Aromele copilariei - Puricei

Preparare: 5 minute, 2 portii, usor Mama este cel mai bun bucatar din lume! Am crescut cu torturi de bezea, cu prajituri cu blat de nuca si crema de ciocolata cu unt si o supa fabuloasa de taietei. Micul dejun de sfarsit de saptamana nu l-am asociat niciodata cu o banala omleta, ci cu o inventie menita sa refoloseasca mamaliga rece: puricei.

Aromele copilariei - Puricei

200g de mamaliga tare (ramasa din ziua precedenta)

un strop de ulei

un cub de unt

50g de branza telemea

2 oua

smantana, pentru servit

 

1.Mamaliga se taie cubulete. Intr-o tigaie antiaderenta, se pun uleiul si untul. Cand s-a topit untul, se adauga mamaliga si se prajeste pana se rumeste usor.

2.Se adauga branza, se amesteca cu o lingura si se prajeste un pic, apoi se sparg ouale si se toarna peste. Se amesteca bine, ca sa se distribuie oul in toata compozitia. Dupa ce s-a coagulat oul, puriceii sunt gata. Se servesc cu smantana.

Acest articol face parte din numarul din noiembrie 2009 al revistei Good Food. Puteti citi in acelasi numar si alte articole despre super supe, marmelada facuta in casa, ciulama de pui si multe altele.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine