De Florii, vă așteptăm cu dezlegare la pește și distracție! Weekend-ul acesta marchează începutul sărbătorilor pascale, deschizând Săptămâna Mare după 40 de zile de post. Pentru cea de-a doua dezlegare din postul Paștelui, Festivalul Deltei v-a pregătit un meniu tradițional din pește, pregătit de bucătărese venite special din Deltă. Tanti Solomia, câștigătoarea Festivalului Borșului de Pește, vine special în București pentru a vă încânta cu gustul autentic al ciorbei de pește.

Astfel, vizitatorii pot afla secretele gastronomiei din Sfântu Gheorghe, pot vedea cum se prepară în mod tradițional ciorba de pește, saramura sau cum trebuie crestată o scrumbie pentru a dobândi savoarea binecunoscută. Din meniu mai fac parte delicioasele chifteluțe din pește, cartofii rusești, salata de icre, dar și minunatele sarailii dobrogene. Vizitatorii sunt așteptați cu muzică și multă voie bună pentru a ne bucura împreună de ceea ce ne oferă mirifica Deltă.
 
Evenimentul, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se va desfășura între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită. Vizitatorii vor fi întâmpinați de un decor tradițional, unde stuful, bărcile, rogojinile și elementele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării. Iubitorii Deltei și cei ai preparatelor din pește vor putea afla câteva lucruri despre canotci, năvoade și cârmaci, ustensilele prin intermediul cărora ajung delicioșii pești pe mesele noastre.
 
Festivalul este dedicat întregii familii și reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace.
 
Evenimentul cu profil gastronomic tradițional este organizat de Delta Star Festival, cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, parteneri: ProFM, mixtopia.ro, metropotam.ro, gustos.ro, b365.ro, 121.ro, ziare.com, dgtl.ro, RBTransport.ro.
 
Intrarea este gratuită.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii