Peste delicios cu masline si dulciuri savuroase pentru masa de Florii

De Florii ne pregatim de sarbatoare. Asa ca trebuie sa punem la punct un meniu cu care sa ne incantam familia si invitatii la mas. "La multi ani!" tuturor celor care isi sarbatoresc onomastica si va invitam sa descoperiti alaturi de noi cateva retete perfecte pentru masa de Florii.

Peste delicios cu masline si dulciuri savuroase pentru masa de Florii

File de peste cu masline si oregano

Un fel de mancare elegant, dar usor de preparat. Se prepara rapid si poate fi pregatit cu putin timp inainte de sosirea invitatilor, pastrat in cuptor ca sa nu se raceasca si apoi servit pe platou. Este delicios si nu da multe batai de cap, oricine il poate pregati fara dificultati.

4 portii

Timp de preparare: 30 de minute

4 bucati de file de peste alb, fara pielita (spre exemplu: halibut, pangasius)

1 lingurita de sare

1/4 lingurita de piper negru macinat

3 linguri de ulei de masline extra-virgin

4 felii de lamaie foarte subtiri

½ ceasca de vin alb sec (aprox. 120 ml)

1/3 ceasca de masline verzi fara samburi taiate pe jumatate (masline in saramura)

1 - 1 1/2 limgurite de zeama de lamaie

2 linguri de oregano verde tocat fin sau 1 lingurita de oregano uscat

se coace la cuptor intr-un vas de ceramica

Puneti gratarul de la cuptor in partea de sus, la ultimul nivel, si preincalziti cuptorul la 230 de grade C.

Uscati fileurile si presarati-le cu sare si piper. Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc moderat, apoi puneti fileurile in tigaie cu partea de pielita in jos, pana se rumenesc, pentru 3-4 minute. Transferati in recipientul de copt, cu partea prajita in sus, apoi puneti deasupra cate o felie de lamaie. Pastrati tigaia in care ati prajit pestele.

Adaugati vinul in tigaia folosita anterior pentru prajit si aduceti la punctul de fierbere, integrand in amestecul de vin bucatile maronii ramase de la peste. Fierbeti pentru 30 de secunde, apoi turnati in jurul pestelui din tava. Imprastiati masline peste bucatile de peste si coaceti, neacoperit, pana ce peste este patruns, gatit bine, pentru 8-12 minute.

Transferati pestele intr-un platou, apoi puneti deasupra zeama de lamaie, oregano si restul de doua linguri de ulei de masline. Asezonati cu sare si piper sosul ramas in tava si turnati peste peste.

Pentru desert va recomandam cateva retete savuroase si deosebite (majoritatea de post), care in mod sigur vor impresiona sarbatoritii si invitatii:

Tort cu zmeura si cheesecake cu rom

Faimoasa tarta Tatin

7 deserturi de post delicioase si usor de preparat

La multi ani tuturor sarbatoritilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise