Cotlete de porc cu mustar si rozmarin

O friptura suculenta in doar 15 minute. Carnea de porc slaba poate fi destul de uscata si tare atunci cand este pregatita pe gratar. Alegeti in schimb bucati de antricot sau coaste invarstate cu putina grasime, pentru a obtine o friptura cu adevarat suculenta.

Cotlete de porc cu  mustar si rozmarin

Ingrediente

2 linguri de mustar usor

3 linguri ulei de masline

2 catei de usturoi mari, feliati subtire

2 buchetele de rozmarin, frunzele

1 lingura de sherry sau otet balsamic

4 bucati de antricot sau coaste de porc, de aprox. 200g fiecare

1. Se amesteca mustarul, uleiul, usturoiul, frunzele de rozmarin, otetul si putin piper negru. Se introduce amestecul intr-o punga alimentara mare si se adauga carnea. Se freaca, se sigileaza punga si se lasa la marinat pentru 3 ore.

2. Se scurge excesul de marinada de pe bucatile de carne. Aceasta se poate stoarce din punga si amesteca cu putina apa rece pana se subtiaza. Pentru a pregati carnea pe tigaia gratar: se incinge tigaia pana degaja destula caldura si se frige carnea 10 minute, intorcand-o o data sau de doua ori. Pe masura ce se fac, ungeti bucatelele cu marinada.

3. Se indeparteaza de sursa de caldura si se asezoneaza cu sare. Lasati carnea acoperita cu folie alimentara aprox. 10 minute pentru a se odihni.

Reteta acestei fripturi de porc o gasesti si pe site-ul goodfood.ro, iar in editia de mai a revistei Good Food iti recomandam mai multe retete pentru gratar, dar si garnituri delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise