Delta Dunarii - adevarata mancare pescareasca

O excursie in Delta Dunarii iti rezerva multe surprize. De la peisajul unicat, la particularitatile locului (sute de specii de pasari si plante) si pana la bucataria pescareasca, totul te va uimi. Si, in ceea ce priveste experienta culinara, se spune ca nu ai mancat cu adevarat bucate din peste pana cand nu ai ajuns in Delta.

Delta Dunarii - adevarata mancare pescareasca

Chiar daca esti un bucatar priceput, locuitorii Deltei iti vor arata ca exista moduri de a prepara pestele la care nici nu te-ai gandit. In primul rand, pescarii Deltei, inainte de a gati pestele, prepara inotatoarele, capul si coada, pentru ca, astfel, mancarea sa fie mai bogata in arome. In ceea ce priveste taierea si curatarea pestilor, bucatarii din aceasta zona prefera  sa-i cresteze pe o parte. Astfel, fierberea sau prajirea se face mai rapid si uniform si, de asemenea, acest tip de crestare marunteste oasele mai mari. Desigur, locuitorii Deltei sunt familiarizati cu toate tipurile de peste si cunosc exact unde se afla oasele periculoase, pe care le pot scoate usor.

Pentru a afla secretele pregatirii pestelui, trebuie sa stai pe langa un pescar autentic si sa-i “furi” din tehnici. Desigur, una dintre strategiile principale este ca pestele sa fie gatit cu apa din Dunare – se spune ca va avea un gust aparte. Apoi, ciorba de peste trebuie sa fie foarte condimentata si gatita din mai multe soiuri de peste, iar un bucatar al Deltei iti poate impartasi cateva retete cunoscute din batrani. Totusi, atentie! Pescarii din aceasta zona spun ca, dupa ce ai mancat o portie de ciorba pescareasca veritabila, nu ai voie sa bei apa cel putin o jumatate de ora, pentru ca, altfel, vei suferi de sete toata ziua.

Si, daca vei ajunge in Delta, nu trebuie sa ratezi urmatoarele feluri de mancare: peste la protap, batog de peste, saramura, icre proaspete, icre sarate la butoi sau coada si clesti de rac fripti in jar.

Pana vei ajunge prin acele locuri, totusi, Gustos.ro iti propune niste retete pescaresti pe care le poti incerca chiar la tine acasa.

Bors pescaresc

Crap cu sos pescaresc

Crap la cuptor pescaresc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise