Cea mai populară poveste despre îngheţată

Cea mai populară istorie a îngheţatei începe la un banchet de-al regelui Charles I al Angliei. Masa fusese delicioasă, dar lovitura de graţie a apărut abia la desert. După multe pregătiri, bucătarul francez al regelui le-a prezentat musafirilor noul fel de mâncare. 

Cea mai populară poveste despre îngheţată

Era rece şi semăna ca textură cu zăpada proaspăt căzută, dar era mai cremoasă şi mai dulce decât orice alt desert. Invitaţii au fost încântaţi, precum a fost şi Charles, care i-a poruncit bucătarului să nu divulge reţeta pentru crema sa îngheţată. Regele a vrut că această delicatesă să fie servită doar la masa sa şi i-a oferit bucătarului 500 de lire pe an pentru păstrarea secretului. Ceva mai târziu, totuşi, bietul Charles a decăzut în faţă oamenilor săi şi a fost decapitat în 1649. Dar, până la acea vreme, secretul cremei îngheţate nu mai era un secret. Bucătarul, pe nume DeMirco, nu-şi ţinuse promisiunea.

Această poveste este una dintre multele istorii fascinante ale unuia dintre cele mai populare deserturi, îngheţată. E posibil ca îngheţată să nu fi fost, totuşi, inventată, ci să se fi dezvoltat, ca reţetă, de-a lungul a sute de ani.

Până în zilele noastre, îngheţata a ajuns unul dintre cele mai populare deserturi şi un deliciu în timpul verii. Şi o poţi prepara chiar la tine acasă, cu o reţetă foarte simplă. Să nu mai vorbim despre faptul că poţi experimenta cu aromele.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure