De Florii ne pregatim de sarbatoare. Asa ca trebuie sa punem la punct un meniu cu care sa ne incantam familia si invitatii la mas. "La multi ani!" tuturor celor care isi sarbatoresc onomastica si va invitam sa descoperiti alaturi de noi cateva retete perfecte pentru masa de Florii.
File de peste cu masline si oregano
Un fel de mancare elegant, dar usor de preparat. Se prepara rapid si poate fi pregatit cu putin timp inainte de sosirea invitatilor, pastrat in cuptor ca sa nu se raceasca si apoi servit pe platou. Este delicios si nu da multe batai de cap, oricine il poate pregati fara dificultati.
4 portii
Timp de preparare: 30 de minute
4 bucati de file de peste alb, fara pielita (spre exemplu: halibut, pangasius)
1 lingurita de sare
1/4 lingurita de piper negru macinat
3 linguri de ulei de masline extra-virgin
4 felii de lamaie foarte subtiri
½ ceasca de vin alb sec (aprox. 120 ml)
1/3 ceasca de masline verzi fara samburi taiate pe jumatate (masline in saramura)
1 - 1 1/2 limgurite de zeama de lamaie
2 linguri de oregano verde tocat fin sau 1 lingurita de oregano uscat
se coace la cuptor intr-un vas de ceramica
Puneti gratarul de la cuptor in partea de sus, la ultimul nivel, si preincalziti cuptorul la 230 de grade C.
Uscati fileurile si presarati-le cu sare si piper. Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie, la foc moderat, apoi puneti fileurile in tigaie cu partea de pielita in jos, pana se rumenesc, pentru 3-4 minute. Transferati in recipientul de copt, cu partea prajita in sus, apoi puneti deasupra cate o felie de lamaie. Pastrati tigaia in care ati prajit pestele.
Adaugati vinul in tigaia folosita anterior pentru prajit si aduceti la punctul de fierbere, integrand in amestecul de vin bucatile maronii ramase de la peste. Fierbeti pentru 30 de secunde, apoi turnati in jurul pestelui din tava. Imprastiati masline peste bucatile de peste si coaceti, neacoperit, pana ce peste este patruns, gatit bine, pentru 8-12 minute.
Transferati pestele intr-un platou, apoi puneti deasupra zeama de lamaie, oregano si restul de doua linguri de ulei de masline. Asezonati cu sare si piper sosul ramas in tava si turnati peste peste.
Pentru desert va recomandam cateva retete savuroase si deosebite (majoritatea de post), care in mod sigur vor impresiona sarbatoritii si invitatii:
Tort cu zmeura si cheesecake cu rom
7 deserturi de post delicioase si usor de preparat
La multi ani tuturor sarbatoritilor!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii