Aromele copilariei - Puricei

Preparare: 5 minute, 2 portii, usor Mama este cel mai bun bucatar din lume! Am crescut cu torturi de bezea, cu prajituri cu blat de nuca si crema de ciocolata cu unt si o supa fabuloasa de taietei. Micul dejun de sfarsit de saptamana nu l-am asociat niciodata cu o banala omleta, ci cu o inventie menita sa refoloseasca mamaliga rece: puricei.

Aromele copilariei - Puricei

200g de mamaliga tare (ramasa din ziua precedenta)

un strop de ulei

un cub de unt

50g de branza telemea

2 oua

smantana, pentru servit

 

1.Mamaliga se taie cubulete. Intr-o tigaie antiaderenta, se pun uleiul si untul. Cand s-a topit untul, se adauga mamaliga si se prajeste pana se rumeste usor.

2.Se adauga branza, se amesteca cu o lingura si se prajeste un pic, apoi se sparg ouale si se toarna peste. Se amesteca bine, ca sa se distribuie oul in toata compozitia. Dupa ce s-a coagulat oul, puriceii sunt gata. Se servesc cu smantana.

Acest articol face parte din numarul din noiembrie 2009 al revistei Good Food. Puteti citi in acelasi numar si alte articole despre super supe, marmelada facuta in casa, ciulama de pui si multe altele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise