Asociația Culturală Euro Est Alternativ organizează între  17 – 18 martie 2012, la Iași, Cupa Moldovei oferită de Zahăr Mărgăritar a evenimentului Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber. Ca și la celelalte ediții, organizatorii au invitat, pe lângă specialiști culinari din România și maeștri bucătari recunoscuți la nivel internațional. Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesioniști, ce au mai participat și la alte  competiții gastronomice și au experiență în acest domeniu, cât și amatorilor care gătesc din plăcere și vor să facă parte din această minunată experiență. Regulile sunt în conformitate cu standardele World Association of Chefs Societies, Asociația Culturală Euro Est Alternativ fiind membră a acestei organizații, evenimentul fiind certificat și respectând întocmai cerințele existente la nivel internațional. Într-o astfel de „întrecere a celor mai bune bucate” toata lumea are de câștigat și, cel mai important, de învățat!

Prima ediție a Cupei Moldovei, din anul 2011, s-a bucurat de un mare succes, publicul spectator fiind foarte încântat atât de spectacolul oferit pe scenă, cât și de preparatele minunate expuse.

La cea de-a doua ediție, două concursuri vor veni în întâmpinarea nevoii gospodinelor moldovence de a-și dovedi măiestria: Gospodina de Aur și Gospodina de Mărgăritar, ambele competiții fiind susținute de Mărgăritar. Dacă în primul caz gospodinele vor fi invitate să-și prezinte produsele conservate natural, în cel de-al doilea, ele vor trebui să prezinte un preparat dulce. Cele două titluri le vor onora pe doar două dintre gospodine, dar vor fi premiate și locurile 1,2 si 3! Organizatorii vor pregăti, în plus, cursuri de gătit. Astfel, pe data de 18 martie, în a doua zi de competiție, Lady Chef de România - Cornelia Ghișoi, va realiza un curs de gătit deserturi, oferit de Zahăr Mărgăritar, pentru toți cei ce își doresc să afle noi rețete și modalități de preparare a unor deserturi delicioase pentru cei dragi. De asemenea, pentru bucătarii profesioniști, în cadrul Hotelului Unirea, vor avea loc cursuri de bucătărie orientală, susținute de Chef Odeh Ali Abu El Hawa și cursuri de bucătărie germană, susținute de Chef Thomas Gugler, între 15 - 16 martie.

O surpriză mai mult decât plăcută o reprezintă spectacolul trupei SENSOR, ce vor concerta sâmbătă seara, 17 martie, înainte de Festivitatea de Decernare a Premiilor. Duminică seară, trupa de cover-uri - AL!AS, va încânta publicul de toate vârstele prin spectacolul oferit pe scena evenimentului. Toată lumea este așteptată să ia parte la cel mai mare eveniment gastronomic al anului!

Gospodina de Mărgăritar
Descriere: În perioada 17-18 martie, în cadrul Campionatului Internațional de Gătit în Aer Liber, Hotel Unirea şi Piaţa Unirii, te invităm cu un desert, două porții, care să cântărească minim 150 g fiecare și îți asiguri locul în competiția pentru titlu! Duminică, 18 martie, se va juriza și se va premia cea mai buna gospodină!  Premii surpriză te așteaptă! Înscrie-te şi tu! Primele 50 de persoane înscrise, beneficiază gratuit de cursurile oferite de Zahăr Mărgăritar şi Lady Chef de România, Cornelia Ghișoi, maestru în arta culinară! Contact pentru înscrieri la telefon: 0731 342 279. 
Simfonia Ceaunelor
prezentată de Restaurantul Naţiunilor

Programul competiţiei:
Sâmbătă, 17 martie 2012
A. Clasa Preparate Culinare Reci
Secţiunea Platouri festive, Antreuri, Secţiunea Dulciuri şi Patiserie, Secţiunea Creaţie,
Secţiunea Meniu Alternativ

Duminica ,18 martie 2012
B. Clasa Gătit în Aer Liber
Secţiunea Plită, Secţiunea Grătar, Secţiunea Ceaun, Secţiunea Creaţie

Premiile principale ale Competiţiei
1.Cupa Clasei Preparate Culinare Reci
2. Cupa Clasei Gătit în Aer Liber
Se vor premia toţi câştigătorii secţiunilor clasaţi pe locurile I,II,III                                                

Premiul mare al competitiei
Câştigătorii Cupei Moldovei oferite de Mărgăritar vor avea ocazia să concureze la  Moscow Championship în perioada 24-26 aprilie 2012!
Premiul constă în taxa de înscriere şi asigurarea cazării pe  întreaga durată acompetiţiei la Moscova! Premiul este oferit de Zahăr Mărgăritar și ACEEA.

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul competitiei: campionatdegatit.ro

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii