Ne grăbim, ne grăbim, ne grăbim. Cam aşa arată ritmul vieţii noastre în ultimii ani. Tot mai puţin timp petrecut în bucătărie sau acasă. Suntem mereu pe fugă. Ce e de făcut? Avem câteva idei pentru eficientizarea timpului:

1. Folosiţi un blender. Un blender e o investiţie bună pentru că scurtează timpul pe care îl petreci tocând legume sau alte ingrediente. Se curăţă destul de uşor.

2. Folosiţi un robot de bucătărie. Pe mine robotul meu de bucătărie m-a salvat din multe situaţii de genul "avem invitaţi în 20 de minute şi nimic de mâncare". Poate să toace legume, să frământe aluat şi câte şi mai câte. E musai să existe în orice bucătărie bine echipată.

3. Congelaţi alimentele. Frigiderul poate fi folosit şi pentru altceva decât pentru a stoca îngheţata. Legumele tocate se pot congela foarte uşor, de exemplu ceapa, şi pot fi folosite rapid când e nevoie.

4. Preparaţi garnituri rapide: cous cous-ul, pastele, legumele, toate se prepară foarte repede şi sunt o garnitură bună pentru orice fel principal. De exemplu, broccoli se fierbe în 10 minute.

5. Planificaţi mesele. Dacă aveţi o familie numeroasă, ştiţi sigur că e foarte greu să fii mereu inventiv când vine vorba de hrană. Ca să nu mai pierdeţi timpul în fiecare zi, puteţi face un plan săptămânal cu fiecare masă. O să fie mult mai simplu şi rapid să le pregătiţi.

6. Fiţi mereu pregătiţi. E important ca în bucătărie să găseşti mereu câteva ingrediente de bază, cum sunt făina, ouăle, pâinea. Faceţi o listă cu ingredientele preparatelor pe care le pregătiţi cel mai frecvent şi faceţi stoc. Aşa, când rămâneţi în pană de idei, vă puteţi folosi de ele.

Voi ce alte sfaturi aveţi pentru o masă rapidă?



  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Constantin_Elena, 08 iulie 2014

    daaaaa sant Nina gospodina

  • Fara foto

    Constantin Elena, 08 iulie 2014

    daaaaa sant Nina gospodina !

  • Fara foto

    Aneta Elena Dinu, 08 iulie 2014

    bravo esti gospodina

  • Fara foto

    Constantin Elena, 06 iulie 2014

    Eu am in permanenta in casa oua,brinza,unt,2-3 conserve de ton sau hering in ulei,o varza ,seminte de susan,mogdale si miez de seminte de floarea soarelui crude,1-2 ardei capia,cateva rosii,ceapa,cartofi,paste etc.din care pot incropii ceva

  • Fara foto

    Alina Miculschi, 19 august 2013

    folosesc des "oala minune" sau "cucta" pt aproape orice fel de gatit; chiar ma gandesc sa imi mai cumpar una.

  • Fara foto

    Marin Daniela, 18 iunie 2013

    pregatesc see you o zi inainte legumele, le curat si le tai in functie de ce voi gati a doua zi.Le pun in pungulite pe care le leg la gura si le pun in frigider.A doua zi gatesc rapid, legumele nu se oxideaza stand inchise in pungute.

  • Ctin

    Ctin (Maestru bucatar) , 30 mai 2013

    1. Cand fierbeti soia, fasole, etc. o faceti - neaparat- intr-o oala sub presiune punand o cantitate mai mare. Folositi cat va trebuie pentru prima masa iar diferenta o puneti in congelator in una sau mai multe pungute. 2. Radeti/feliati la robot morcov si diverse albituri. Adaugati o legatura de patrunjel. Amestecati si puneti in mai multe pungute. Se obtin niste calupuri din care se foloseste atat cat este nevoie. 3. Pentru a ocupa cat mai eficient spatiul din congelator puneti pungutele -pana ingheata- in caserole si se obtin calupuri care aranjate / rearanjate corespunzator pot fi gasite mai usor. 4. Daca nu va deranjeaza mancarea gatita pusa la congelator atunci faceti - la intervale de 2-3 zile- doua feluri de mancare si le congelati. Se consuma apoi alternativ sau dupa mai mult timp.

  • Fara foto

    ana popescu (Bucatar) , 24 mai 2013

    Interesante idei, insa in ceea ce priveste ceapa stiam ca aceasta trebuie consumata imediat, in decurs de cateva ore fiind capabila sa absoarba virusii/bacteriile din mediul in care se afla.