Va invitam la o degustare cu branza Aurie de Saschiz, la piata Slow Food de la Earth Market/Targul Taranului (ARK, Bursa Marfurilor, str. Uranus 150), sambata si duminica, 9 si 10 aprilie.
 
Confirmare pentru inscrierea la degustare la Andi Mihai, tel. 0752.264.581. Proiectul este administrat de o mica companie romaneasca de tip antreprenoriat social, condusa de Jim Turnbull, Transylvania Food Company. La baza este vorba de o activitate de cativa ani, in zona Tarnavei Mari, in proiecte de turism si dezvoltare rurala, in folosul comunitatilor locale.
 
Despre branza de Saschiz, mai jos gasiti informatii de descriere, compozitie, gust, sectionare, crusta, consistenta, maturare, vechime, proprietati. Imagini atasate.
 
Este o branza  grasa, maturata natural. Este produsa in Saschiz, din lapte de vaca crud obtinut in fermele din zona Saschizului si se matureaza in pivnita boltita de caramida, fiind transformata intr-un produs premium pentru consum.
 
Branza se prezinta sub forma unui cilindru aplatizat, cantarind intre 1 kg si 5 kg, cu posibilitatea de a atinge greutatea de 10 kg din toamna lui 2011. Forma de cilindru aplatizat are margini convexe care se arcuiesc usor; partea de deasupra si cea de dedesubt sunt plate iar inaltimea reprezinta intre o patrime si o treime din diametru. Continutul de sare in substanta uscata este de maxim 4 %.

Gust: parfumat, placut, aroma moderata pana la puternica, in functie de vechime. Poate contine chimen sau urzica (incepand cu toamna 2011).
Sectiune: dupa sectionare, sunt  vizibile  gauri mici, care insa  nu sunt distribuite uniform pe suprafata sectionata. Culoarea branzei variază de la crem la galben.
Crusta: crusta este tare, neteda, uscata,  si prezintă urme de flora fungica. Se formează prin uscare in faza de maturare.
Consistenta: branza este moale si  maleabilă  de la patru saptamani. Daca perioada de maturare este prelungita, branza devine mai tare si mai densa ca structura. Este usor de tăiat.
Perioada de maturare: cel putin 90 de zile. Branza  noastra este o branza maturata natural 100%.
Vechime: perioada in care poate fi consumata variaza intre 90 de zile de la fabricatie si peste un an in functie de gusturile consumatorilor.

Asadar, Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman va asteapta sambata si duminica, 9 si 10 aprilie, la piata Slow Food de la Earth Market/Targul Taranului (ARK, Bursa Marfurilor, str. Uranus 150) pentru a degusta delicioasa branza Aurie de Saschiz.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii