Invata sa faci cea mai creativa rulada

Toata lumea iubeste ruladele! Din fericire nu sunt nici dificil de facut, si ne putem bucura familiile cu un astfel de desert delicios mai tot timpul. Insa ce ati spune sa ii surprindem pe piticii nostri cu o rulada desprinsa parca din desenele animate?   Rulada girafa este o rulada speciala, atat datorita aspectului sau deosebit, cat si al gustului delicios. Si nici nu se face atat de greu pe cat pare la prima vedere.  

Invata sa faci cea mai creativa rulada

Asadar, pentru a face rulada girafa avem nevoie de:

Blat:

3 galbenusuri de ou;
15 gr zahar;
60 ml apa;
40 ml ulei;
72 gr faina;
o jumatate de lingurita de esenta de vanilie;
8 gr cacao.
3 albusuri de ou;
50 gr zahar;
un sfert de lingurita de crema de tartru ( se poate inlocui cu zeama de lamaie: pentru o lingurita de crema de tartru se adauga 3 lingurite zeama de lamaie).
Pentru modelul girafa:

1 albus de ou;
2 lingurite zahar;
1 lingurita faina;
2 lingurite din aluatul pentru blat.
Instructiuni:

1. Desenati modelul de girafa pe o hartie de copt.

2. Luati hartia de copt si puneti-o intr-o tava.

3. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

4. Amestecati galbenusurile, zaharul,uleiul si esenta de vanilie pana la omogenizare. Adaugati si faina peste compozitia rezultata si amestecati din nou pana cand obtineti un aluat moale.

5. Din compozitia rezultata luati 2 lingurite si amestecati cu 1 lingurita de faina pentru modelul de girafa.

6. Adaugati peste aluatul ramas cacao si amestecati din nou.

7. Bateti 2 albusuri spuma, adaugand 2 lingurite de zahar si amestecati-le cu aluatul pentru model.

8. Trasati cu ajutorul unui pos dungile girafei pe de modelul pe care l-ati desenat anterior. Bagati modelul la cuptor pentru 1 minut.

9. Intre timp, bateti restul de albusuri spuma, adaugand zaharul si crema de tartru (sau zeama de lamaie). Incorporati compozitia in aluat.

10. Adaugati aluatul in tava peste modelul de girafa si nivelam cu grija, astfel incat modelul sa ramana intact.

11. Lasati la cuptor aproximativ 15 minute. Puteti testa daca rulada este gata astfel: apasati cu un deget in mijlocul ei; daca nu ramane urma, inseamna ca este coapta.

12. Scoateti rulada din cuptor si lasati-o sa se raceasca.

13. Odata racita, poate fi umpluta cu orice crema doriti. Dupa ce rulada este umpluta, trebuie lasata la frigider cel putin 30 de minute.

Mai jos regasiti si un video cu reteta. Spor la "prajiturit"! :-)

Sursa articol si sursa foto: www.coolcreativity.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise