Festivalului Deltei revine cu o noua editie, intre 4 si 5 aprilie

De Florii, vă așteptăm cu dezlegare la pește și distracție! Weekend-ul acesta marchează începutul sărbătorilor pascale, deschizând Săptămâna Mare după 40 de zile de post. Pentru cea de-a doua dezlegare din postul Paștelui, Festivalul Deltei v-a pregătit un meniu tradițional din pește, pregătit de bucătărese venite special din Deltă. Tanti Solomia, câștigătoarea Festivalului Borșului de Pește, vine special în București pentru a vă încânta cu gustul autentic al ciorbei de pește.

Festivalului Deltei revine cu o noua editie, intre 4 si 5 aprilie

Astfel, vizitatorii pot afla secretele gastronomiei din Sfântu Gheorghe, pot vedea cum se prepară în mod tradițional ciorba de pește, saramura sau cum trebuie crestată o scrumbie pentru a dobândi savoarea binecunoscută. Din meniu mai fac parte delicioasele chifteluțe din pește, cartofii rusești, salata de icre, dar și minunatele sarailii dobrogene. Vizitatorii sunt așteptați cu muzică și multă voie bună pentru a ne bucura împreună de ceea ce ne oferă mirifica Deltă.

Evenimentul, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se va desfășura între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită. Vizitatorii vor fi întâmpinați de un decor tradițional, unde stuful, bărcile, rogojinile și elementele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării. Iubitorii Deltei și cei ai preparatelor din pește vor putea afla câteva lucruri despre canotci, năvoade și cârmaci, ustensilele prin intermediul cărora ajung delicioșii pești pe mesele noastre.

Festivalul este dedicat întregii familii și reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace.

Evenimentul cu profil gastronomic tradițional este organizat de Delta Star Festival, cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, parteneri: ProFM, mixtopia.ro, metropotam.ro, gustos.ro, b365.ro, 121.ro, ziare.com, dgtl.ro, RBTransport.ro.

Intrarea este gratuită.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor