Cum gatesti pestele la gratar

Pestele este foarte bun pentru gratar, caldura directa gateste pestele rapid, usor si fara sa-l usuce. Pestele la gratar este foarte aromat si suculent. Ca pestele sa iasa bine, este bine sa-l ungeti cu putin ulei ca sa nu se lipeasca.

Cum gatesti pestele la gratar

Pregatirea pestelui la gratar este usoara si rapida. Literalmente poti gati la gratar un peste in cateva minute, ceea ce inseamna ca este perfect pentru o masa rapida (cu conditia sa pregatiti repede si focul pentru gratar). Inainte de cina poti lasa pestele intr-o marinata, ca sa ii dai mai multa aroma si intre timp pregatesti focul pentru gratar.

Cand este facut pestele?

Partea cea mai dificila la gatirea pe gratar a pestelui este sa stii cand este facut. Aceasta este in general cea mai grea parte. Cand pestele este facut, carnea se va despinde cu furculita ca niste fulgi si va arata opaca. Daca vreo parte a carnii este inca sticloasa si translucida, atunci nu este facuta. Nu trebuie sa serviti niciodata peste nefacut. Nu doar ca este periculos, dar s-ar putea ca cel care gusta carnea de peste sa renunte la ea. Pentru a va usura situatia, incepeti intotdeauna cu cotlete sau file-uri de peste care au o grosime uniforma, si in felul acesta capatati si experienta. Daca aveti un cotlet care nu este uniform, puteti sa-l taiati in doua. Puneti partea mai groasa intai si cand este facuta pe jumatate, puneti pe gratar bucata mai subtire. In acest fel veti avea pestele gatit perfect, fara sa ardeti vreo parte.

In general, cumperi peste intreg, file sau cotlete. Fileurile va vor da ceva batai de cap pentru acestea au tendinta de a se rupe cel mai repede. Insa daca ungeti fileurile de peste si le intoarceti doar cand este nevoie, nu ar trebui sa se rupa. Cand le intoarceti, manuiti-le cu atentie si lasati-le pe gratar pana cand sunt facute, nu le mai mutati. Va dati seama cand sunt facute atunci marginile sunt opace si se desprind ca niste fulgi. Cotletele si pestii intregi se tin mai bine dar dureaza mai mult pana se gatesc. Daca gatiti peste intreg, puneti in interior felii de lamaie ca sa dea aroma, dar si ca sa intre mai bine caldura degajata de gratar.

Tineti niste suc proaspat de lamaie prin apropiere si niste unt, ca sa puteti unge pestele cat sta pe gratar si pentru a adauga aroma si a pastra peste umed. Insa nu uitati sa untul se arde usor, asa ca nu il folositi in exces.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise