Secrete din bucataria Biancai Ionita

Pe Bianca Ionita o stiti cu siguranta de la Kanal D, unde prezinta stirile de weekend, de la ora 12.30. Ce nu stiti e faptul ca e o bucatareasa priceputa, cu gusturi fine. Aflati mai multe despre retetele ei preferate (printre care se numara si exoticul “Sarpe in sos dulce”) in articolul de mai jos.

Secrete din bucataria Biancai Ionita

1.Care este legatura dumneavoastra cu lumea culinara? Stiti sa gatiti?

Una foarte apropiata. Imi place sa gatesc si bucataria este atractia mea intr-o casa.

2.La ce varsta ati invatat sa gatiti si ce v-a determinat?

Din momentul in care am inceput sa locuiesc singura, nevoia te invata. Cam pe la 19 ani si dupa un timp am constatat ca imi place sa gatesc.

3.Care e felul de mancare de care nu v-ati satura niciodata?

Pastele carbonara facute din reteta mea proprie.

4.Care e ustensila dumneavoastra cea mai de pret din bucatarie, fara de care nu v-ati descurca?

Oala de fiert paste.

5.Care a fost cel mai bun fel de mancare care v-a fost servit si unde?

Sarpe in sos dulce – amarui la un restaurant in Paris, dar acum multi multi ani.

6.Exista vreo reteta care nu va iese niciodata, orice ar fi?

Orice reteta imi iese pentru ca le fac pe toate cu dragoste. Chiar daca se intampla sa nu iasa ca la carte iese oricum gustoasa si comestibila.

7.Care e felul de mancare care va aduce cel mai mult aminte de copilarie?

Spanac cu oua ochiuri.

8.Credeti ca arta gatitului se invata sau se “fura”?

Cate putin din fiecare. Se si fura de la bunica sau de la mama dar se si invata prin practica.

9.Puteti sa ne impartasiti cateva trucuri culinare personale?

Un pic de dragoste in orice mancare si atunci va iesi foarte gustoasa.

10.Doriti sa recomandati o reteta comunitatii Gustos.ro?

Salata de ton cu rosii. Timp de pregatire 5 min maxim.

Se ia o conserva de ton, se goleste de ulei, rosiile se taie cubulete apoi se amesteca rosiile cu tonul, sare, ulei de masline mai mult decat trebuie pentru ca se serveste cu paine prajita iar uleiul inmoaie painea. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise