Festivalului Deltei revine cu o noua editie, intre 4 si 5 aprilie

De Florii, vă așteptăm cu dezlegare la pește și distracție! Weekend-ul acesta marchează începutul sărbătorilor pascale, deschizând Săptămâna Mare după 40 de zile de post. Pentru cea de-a doua dezlegare din postul Paștelui, Festivalul Deltei v-a pregătit un meniu tradițional din pește, pregătit de bucătărese venite special din Deltă. Tanti Solomia, câștigătoarea Festivalului Borșului de Pește, vine special în București pentru a vă încânta cu gustul autentic al ciorbei de pește.

Festivalului Deltei revine cu o noua editie, intre 4 si 5 aprilie

Astfel, vizitatorii pot afla secretele gastronomiei din Sfântu Gheorghe, pot vedea cum se prepară în mod tradițional ciorba de pește, saramura sau cum trebuie crestată o scrumbie pentru a dobândi savoarea binecunoscută. Din meniu mai fac parte delicioasele chifteluțe din pește, cartofii rusești, salata de icre, dar și minunatele sarailii dobrogene. Vizitatorii sunt așteptați cu muzică și multă voie bună pentru a ne bucura împreună de ceea ce ne oferă mirifica Deltă.

Evenimentul, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se va desfășura între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită. Vizitatorii vor fi întâmpinați de un decor tradițional, unde stuful, bărcile, rogojinile și elementele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării. Iubitorii Deltei și cei ai preparatelor din pește vor putea afla câteva lucruri despre canotci, năvoade și cârmaci, ustensilele prin intermediul cărora ajung delicioșii pești pe mesele noastre.

Festivalul este dedicat întregii familii și reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace.

Evenimentul cu profil gastronomic tradițional este organizat de Delta Star Festival, cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, parteneri: ProFM, mixtopia.ro, metropotam.ro, gustos.ro, b365.ro, 121.ro, ziare.com, dgtl.ro, RBTransport.ro.

Intrarea este gratuită.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise