Pentru numarul special romanesc, ne-am gandit sa povestim retetele copilariei, cele pentru care e suficient sa pronunti numele si-ti lasa gura apa; Irina Florea a gatit puricei, cu mamaliga facuta de mama cu o seara inainte, iar Adina Scortescu a pregatit frecatei si coltunasi, dupa reteta “la ochi” a bunicii.
Frecatei
Preparare: 10 minute, 3 portii, usor
Amintirea bunicii frecand intre palmele puternice bucatele de aluat, deasupra unor pagini din Scanteia, este una dintre imaginile pe care scrie clar “copilarie”.
½ cana de faina
un praf de sare
1l de lapte
2 linguri cu varf de zahar
1.Intr-o farfurie adanca, se pun faina, sarea si se picura doua linguri de apa. Se freaca faina intre degete (doar nu degeaba se cheama “frecatei”), pana se obtin bucatele mici (chiar firimituri) de aluat (daca vrei bucati mari, adaugi mai multa apa). Apoi se pun intr-o sita si se cern bine, ca sa scapi de excesul de faina.
2.Laptele se pune la fiert intr-o cratita cu fundul gros. Cand da in clocot, se adauga zaharul, doi pumni de frecatei si se amesteca o data. E gata dupa ce a fiert trei minute.
Acest articol face parte din numarul din noiembrie 2009 al revistei Good Food. Puteti citi in acelasi numar si alte articole despre super supe, marmelada facuta in casa, ciulama de pui si multe altele.
Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Dulceata de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu