Invitatie la panel de degustare, cu branza Aurie de Saschiz, de la Grupul de Initiativa Radu Anton Roman

Va invitam la o degustare cu branza Aurie de Saschiz, la piata Slow Food de la Earth Market/Targul Taranului (ARK, Bursa Marfurilor, str. Uranus 150), sambata si duminica, 9 si 10 aprilie.  

Invitatie la panel de degustare, cu branza Aurie de Saschiz, de la Grupul de Initiativa Radu Anton Roman

Confirmare pentru inscrierea la degustare la Andi Mihai, tel. 0752.264.581. Proiectul este administrat de o mica companie romaneasca de tip antreprenoriat social, condusa de Jim Turnbull, Transylvania Food Company. La baza este vorba de o activitate de cativa ani, in zona Tarnavei Mari, in proiecte de turism si dezvoltare rurala, in folosul comunitatilor locale.

Despre branza de Saschiz, mai jos gasiti informatii de descriere, compozitie, gust, sectionare, crusta, consistenta, maturare, vechime, proprietati. Imagini atasate.

Este o branza grasa, maturata natural. Este produsa in Saschiz, din lapte de vaca crud obtinut in fermele din zona Saschizului si se matureaza in pivnita boltita de caramida, fiind transformata intr-un produs premium pentru consum.

Branza se prezinta sub forma unui cilindru aplatizat, cantarind intre 1 kg si 5 kg, cu posibilitatea de a atinge greutatea de 10 kg din toamna lui 2011. Forma de cilindru aplatizat are margini convexe care se arcuiesc usor; partea de deasupra si cea de dedesubt sunt plate iar inaltimea reprezinta intre o patrime si o treime din diametru. Continutul de sare in substanta uscata este de maxim 4 %.

Gust: parfumat, placut, aroma moderata pana la puternica, in functie de vechime. Poate contine chimen sau urzica (incepand cu toamna 2011).

Sectiune: dupa sectionare, sunt vizibile gauri mici, care insa nu sunt distribuite uniform pe suprafata sectionata. Culoarea branzei variază de la crem la galben.

Crusta: crusta este tare, neteda, uscata, si prezintă urme de flora fungica. Se formează prin uscare in faza de maturare.

Consistenta: branza este moale si maleabilă de la patru saptamani. Daca perioada de maturare este prelungita, branza devine mai tare si mai densa ca structura. Este usor de tăiat.

Perioada de maturare: cel putin 90 de zile. Branza noastra este o branza maturata natural 100%.

Vechime: perioada in care poate fi consumata variaza intre 90 de zile de la fabricatie si peste un an in functie de gusturile consumatorilor.

Asadar, Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman va asteapta sambata si duminica, 9 si 10 aprilie, la piata Slow Food de la Earth Market/Targul Taranului (ARK, Bursa Marfurilor, str. Uranus 150) pentru a degusta delicioasa branza Aurie de Saschiz.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise