Cely Snijec ne ofera: PASCA IN STRATURI

Pasca in straturi este una din retetele mele preferate de Pasti datorita faptului ca e reteta proprie.   

Cely Snijec ne ofera: PASCA IN STRATURI

Ingrediente:

Aluat:

1 ou

50 g margarina

2 linguri smantana

faina cat cuprinde , coca sa fie foarte, foarte moale

Crema:

1 kg branza de vaci(scursa foarte bine)

1 praf de copt

300 g zahar

1/2 pachet unt

8 oua

200 g smantana (scursa in tifon pe faina de porumb)

1 lingura faina

2 linguri gris

4 plicuri zahar vanilat

coaja de lamaie

50 g mac

50 g nuca de cocos

50 g nuca prajita

4 linguri zahar pudra

3 linguri cacao

stafide

esenta de rom

esenta de vanilie

1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:

Blatul

Se incorporeaza ingredientele, se framanta coca pana se dezlipeste de mana. Se tapeteaza tava detasabila atat pe fundul tavii si pe pereti (un strat foarte subtire).

Galbenusurile se amesteca, cu un varf de sare si se lasa 1/2 ora, dupa care se mixeaza cu zaharul.

Branza se da pe robot, se adauga untul,galbenusurille cu zaharul, faina, grisul, praful de copt, zaharul vanilat, smantana.La final se incorporeaza 4 albusuri batute spuma cu o lingurita zeama de lamaie si un praf de sare.

Aceasta compozitie se imparte in 3 vase:

- in primul vas se adauga cacao si esenta de rom, se asterne in tava.

Peste acest strat se asaza un strat de stafide

- In al doilea castron se adauga mac, se asterne in tava peste stafide.

- In al treilea castron se adauga nuca de cocos, stafide, coaja de lamaie, cateva picaturi de esenta de vanilie, se asaza peste stratul cu mac si se da la copt in cuptorul incins(eu am realizat o cruce din stafide, se pot folosi bucatele de caise confiate)Se coace cam o ora si jumatate, depinde de cuptor.

- Cu 15 minute inainte sa fie gata, se adauga

2 albusuri (ramase) batute spuma cu zaharul pudra, o ligurita de zeama de lamaie si nuca prajita, macinata.

Pralina trebuie sa fie uscata. Se inchide cuptorl si se mai lasa cateva minute (se poate rade ciocolata, sub forma de cruce). Se scoate din cuptor, se lasa in tava pana se raceste, apoi se asaza pe un platou rotund. Taiem cand e rece. Se poate face in orice perioada a anului, ca si prajitura cu branza.

Mai multe retete delicioase gasiti pe pagina de profil: Cely Snijec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor