E vara, deci e timpul pentru deserturi racoritoare, usoare si super aromate! Si ce poate fi mai bun intr-o zi torida daca nu o inghetata delicioasa pe care sa o savurezi la finalul unei mese copioase? Noua ne plac tare mult inghetatele facute in casa, asa ca va recomandam si voua sa le pregatiti chiar in propria bucatarie. Iata o reteta clasica de inghetata racoritoare cu lamaie.

Ingrediente:
• 400 g lapte condensat degresat si indulcit
• 200 g iaurt natural degresat
• sucul de la 4 lamai
• nuci maruntite si/sau bombonele din glazura (optional)
 
Sfat: inainte de preparare, pune laptele condensat si iaurtul la racit in frigider in Ice Cream Makerul de la Delimano. 

Mod de preparare:
 
Amesteca laptele condensat, iaurtul si zaharul in castron pana cand amestecul devine omogen si catifelat.
 
Pentru rezultate mai bune, pune castronul cu ingredientele amestecate in frigider pentru aprox. 30 de minute si apoi amesteca din nou.
 
La sfarsit, pune in congelator vasul de la Ice Cream Maker pentru a obtine consistenta dorita.
 
Sfat: cu 1 minut inainte de a finaliza reteta, poti sa adaugi in glazura cativa fulgi de ciocolata, nuci tocate sau bombonele - toate vor aduce un plus de gust acestei inghetate clasice.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Laurentiu Cardas, 12 iunie 2014

    daca se foloseste lapte condensat nu mai este nevoie de zahar caci este foarte dulce,problema este de unde sa iau lapte condensat ca am cautat in toate supermarketurile

  • Fara foto

    Silvia Serratore, 06 iunie 2014

    Hei , ce tot atata munca pentru o inghetata care nu are nimic bun in ea. Va propun ceva simplu , sanatos si delicios: - din fructe inghetate plus unt de migdale si un pic de lapte de cocos iese o inghetata pe care o vei face iar si iar. Poti amesteca doua trei feluri de fructe, zmeura+banane(le pun in mare parte proaspete)+blue berries.+2 linguri de unt de migdale+100ml de lapte de cocos sau chiar apa. Totul se pune in blender, se amesteca pana fructele devin cremoase. Atentie, fructele sunt scoase din congelator cu 10 minute inainte de a fi puse in blender.. Pofta buna!

  • Fara foto

    Jeaneta Dobrescu, 05 iunie 2014

    Pai ati uitat sa spuneti cand se pune sucul de la cele 4 lamai !! Dati retete scrise corect ca sa se inteleaga cum se realizeaza. Hai sa zicem ca zaharul e la aprecierea fiecaruia.

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 05 iunie 2014

    nu trebuie zahar e deja indulcit. de la laptele condensat.

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 05 iunie 2014

    foarte necesra

  • Fara foto

    Zveni Dana, 05 iunie 2014

    cred ca zahar nu o sa pun ca are suficient zahar laptele condensat, iar lamaile (si coaja rasa si suc) eu le adaug la sfarsit intodeauna. Daca a disparut din congelator pana maine inseamna ca e buna :)

  • Fara foto

    Monica Misca, 05 iunie 2014

    Si sucul de lamaie cand se adauga?

  • Fara foto

    Felicia Cucos, 05 iunie 2014

    ati uitat sa scrieti cantitatea de zahar? incercam sa facem inghetata!!!!!!