Delicioasa granita si in varianta Mojito

Cu o aroma racoritoare si usor de preparat, granita este foarte populara in Italia, fiind un amestec de apa, zahar si savori grozave. 

Delicioasa granita si in varianta Mojito

Cele mai multe retete de granita incep prin a fierbe zaharul cu apa intr-o tigaie pana ce se formeaza un sirop. Odata ce siropul s-a racit usor, se continua cu restul instructiunilor din reteta, adaugarea fructelor pasate, siropului de fructe si alte lichide savuroase. Apoi se introduce la congelator.

Granita Mojito

Facut cu rom, multa menta proaspata si suc de limeta, acest cocktail cubanez este in mod clar menit sa fie transformat intr-o granita grozava.

Ingrediente pentru 1 litru

625ml apa

100g zahar

2 limete (lamai verzi)

40g frunze de menta

125ml de suc de limeta (de la aproximativ 6 limete)

3 linguri (45 ml) de rom alb

Mod de preparare

Adaugati apa si zaharul intr-o tigaie mica, apoi radeti coaja de limeta de la doua limete direct in tigaie. Aduceti la punctul de fierbere si lasati sa se gateasca, amestecand ocazional, pana ce zaharul se dizolva. Pastrati 5 frunze de menta, adaugati restul de menta in tigaie si luati de pe foc. Acoperiti si lasati pentru 8 minute, apoi luati capacul si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Odata ce s-a racit, puneti prin strecuratoare amestecul in recipientul in care doriti sa inghetati granita, apasand pe frunzele de menta pentru a extrage toata aroma. Amestecati in sirop sucul de limeta si romul, apoi taiati fin restul de 5 frunze si adaugati-le si pe ele in amestec.

Cum congelezi granita

Pentru a congela granita, puneti amestecul obtinut in congelator. Verificati recipientul dupa o ora. Cand incepe sa inghete la margini, luati o furculita si amestecati, spargand cristalele de gheata de la margine in bucati mai mici si aducandu-le spre centru.

Puneti la loc recipientul in congelator, apoi verificati-l la fiecare 30 de minute, amestecand de fiecare data la fel ca prima data, pana ce obtineti o granita fina. Daca granita ingheata prea tare, lasati-o putin afara la temperatura camerei pentru afteva minute pana ce se inmoaie suficient de mult pentru a fi din nou amestecata cu furculita, apoi o puteti reintroduce in congelator.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi