Imaginatia mea de bucatar nu-mi lasa timp liber

In aceasta saptamana, avem placerea sa v-o prezentam la rubrica "Interviuri Gustos.ro" pe doamna Mihaela Albianu, cunoscuta drept "Mihaela76" in comunitatea noastra si Chef de Cuisine pe Gustos.ro. Veti cunoaste o persoana pasionata de arta culinara si care nu se fereste sa-si foloseasca imaginatia in retetele preparate cu drag pentru familia sa. Printre cele 168 de retete de pe Gustos.ro ale doamnei Mihaela Albianu, veti descoperi retete traditionale romanesti, presatare cu multa imaginatie, si retete inedite, precum: Ciocanele de pui glasate, Sarlota cu dulceata de mure, Salata de surimi. Ii multumim ca ne-a oferit ocazia ca prin acest interviu sa ii aflam secretele culinare si sa o cunoastem mai bine.

Imaginatia mea de bucatar nu-mi lasa timp liber

1. Cand ati inceput sa gatiti? Ce v-a determinat? Cine v-a fost profesor?

Nu-mi amintesc exact cand am inceput sa fiu pasionata de bucatarie, stiu doar ca-mi place sa-mi petrec timpul prin bucatarie. Si ca treptat, treptat, la reuniunile de familie (caci am o familie numeroasa), mama a inceput sa ma lase sa pregatesc o parte din meniu.

Cred ca nevoia de a manca sanatos m-a determinat si ma determina mereu sa pregatesc masa acasa. Produsele preparate in casa sunt proaspete, naturale si pline de vitamine.

Fara indoiala ca sursa de inspiratie si chiar primul profesor a fost mama mea. Chiar si acum o mai sun din cand in cand sa o intreb cum se face ciorba aia sau dulceata nu stiu care.

2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?

Gatesc permanent pentru sotul meu si pentru mine, caci fetita noastra de 9 luni doar a inceput sa guste preparatele noastre. Imi place sa gatesc singura, insa cand ne grabim ma ajuta si sotul, care are si el cateva retete pe care le pregateste singur.

3. Care este mancarea din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?

Imi amintesc cu mare drag si melancolie de laptele cu taitei de casa pe care ni-l aducea bunica noastra in fiecare duminica dimineata. Cand ne trezeam dimineata il gaseam caldut, numai bun de mancat, iar pe bunica noastra stand de vorba cu parintii mei. Este o amintire frumoasa deoarece bunica mea nu mai este printre noi si sunt convinsa ca de acolo de sus ne vegheaza diminetile de duminica. Tot ea mai pregatea niste cornulete umplute cu gem de gutui si insiropate de ti se topeau in gura. N-am indraznit niciodata sa prepar aceste cornulete pentru ca stiu ca nu am cum sa aiba gustul alor bunicii.

Din dulciurile mamei mele imi amintesc mereu de cratitele cu crema de zahar ars si crema de vanilie cu dulceata de cirese amare, deserturi pe care le serveam duminica.

4. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?

Sunt PR intr-o instituţie de cultură, iar tot ceea ce apartine artelor frumoase ma pasioneaza si in timpul liber.

5. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tocmai acolo?

Prefer sa merg in concediu oriunde, caci nu exista loc in lumea asta unde sa nu gasesti ceva care sa te intereseze sau sa te relaxeze. Daca am familia alaturi si nu mergem la serviciu, este o iesire minunata si relaxanta.

6. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?

Sunt o persoana destul de serioasa si chiar nu-mi amintesc ceva amuzant din bucatarie. Ma amuz insa cu mult drag cand nepotica mea Daria gateste cu mine si eu sunt nevoita sa-mi apar cu strasnicie castronul cu aluat sa nu adauge si ea ceva in el.

7. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?

Gatesc cu drag orice fel de mancare, insa nepoteii mei sunt fani ai tartelor cu fructe. Le pregatesc in orice anotimp cu fructe de sezon: mere, pere, caise, prune, cirese, visine s.a.

8. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?

Sunt atasata de oala sub presiune pe care am primit-o cadou la nunta. Nu exista saptamana in care sa nu gatesc in ea si sa nu ii laud performantele. La fel de mult sunt atasata de storcatorul de fructe si legume pe care-l folosesc cand am pofta de un suc 100% natural. Imi plac vasele yena, cratitele Tefal, formele de briose si cam tot ce poate usura munca unui bucatar.

9. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?

Din fericire, imaginatia mea de bucatar nu-mi lasa timp liber. Mereu am in minte noi si noi retete pe care sa le pregatesc. De fapt atunci cand pregatesc un fel de mancare ma gandesc deja la urmatorul... Sau cand merg la cumparaturi, cu produsele din cos deja planific meniul urmator.

Recunosc ca foarte rar pregatesc un fel de mancare de 2-3 ori, deoarece adaug noi si noi ingrediente, modificand retetele permanent.

10. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?

Nimeni nu s-a nascut invatat, incercati sa gatiti retete simple si veti fi surprins de reusita.

11. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?

Pentru o buna administrare a bugetului facem cumparaturile saptamanal la hipermarket si la piata (pentru legume si fructe). Produsele din carne, precum si multe din fructele si legumele pe care le gatesc sunt din gospodaria parintilor mei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise