Cei mai multi cred ca nu exista desert sanatos, mai ales daca esti la regim. Din fericire, daca faci alegerea potrivita pentru ingrediente si pentru o dieta echilibrata, te mai poti bucura si de unele delicii dulci sau deserturi sanatoase care sa nu aiba efecte negative asupra organismului.
Trucul este acela de a alege cu grija ingredientele pentru desert si marimea portiilor. Daca simtiti nevoia sa consumati ceva dulce dupa cina, cea mai buna alegere este un fruct proaspat si nu incercati asta mai mult de doua ori pe saptamana.
Daca aveti o slabiciune aparte pentru deserturi si nu va puteti abtine de la ele atunci cand sunteti la regim sau pur simplu vreti sa mai sanatos, iata trei sugestii pentru deserturi sanatoase si rapide.

Portocale condimentate
Timp de preparare: 10 minute
Portii: 4

Ingrediente:
4 portocale medii
1 lingurita de esenta de vanilie
½ lingurita de scortisoara macinata
½ ceasca de zahar (sau dupa gust)
400 g de iaurt natural

Mod de preparare:

1. Indepartati coaja de pe fiecare portocala cu ajutorul unui cutit ascutit, pastrand zeama scursa in timpul curatarii intr-o farfurie. Feliati portocalele si puneti-le intr-un vas putin adanc cu tot cu sucul ramas. 
2. Adaugati esenta de vanilie si combinati cu portocalele. Adaugati scortisoara si zaharul si amestecati. Acoperiti si puneti la frigider pentru cateva ore pentru aromele sa se combine. Lasati 30 de minute la temperatura camerei inainte de servire. 
3. Portocalele se servesc stropite cu sucul lasat de portocale si cu iaurt natural pe deasupra.

Mere caramelizate cu nuca prajita
Timp de preparare: 20 minute
Portii: 4

Ingrediente:
40g de nuci, tocate
40-50 g de zahar
2 linguri de apa
¼ lingurita de nucsoara macinata
4 mere mari Golden, decojite, curatate de seminte si feliate
Iaurt natural pentru servire

Mod de preparare:
1. Prajiti nuca intr-o tigaie medie, la foc mediu spre mare pentru 3-4 minute sau pana se rumenesc usor. Scoateti din tigaie si puneti deoparte.
2. Combinati zaharul, apa si nucsoara in tigaie, reduceti focul la mediu si amestecati des, pana zaharul se topeste si scoate bule de aer. 
3. Adaugati feliile de mere in tigaie. Amestecati pana ce feliile sunt „imbracate” in zaharul caramelizat. Mai lasati pe foc, amestecand des, pentru 8-10 minute sau pana ce merele se inmoaie. Presarati nucile prajite, puneti in boluri. Se servesc alaturi de iaurt natural.


Biscuiti cu fulgi de ovaz si stafide
Timp de preparare: 15 minute
Portii: 3-4

Ingrediente:
75g de zahar brun sau alb
50g de zahar granulat
150 ml de sos de mere
1 ou mare
80 ml de lapte degresat
1 lingurita de esenta de vanilie
340 g de faina cu agent de crestere (sau amestecata cu 1 lingurita cu varf praf de copt)
½ lingurita de nucsoara
340 g de fulgi de ovaz
150 g de stafide

Mod de preparare:
1. Preincalziti la 190 de grade C.
2. Amestecati zaharul cu sosul de mere. Adaugati oul si bateti bine. Adaugati laptele si vanilia, apoi faina si bateti bine. Adaugati si restul ingredientelor si omogenizati.
3. Intindeti o foaie de copt pe tava, turnati cate o lingurita din amestec la distanta de 2-3 cm una de alta si puneti in cuptorul incins la 190 de grade C pentru 9 minute sau pana se rumenesc.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    25 octombrie 2013

    Zaharul consumat in cantitati moderate NU dauneaza organismului,cand este consumat in exces dauneaza .

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 25 octombrie 2013

    De acord cu tine Mihaela. In laboratoarele marilor institutii de cercetare din America s-a ajuns la concluzia ca zaharul si inlocuitorii lui (mai putin stevia) sunt cancerigeni deci, ce poate fi mai nesanatos decat aceste deserturi. Ce ziceti de cate un castronel de fructe pudrate cu scortisoara si turmeric?

  • Fara foto

    Rus Mihaela, 24 octombrie 2013

    daca apare zaharul nu mai e sanatos. mai bine miere!

  • Fara foto

    Cornelia Dobos, 22 septembrie 2013

    o bunatate....pofta buna

  • Octavian PETREA

    Octavian PETREA (Chef de cuisine) , 20 mai 2013

    Bune si gustoase intr-adevar. Pentru a fi si mai sanatoase as inlocui zaharul cu fructoza (fac asta foarte des caci fructoza e monozaharid si nu se prea lipeste de altceva fiind in mare parte eliminata natural si vedeti si comentariul meu la 'cum arata 200 de Kcal'). NU e reclama dar cea mai ieftina fructoza buna pe care am gasit-o este facuta de MEDICER (accesati site-ul sau cautati magazinele lor) cu 10 lei am cumparat ultima data un Kg si daca consideram ca e de cel putin 1.5 ori decat zaharul veti vedea ca vorbim de un zahar la 6.67 lei pe Kg, lucru care nu este prea mult. In general fructoza nu lasa aluaturile sa creasca bine(ca nu se combina dar le lasa sa se dezvolte, doar ca se vor lasa sigur), dar este excelenta in compozitii inactive: creme-patissier, indulcirea ganasului, aluaturi moi gen negrese sau blondies plus indulcirea oricaror mancaruri care nu se coc. Sanatate!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    Asa da, cred ca sunt o bunatate !

  • Alexandra

    Alexandra (Bucatar) , 02 mai 2012

    E aici chiar ca este loc si pentru mine , superbeee retetele , multumim...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    Foarte bune retetele. Multumim!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    Hmmmmmmmm ..ce bune trebuie sa fie toate trei retetele.... Si foarte sanatoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    Multumim pentru aceste retete deosebite...