Invata sa faci cea mai creativa rulada

Toata lumea iubeste ruladele! Din fericire nu sunt nici dificil de facut, si ne putem bucura familiile cu un astfel de desert delicios mai tot timpul. Insa ce ati spune sa ii surprindem pe piticii nostri cu o rulada desprinsa parca din desenele animate?   Rulada girafa este o rulada speciala, atat datorita aspectului sau deosebit, cat si al gustului delicios. Si nici nu se face atat de greu pe cat pare la prima vedere.  

Invata sa faci cea mai creativa rulada

Asadar, pentru a face rulada girafa avem nevoie de:

Blat:

3 galbenusuri de ou;
15 gr zahar;
60 ml apa;
40 ml ulei;
72 gr faina;
o jumatate de lingurita de esenta de vanilie;
8 gr cacao.
3 albusuri de ou;
50 gr zahar;
un sfert de lingurita de crema de tartru ( se poate inlocui cu zeama de lamaie: pentru o lingurita de crema de tartru se adauga 3 lingurite zeama de lamaie).
Pentru modelul girafa:

1 albus de ou;
2 lingurite zahar;
1 lingurita faina;
2 lingurite din aluatul pentru blat.
Instructiuni:

1. Desenati modelul de girafa pe o hartie de copt.

2. Luati hartia de copt si puneti-o intr-o tava.

3. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

4. Amestecati galbenusurile, zaharul,uleiul si esenta de vanilie pana la omogenizare. Adaugati si faina peste compozitia rezultata si amestecati din nou pana cand obtineti un aluat moale.

5. Din compozitia rezultata luati 2 lingurite si amestecati cu 1 lingurita de faina pentru modelul de girafa.

6. Adaugati peste aluatul ramas cacao si amestecati din nou.

7. Bateti 2 albusuri spuma, adaugand 2 lingurite de zahar si amestecati-le cu aluatul pentru model.

8. Trasati cu ajutorul unui pos dungile girafei pe de modelul pe care l-ati desenat anterior. Bagati modelul la cuptor pentru 1 minut.

9. Intre timp, bateti restul de albusuri spuma, adaugand zaharul si crema de tartru (sau zeama de lamaie). Incorporati compozitia in aluat.

10. Adaugati aluatul in tava peste modelul de girafa si nivelam cu grija, astfel incat modelul sa ramana intact.

11. Lasati la cuptor aproximativ 15 minute. Puteti testa daca rulada este gata astfel: apasati cu un deget in mijlocul ei; daca nu ramane urma, inseamna ca este coapta.

12. Scoateti rulada din cuptor si lasati-o sa se raceasca.

13. Odata racita, poate fi umpluta cu orice crema doriti. Dupa ce rulada este umpluta, trebuie lasata la frigider cel putin 30 de minute.

Mai jos regasiti si un video cu reteta. Spor la "prajiturit"! :-)

Sursa articol si sursa foto: www.coolcreativity.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta