Vreti sa obtineti o inghetata perfecta, fara cusur, numai buna pentru savurat? Va oferim cateva sfaturi utile care sa va ajute sa ajungeti la perfectiune. Va uram succes in crearea celor mai gustoase deserturi inghetate.
Iata cateva ponturi care sa va ajute sa creati cele mai gustoase deserturi inghetate:
- Atunci cand cumparati inghetata, trebuie sa stiti ca aceasta contine aer, este cumva aerata. Cele mai dezirabile inghetate au 20 - 50 la suta aer, ceea ce da cantitatea necesara de pufosenie si usurinta in formarea cupelor de inghetata. Cea mai buna metoda de a afla procentul acesta este prin greutate.
- Cu cat ingheata mai repede amestecul pentru inghetata, cu atat obtineti o textura mai fina.
- Cel mai bine este sa depozitati la -5 grade C.
- Depozitati inghetata acoperita pentru a nu prinde miros de alte alimente din congelator.
- Cu cat este mai mare concentratia de zahar din inghetata, cu atat va ingheta mai greu.
- Pentru preparatele cu gheata, folositi nu mai mult de 1 parte zahar pentru 4 parti de lichid. Daca este prea mult zahar, nu va ingheta bine preparatul. Orice adaos de alcool ar trebui adaugat dupa ce a inghetat.
- Frisca batuta sau laptele condensat, ouale batute, gelatina si alte ingrediente similare sunt toate aditivi folositi pentru a preveni formarea unor cristale mari, precum si pentru a imbunatati sau varia aroma.
- Cu cat amestecul pentru inghetata, sorbet, semifreddo etc. contine mai mult zahar sau indulcitor, cu atat va ingheta mai greu.
- Laptele condensat se tripleaza in volum atunci cand este batut, pe cand smantana pentru frisca isi dubleaza volumul.
- Pentru a evita cristalele de gheata, iata un pont: adaugati 1 plic cu gelatina la 1,7 litri de amestec pentru inghetata. Lasati gelatina sa se inmoaie in 60 ml de amestec, apoi incalziti usor pana ce se dizolva complet. Adaugati amestecul cu gelatina in restul de crema si continuati.
- Dupa ce inghetata s-a facut, lasati-o in congelator pentru aproximativ 4 ore inainte de a consuma.
- Pentru aparatele de facut inghetata, umpleti doar doua treimi recipientul, ca sa aiba loc inghetata isi mareasca volumul.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii