In aceasta saptamana, avem placerea sa v-o prezentam la rubrica "Interviuri Gustos.ro" pe doamna Mihaela Albianu, cunoscuta drept "Mihaela76" in comunitatea noastra si Chef de Cuisine pe Gustos.ro. Veti cunoaste o persoana pasionata de arta culinara si care nu se fereste sa-si foloseasca imaginatia in retetele preparate cu drag pentru familia sa. Printre cele 168 de retete de pe Gustos.ro ale doamnei Mihaela Albianu, veti descoperi retete traditionale romanesti, presatare cu multa imaginatie, si retete inedite, precum: Ciocanele de pui glasate, Sarlota cu dulceata de mure, Salata de surimi. Ii multumim ca ne-a oferit ocazia ca prin acest interviu sa ii aflam secretele culinare si sa o cunoastem mai bine.

1. Cand ati inceput sa gatiti? Ce v-a determinat? Cine v-a fost profesor?
Nu-mi amintesc exact cand am inceput sa fiu pasionata de bucatarie, stiu doar ca-mi place sa-mi petrec timpul prin bucatarie. Si ca treptat, treptat, la reuniunile de familie (caci am o familie numeroasa), mama a inceput sa ma lase sa pregatesc o parte din meniu.
Cred ca nevoia de a manca sanatos m-a determinat si ma determina mereu sa pregatesc masa acasa. Produsele preparate in casa sunt proaspete, naturale si pline de vitamine.
Fara indoiala ca sursa de inspiratie si chiar primul profesor a fost mama mea. Chiar si acum o mai sun din cand in cand sa o intreb cum se face ciorba aia sau dulceata nu stiu care.

2. Pentru cine gatiti? Va ajuta persoanele dragi cand pregatiti mancarea sau lucrati fara ,,ucenici"?
Gatesc permanent pentru sotul meu si pentru mine, caci fetita noastra de 9 luni doar a inceput sa guste preparatele noastre. Imi place sa gatesc singura, insa cand ne grabim ma ajuta si sotul, care are si el cateva retete pe care le pregateste singur.

3. Care este mancarea din copilarie de care va aduceti aminte cu drag? O preparati si dumneavoastra acum?
Imi amintesc cu mare drag si melancolie de laptele cu taitei de casa pe care ni-l aducea bunica noastra in fiecare duminica dimineata. Cand ne trezeam dimineata il gaseam caldut, numai bun de mancat, iar pe bunica noastra stand de vorba cu parintii mei. Este o amintire frumoasa deoarece bunica mea nu mai este printre noi si sunt convinsa ca de acolo de sus ne vegheaza diminetile de duminica. Tot ea mai pregatea niste cornulete umplute cu gem de gutui si insiropate de ti se topeau in gura. N-am indraznit niciodata sa prepar aceste cornulete pentru ca stiu ca nu am cum sa aiba gustul alor bunicii.
Din dulciurile mamei mele imi amintesc mereu de cratitele cu crema de zahar ars si crema de vanilie cu dulceata de cirese amare, deserturi pe care le serveam duminica.

4. Cu ce va ocupati? Dincolo de viata profesionala, care sunt hobby-urile dumneavoastra, ce va place sa faceti in timpul liber?
Sunt PR intr-o instituţie de cultură, iar tot ceea ce apartine artelor frumoase ma pasioneaza si in timpul liber.

5. Unde preferati sa mergeti in concediu si de ce tocmai acolo?
Prefer sa merg in concediu oriunde, caci nu exista loc in lumea asta unde sa nu gasesti ceva care sa te intereseze sau sa te relaxeze. Daca am familia alaturi si nu mergem la serviciu, este o iesire minunata si relaxanta.

6. Pentru a deveni un bucatar bun, trebuie sa fi experimentat mult, ce amintire amuzanta aveti din bucatarie?
Sunt o persoana destul de serioasa si chiar nu-mi amintesc ceva amuzant din bucatarie. Ma amuz insa cu mult drag cand nepotica mea Daria gateste cu mine si eu sunt nevoita sa-mi apar cu strasnicie castronul cu aluat sa nu adauge si ea ceva in el.

7. Care este reteta dumneavoastra preferata? De unde o stiti si cat de des o pregatiti? Ne povestiti si noua cum se face?
Gatesc cu drag orice fel de mancare, insa nepoteii mei sunt fani ai tartelor cu fructe. Le pregatesc in orice anotimp cu fructe de sezon: mere, pere, caise, prune, cirese, visine s.a.

8. Care sunt ustensilele cele mai de pret din bucataria dumneavoastra?
Sunt atasata de oala sub presiune  pe care am primit-o cadou la nunta. Nu exista saptamana in care sa nu gatesc in ea si sa nu ii laud performantele. La fel de mult sunt atasata de storcatorul de fructe si legume pe care-l folosesc cand am pofta de un suc 100% natural. Imi plac vasele yena, cratitele Tefal, formele de briose si cam tot ce poate usura munca unui bucatar.

9. Sunteti in pana de idei, de unde va inspirati pentru a face o mancare noua? Respectati reteta sau incercati sa o modificati dupa gustul dumneavoastra?
Din fericire, imaginatia mea de bucatar nu-mi lasa timp liber. Mereu am in minte noi si noi retete pe care sa le pregatesc. De fapt atunci cand pregatesc un fel de mancare ma gandesc deja la urmatorul... Sau cand merg la cumparaturi, cu produsele din cos deja planific meniul urmator.
Recunosc ca foarte rar pregatesc un fel de mancare de 2-3 ori, deoarece adaug noi si noi ingrediente, modificand retetele permanent.

10. Ce sfaturi ati putea da incepatorilor in bucatarie?
Nimeni nu s-a nascut invatat, incercati sa gatiti retete simple si veti fi surprins de reusita.

11. Unde preferati sa faceti cumparaturile, in piata, la magazinul din apropiere sau la un hipermarket?
Pentru o buna administrare a bugetului facem cumparaturile saptamanal la hipermarket si la piata (pentru legume si fructe). Produsele din carne, precum si multe din fructele si legumele pe care le gatesc sunt din gospodaria parintilor mei.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto
  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Felicitari Mihaela,este interesant interviul tau ,sper sa ne intrecem in cit mai multe idei si experiente culinare in familia noastara de "Gustosi".

  • Ioana capsunica

    Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Felicitari pentru articol, dar mai ales pentru retetele postate! Va doresc multe inainte!!!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    Scuze de intarziere, nu am mai intrat de mult pe site. Bineinteles ca ai nevoie de imaginatie, talent si placerea de a gati, de a face ceva cu manutele tale, mai ales ca folosesti multe fructe si legume din gospodaria parintilor tai. Imi plac mult retetele tale si ma bucur ca te-am cunoscut mai bine datorita acestui articol.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Bravo,pt.articol si pt.retetle tale,minunate !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    De fieare dată, când citesc articolele gospodinelor de pe site, îmi spun cu un pic de invidie, că eu n-o să fiu niciodată ca ele. Eu gătesc ca să trăiesc eu şi familia mea. Nu am nici o atracţie deosebită pentru această îndeletnicire. Te felicit Mihaela!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Felicitarile mele pentru interviu Mihaela ! Ma bucur sa cunosc inca o ..."gustoasa" din marea noastra familie ce am formato ! Te tzuc si te asteptam cu alte retete minunate.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Felicitari si mult succes in continuare.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Felicitari pentru interviu si pentru toate retetele postate pe acest site. M-am bucurat sa aflu cateva lucruri despre tine.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Felicitari pentru interviu !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Felicitari Mihaela,pentru interviul acordat site-ului Gustos.ro,te stiu de aici de pe acest site si imi plac toate retetele tale.Succes in continuare.

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Felicitari Mihaela pentru interviu! Imi place sa ma inspir din retetele tale, sau macar sa le citesc. Mereu gasesc ceva nou si interesant demn de tinut minte, in retetele tale. Iti doresc numai bine, sa te bucuri de fetita ta, sa ne incanti in continuare cu retetele tale minunate.

  • Fara foto

    lia, 29 aprilie 2010

    Felicitarile mele Mihaela, pentru interviu si pentru faptul ca existi. Retetele tale m-au inspirat si nu de putine ori...Iti doresc, multa sanatate si putere de munca! Sa-ti creasca nepotii sanatosi si frumosi si sa te bucuri de ei, sa-i poti rasfata cu retetele tale minunate. Mult succes in viata ! Cu prietenie Lia.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Ma bucur ca astfel am putut afla mai multe despre tine,sa te cunosc mai bine...Iti doresc sanatate,mult succes si sa ne incanti in continuare cu retetele tale minunate...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Mă bucur că am avut ocazia să aflu mai multe despre o bucătăreasă pe care o apreciez. Felicitări pentru articol şi să ne încânţi cu alte reţete deosebite!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Felicitari Mihaela esti o bucatareasa desavarsita;Personal ma inspir adeseori din retetele tale deosebite! Mult succes in continuare!