Preparare: 5 minute, 2 portii, usor

Mama este cel mai bun bucatar din lume! Am crescut cu torturi de bezea, cu prajituri cu blat de nuca si crema de ciocolata cu unt si o supa fabuloasa de taietei. Micul dejun de sfarsit de saptamana nu l-am asociat niciodata cu o banala omleta, ci cu o inventie menita sa refoloseasca mamaliga rece: puricei.

200g de mamaliga tare (ramasa din ziua precedenta)

un strop de ulei

un cub de unt

50g de branza telemea

2 oua

smantana, pentru servit

 

1.Mamaliga se taie cubulete. Intr-o tigaie antiaderenta, se pun uleiul si untul. Cand s-a topit untul, se adauga mamaliga si se prajeste pana se rumeste usor.

2.Se adauga branza, se amesteca cu o lingura si se prajeste un pic, apoi se sparg ouale si se toarna peste. Se amesteca bine, ca sa se distribuie oul in toata compozitia. Dupa ce s-a coagulat oul, puriceii sunt gata. Se servesc cu smantana.

Acest articol face parte din numarul din noiembrie 2009 al revistei Good Food. Puteti citi in acelasi numar si alte articole despre super supe, marmelada facuta in casa, ciulama de pui si multe altele.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 30 mai 2011

    Buna reteta cu toate ca de obicei pregateam in acest gen copiilor cind erau mici.

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 28 mai 2011

    yami yami

  • munteanu elena

    munteanu elena (Bucatar) , 27 mai 2011

    eu maninc mamaliga rece cu ouala tigaie,imi place f mult (nu e sanatos )dar voi incerca aceasta reta ,multam,nuti

  • Fara foto

    cher, 12 februarie 2010

    Eu am crescut in Oltenia. Dimineata ne pregatea mama mamaliga asa cum a fost prezentata in reteta si sincera sa fiu ne bateam pe ea. Era un deliciu.Spre rusinea mea nu am mai facut demult. Incercati, este excelenta...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    cunosc si eu acest fel de improvizatie Tatal meu ne prepara cand eram mici Se pregateste fara oua,doar mamaliga prajita in untura si cu branza pe deasupra

  • constanta  proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Voi incerca si eu.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Super reteta,bunica ne facea,cand ne duceam in vacanta.Felicitari.

  • Fara foto

    curiciuc viorica, 23 noiembrie 2009

    Minunat, aceasta reteta imi aminteste de copilarie.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Apetisant. Nu am mancat niciodata.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Suna foarte tentant.Sigur o sa incerc si eu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Super delicios...

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Imi pare ceva bun.Mie imi plac ochiurile cu mamaliga si putin otet.Aceasta reteta are si putina branza ,dar mai ales, mamaliga e putin prajita si ouale sunt amestecate,asa ca un scrob.Asa ca trebuie sa incerc si eu cum este.

  • Fara foto

    Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

    Reteta pare delicioasa,dar cred ca totusi prefer o mamaliga proaspata cu jumari si telemea.

  • naskwik

    Anastasia (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Cred ca e cava foarte gustos, trebuie sa incerc intr-o zi :)