Fattoush este o salata traditionala din Orientul Mijlociu, facuta din lipie si legume de sezon, iar frigaruile de pui cu harissa sunt  ideale pentru cei care mananca picant.

Ambele retete le gasesti in Good Food de mai, alaturi de multe alte retete pentru gratar sau picnic, dar si online pe goodfood.ro.

PREPARARE: 25 de minute, 2 portii, usor

1 lipie taiata pe jumatate
2 piepti de pui fara piele, taiati in bucati mari
1 lingura de harissa
ulei de masline
sucul de la o jumatate de lamaie
1 catel de usturoi pisat
1 lingurita sumac (optional)
100g de ridichi taiate felii
½ castravete curatat, taiat in jumatate longitudinal, cu semintele scoase si apoi taiat in felii
1 salata verde mica, tocata grosier
2 cepe verzi feliate fin
1 mana de menta, tocata grosier

1. Se prajesc jumatatile de lipie pana ce devin maronii si crocante. Se rup in bucati mari si se pun deoparte.

2. Se amesteca bucatile de piept de pui cu harissa, doua lingurite de ulei de masline, sare si piper. Se insiruie pe frigarui de bambus inmuiata in apa in prealabil si se pun pe grill, se intorc des, timp de 8-10 minute sau pana sunt patrunse bine.

3. Intre timp, se amesteca o lingura de ulei de masline cu sucul de lamaie, usturoiul, sumacul (daca se foloseste), sare si piper. Se pun intr-un bol ingredientele care raman si se amesteca cu dressingul. Se adauga lipia si se amesteca din nou. Se serveste cu frigaruile de pui.

V.N. per portie: 361 kilocalorii, 38,8g proteine, 24,3g carbohidrati, 12,8g grasimi, 2,1g grasimi saturate, 2,1g fibre, 0,78g sare

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    O mancare foarte aromata! In Orientul Mijlociu se taie pieptul de pui in bucati mai mari si se marineaza cu un amestec de :suc da lamaie,ulei de masline,usturoi,pasta de rosii,iaurt,sare, condiment macinat all spice,cardamom,scortisoara;se lasa la frigider peste noapte sau cel putin 3-4 ore.Iese foarte aromat in acest fel. Fattoush este o salata de paine( lipie arabeasca) si se prepara pentru a valorifica resturile de paine veche. Se folosesc multe vegetale la prepararea ei: rosii,ceapa verde,castraveti, ardei( cu cat sunt mai colorati cu atat mai frumoasa salata),ridichi,salata verde,varza rosie,seminte de rodie,frunze de menta verde; se asezoneaza cu ulei de masline,suc de lamaie,sare,sumac...Exista o mare variatie in ceea ce priveste asocierea ingredientelor.