Secrete din bucataria Biancai Ionita

Pe Bianca Ionita o stiti cu siguranta de la Kanal D, unde prezinta stirile de weekend, de la ora 12.30. Ce nu stiti e faptul ca e o bucatareasa priceputa, cu gusturi fine. Aflati mai multe despre retetele ei preferate (printre care se numara si exoticul “Sarpe in sos dulce”) in articolul de mai jos.

Secrete din bucataria Biancai Ionita

1.Care este legatura dumneavoastra cu lumea culinara? Stiti sa gatiti?

Una foarte apropiata. Imi place sa gatesc si bucataria este atractia mea intr-o casa.

2.La ce varsta ati invatat sa gatiti si ce v-a determinat?

Din momentul in care am inceput sa locuiesc singura, nevoia te invata. Cam pe la 19 ani si dupa un timp am constatat ca imi place sa gatesc.

3.Care e felul de mancare de care nu v-ati satura niciodata?

Pastele carbonara facute din reteta mea proprie.

4.Care e ustensila dumneavoastra cea mai de pret din bucatarie, fara de care nu v-ati descurca?

Oala de fiert paste.

5.Care a fost cel mai bun fel de mancare care v-a fost servit si unde?

Sarpe in sos dulce – amarui la un restaurant in Paris, dar acum multi multi ani.

6.Exista vreo reteta care nu va iese niciodata, orice ar fi?

Orice reteta imi iese pentru ca le fac pe toate cu dragoste. Chiar daca se intampla sa nu iasa ca la carte iese oricum gustoasa si comestibila.

7.Care e felul de mancare care va aduce cel mai mult aminte de copilarie?

Spanac cu oua ochiuri.

8.Credeti ca arta gatitului se invata sau se “fura”?

Cate putin din fiecare. Se si fura de la bunica sau de la mama dar se si invata prin practica.

9.Puteti sa ne impartasiti cateva trucuri culinare personale?

Un pic de dragoste in orice mancare si atunci va iesi foarte gustoasa.

10.Doriti sa recomandati o reteta comunitatii Gustos.ro?

Salata de ton cu rosii. Timp de pregatire 5 min maxim.

Se ia o conserva de ton, se goleste de ulei, rosiile se taie cubulete apoi se amesteca rosiile cu tonul, sare, ulei de masline mai mult decat trebuie pentru ca se serveste cu paine prajita iar uleiul inmoaie painea. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise