Toamna e momentul potrivit ca tu sa-ti umpli camara cu tot felul de bunatati. Si ce poate fi mai bun, pentru un desert sanatos sau un mic-dejun bogat, decat o dulceata delicioasa facuta in casa? Pentru ca, anul acesta, sa prepari cele mai bune dulceturi, Gustos.ro iti da cateva sfaturi:
Sirop, peltea, gem sau serbet?
Siropul se prepara din apa, zahar si fructe. Cele mai bune siropuri se prepara din sucul fermentat al fructelor.
Gemul se prepara doar din fructe bine coapte, cu zahar, fierte in suc propriu. Se foloseste mai putin zahar decat pentru dulceata.
Pelteaua se prepara din suc de fructe strecurat, obtinut prin scurgerea piureului de fructe, si fiert cu zahar. Trebuie folosita o cantitate de zahar egala cu cantitatea de fructe.
Serbetul este, de fapt, un sirop concentrat care se freaca pana cand devine transparent si opac. Daca prepari serbet din fructe dulci, acesta trebuie frecat la rece, in vreme ce serbetul din fructe acre se freaca la cald. De asemenea, pentru un gust mai exotic, poti prepara serbet si din ciocolata sau zahar ars.
Fie ca doresti sa prepari dulceturi clasice (din prune, visine, gutui, trandafiri) sau unele cu un gust mai exotic (combinatii de mure si afine, capsuni si zmeura, capsuni si caise cu migdale sau chiar dulceata de vinete!), urmarind aceste sfaturi, cu siguranta nu vei da gres.
Spre final, Gustos.ro va propune o serie de retete de dulceata:

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii