Frigarui din pui cu harissa si fattoush

Fattoush este o salata traditionala din Orientul Mijlociu, facuta din lipie si legume de sezon, iar frigaruile de pui cu harissa sunt  ideale pentru cei care mananca picant.

Frigarui din pui cu harissa si fattoush

Ambele retete le gasesti in Good Food de mai, alaturi de multe alte retete pentru gratar sau picnic, dar si online pe goodfood.ro.

PREPARARE: 25 de minute, 2 portii, usor

1 lipie taiata pe jumatate

2 piepti de pui fara piele, taiati in bucati mari

1 lingura de harissa

ulei de masline

sucul de la o jumatate de lamaie

1 catel de usturoi pisat

1 lingurita sumac (optional)

100g de ridichi taiate felii

½ castravete curatat, taiat in jumatate longitudinal, cu semintele scoase si apoi taiat in felii

1 salata verde mica, tocata grosier

2 cepe verzi feliate fin

1 mana de menta, tocata grosier

1. Se prajesc jumatatile de lipie pana ce devin maronii si crocante. Se rup in bucati mari si se pun deoparte.

2. Se amesteca bucatile de piept de pui cu harissa, doua lingurite de ulei de masline, sare si piper. Se insiruie pe frigarui de bambus inmuiata in apa in prealabil si se pun pe grill, se intorc des, timp de 8-10 minute sau pana sunt patrunse bine.

3. Intre timp, se amesteca o lingura de ulei de masline cu sucul de lamaie, usturoiul, sumacul (daca se foloseste), sare si piper. Se pun intr-un bol ingredientele care raman si se amesteca cu dressingul. Se adauga lipia si se amesteca din nou. Se serveste cu frigaruile de pui.

V.N. per portie: 361 kilocalorii, 38,8g proteine, 24,3g carbohidrati, 12,8g grasimi, 2,1g grasimi saturate, 2,1g fibre, 0,78g sare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise