Pregateste quiche la tine acasa

Desi quiche-ul este considerat un fel de mancare din bucataria franceza, el si-a avut originea in Germania, in regatul medieval Lothringen. Cuvantul “quiche” vine din cuvantul german “kuchen”, care inseamna “prajitura”.

Pregateste quiche la tine acasa

Reteta originala de Quiche Lorraine era o placinta cu o umplutura facuta dintr-o combinatie de smantana, oua si bacon afumat. Mai tarziu, la aceasta reteta a fost adaugata si branza. Daca alegi sa adaugi si ceapa, vei avea un Quiche Alsacienne. Aluatul initial era un simplu aluat de paine, dar si acest detaliu a evoluat, iar acum blatul de quiche este unul mai pufos, de patiserie.

Quiche-ul a devenit popular in Anglia candva dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si in America, in anii '50. In zilele noastre, exista o mare varietate de retete de quiche, de la originalul Quiche Lorraine la altele, cu broccoli, ciuperci, sunca sau chiar fructe de mare. Quiche-ul poate fi servit ca aperitiv sau chiar ca fel de mancare principal, la cina.

Gustos.ro iti prezinta o reteta clasica de Quiche pe care o poti incerca acasa:

Quiche Lorraine

Aluat:

250 g faina,

125 g unt,

1 ou,

3 linguri de lapte,

sare,

pesmet

Umplutura:

2 cepe

150 g bacon

250 g cascaval

200 g smantana

5 oua

ulei

sare,

piper,

condimente

verdeata.

Amestecati faina, separat, cu putina sare, apoi adaugati bucatele de unt rece, oul si laptele. Framantati un aluat, pe care trebuie sa-l lasati la rece 30 de minute. Intre timp, caliti ceapa si baconul si radeti cascavalul pe razatoare. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati marginile ridicate, intepati aluatul cu furculita si presarati peste el pesmet. Peste acest aluat se pune cascavalul si, deasupra, amestecul de capa si bacon calite.

Intr-un castron, bateti smantana cu oua, sarea, piperul, verdeata si condimentele (la alegerea dumneavoastra), apoi turnati amestecul in forma de tarta.

Coaceti in cuptor aproximativ 40 de minute.

Ati incercat vreodata sa pregtiti Quiche Lorraine?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise