Intre 22 si 24 iulie a avut loc, intr-un loc pitoresc de langa Alba Iulia, a opta intalnire a “gustoaselor”, asa cum le place membrelor comunitatii Gustos.ro sa se autointituleze. Zona Albei Iulia este o destinatie traditionala a intalnirilor anuale Gustos.ro, devenind o destinatie de suflet, care le aminteste participantilor si momentele placute din trecut, care se alatura noilor trairi. De data aceasta, intalnirea “gustoaselor” (denumire generica, deorece grupul a continut si numerosi “gustosi”) a fost gazduita de frumoasa pensiune “Floare de colt” din Poiana Galdei, localitate de la poalele muntilor Trascau. In aceasta zona de o frumusete naturala deosebita, in apropierea a numeroase obiective turistice, floarea de colt creste la cele mai mici altitudini din Europa.
Au lipsit cativa prieteni buni si dragi ai Gustos.ro, Sidy, Mari, Doina Ghidu, Doina Varga, Mioara, care nu au putut ajunge de aceasta data. Pe cei mai multi dintre ei avusesem placerea sa ii cunostem de anul trecut, la intalnirea similara de la Bran.


Fiecare masina intrata in curtea pensiunii era un semn ca gasca gustosilor se intregeste. Au fost multe imbratisari, povesti spuse cu drag, inepuizabile intr-un timp atat de scurt, lacrimi de emotie si rasete deopotriva.
Cu toata oboseala drumului lung, gustosii au gasit energie pentru rasete si voi buna, printre "perlele" serii fiind demn de mentionat un meniu creativ, plin de simtul umorului, propus pentru masa festiva din urmatoarea seara. Asa cum am promis celor prezenti, vom publica meniul cel hazliu in cadrul forumului.
Pasiunea comuna si prietenia raman insa nedespartite, continue, iar dorul interactiunii directe este alinat de intalnirea virtuala din fiecare zi, pe Gustos.ro, site-ul care i-a unit, fie “dimineata la cafea” pe forumul dedicat comunitatii Gustos.ro, fie prin retetele cu care fac dovada priceperii lor si ii incanta pe vizitatorii site-ului.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii