rumenesc usor. Scoateti din tigaie si puneti deoparte.

2. Combinati zaharul, apa si nucsoara in tigaie, reduceti focul la mediu si amestecati des, pana zaharul se topeste si scoate bule de aer.

3. Adaugati feliile de mere in tigaie. Amestecati pana ce feliile sunt „imbracate” in zaharul caramelizat. Mai lasati pe foc, amestecand des, pentru 8-10 minute sau pana ce merele se inmoaie. Presarati nucile prajite, puneti in boluri. Se servesc alaturi de iaurt natural.

Biscuiti cu fulgi de ovaz si stafide

Timp de preparare: 15 minute

Portii: 3-4

Ingrediente:

75g de zahar brun sau alb

50g de zahar granulat

150 ml de sos de mere

1 ou mare

80 ml de lapte degresat

1 lingurita de esenta de vanilie

340 g de faina cu agent de crestere (sau amestecata cu 1 lingurita cu varf praf de copt)

½ lingurita de nucsoara

340 g de fulgi de ovaz

150 g de stafide

Mod de preparare:

1. Preincalziti la 190 de grade C.

2. Amestecati zaharul cu sosul de mere. Adaugati oul si bateti bine. Adaugati laptele si vanilia, apoi faina si bateti bine. Adaugati si restul ingredientelor si omogenizati.

3. Intindeti o foaie de copt pe tava, turnati cate o lingurita din amestec la distanta de 2-3 cm una de alta si puneti in cuptorul incins la 190 de grade C pentru 9 minute sau pana se rumenesc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor