Pregateste quiche la tine acasa

Desi quiche-ul este considerat un fel de mancare din bucataria franceza, el si-a avut originea in Germania, in regatul medieval Lothringen. Cuvantul “quiche” vine din cuvantul german “kuchen”, care inseamna “prajitura”.

Pregateste quiche la tine acasa

Reteta originala de Quiche Lorraine era o placinta cu o umplutura facuta dintr-o combinatie de smantana, oua si bacon afumat. Mai tarziu, la aceasta reteta a fost adaugata si branza. Daca alegi sa adaugi si ceapa, vei avea un Quiche Alsacienne. Aluatul initial era un simplu aluat de paine, dar si acest detaliu a evoluat, iar acum blatul de quiche este unul mai pufos, de patiserie.

Quiche-ul a devenit popular in Anglia candva dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si in America, in anii '50. In zilele noastre, exista o mare varietate de retete de quiche, de la originalul Quiche Lorraine la altele, cu broccoli, ciuperci, sunca sau chiar fructe de mare. Quiche-ul poate fi servit ca aperitiv sau chiar ca fel de mancare principal, la cina.

Gustos.ro iti prezinta o reteta clasica de Quiche pe care o poti incerca acasa:

Quiche Lorraine

Aluat:

250 g faina,

125 g unt,

1 ou,

3 linguri de lapte,

sare,

pesmet

Umplutura:

2 cepe

150 g bacon

250 g cascaval

200 g smantana

5 oua

ulei

sare,

piper,

condimente

verdeata.

Amestecati faina, separat, cu putina sare, apoi adaugati bucatele de unt rece, oul si laptele. Framantati un aluat, pe care trebuie sa-l lasati la rece 30 de minute. Intre timp, caliti ceapa si baconul si radeti cascavalul pe razatoare. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati marginile ridicate, intepati aluatul cu furculita si presarati peste el pesmet. Peste acest aluat se pune cascavalul si, deasupra, amestecul de capa si bacon calite.

Intr-un castron, bateti smantana cu oua, sarea, piperul, verdeata si condimentele (la alegerea dumneavoastra), apoi turnati amestecul in forma de tarta.

Coaceti in cuptor aproximativ 40 de minute.

Ati incercat vreodata sa pregtiti Quiche Lorraine?

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi