O excursie in Delta Dunarii iti rezerva multe surprize. De la peisajul unicat, la particularitatile locului (sute de specii de pasari si plante) si pana la bucataria pescareasca, totul te va uimi. Si, in ceea ce priveste experienta culinara, se spune ca nu ai mancat cu adevarat bucate din peste pana cand nu ai ajuns in Delta.
Chiar daca esti un bucatar priceput, locuitorii Deltei iti vor arata ca exista moduri de a prepara pestele la care nici nu te-ai gandit. In primul rand, pescarii Deltei, inainte de a gati pestele, prepara inotatoarele, capul si coada, pentru ca, astfel, mancarea sa fie mai bogata in arome. In ceea ce priveste taierea si curatarea pestilor, bucatarii din aceasta zona prefera sa-i cresteze pe o parte. Astfel, fierberea sau prajirea se face mai rapid si uniform si, de asemenea, acest tip de crestare marunteste oasele mai mari. Desigur, locuitorii Deltei sunt familiarizati cu toate tipurile de peste si cunosc exact unde se afla oasele periculoase, pe care le pot scoate usor.
Pentru a afla secretele pregatirii pestelui, trebuie sa stai pe langa un pescar autentic si sa-i “furi” din tehnici. Desigur, una dintre strategiile principale este ca pestele sa fie gatit cu apa din Dunare – se spune ca va avea un gust aparte. Apoi, ciorba de peste trebuie sa fie foarte condimentata si gatita din mai multe soiuri de peste, iar un bucatar al Deltei iti poate impartasi cateva retete cunoscute din batrani. Totusi, atentie! Pescarii din aceasta zona spun ca, dupa ce ai mancat o portie de ciorba pescareasca veritabila, nu ai voie sa bei apa cel putin o jumatate de ora, pentru ca, altfel, vei suferi de sete toata ziua.
Si, daca vei ajunge in Delta, nu trebuie sa ratezi urmatoarele feluri de mancare: peste la protap, batog de peste, saramura, icre proaspete, icre sarate la butoi sau coada si clesti de rac fripti in jar.
Pana vei ajunge prin acele locuri, totusi, Gustos.ro iti propune niste retete pescaresti pe care le poti incerca chiar la tine acasa.
Crap cu sos pescaresc
Crap la cuptor pescaresc

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii