Aromele copilariei - Puricei

Preparare: 5 minute, 2 portii, usor Mama este cel mai bun bucatar din lume! Am crescut cu torturi de bezea, cu prajituri cu blat de nuca si crema de ciocolata cu unt si o supa fabuloasa de taietei. Micul dejun de sfarsit de saptamana nu l-am asociat niciodata cu o banala omleta, ci cu o inventie menita sa refoloseasca mamaliga rece: puricei.

Aromele copilariei - Puricei

200g de mamaliga tare (ramasa din ziua precedenta)

un strop de ulei

un cub de unt

50g de branza telemea

2 oua

smantana, pentru servit

 

1.Mamaliga se taie cubulete. Intr-o tigaie antiaderenta, se pun uleiul si untul. Cand s-a topit untul, se adauga mamaliga si se prajeste pana se rumeste usor.

2.Se adauga branza, se amesteca cu o lingura si se prajeste un pic, apoi se sparg ouale si se toarna peste. Se amesteca bine, ca sa se distribuie oul in toata compozitia. Dupa ce s-a coagulat oul, puriceii sunt gata. Se servesc cu smantana.

Acest articol face parte din numarul din noiembrie 2009 al revistei Good Food. Puteti citi in acelasi numar si alte articole despre super supe, marmelada facuta in casa, ciulama de pui si multe altele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor