Desi quiche-ul este considerat un fel de mancare din bucataria franceza, el si-a avut originea in Germania, in regatul medieval Lothringen. Cuvantul “quiche” vine din cuvantul german “kuchen”, care inseamna “prajitura”. Reteta originala de Quiche Lorraine era o placinta cu o umplutura facuta dintr-o combinatie de smantana, oua si bacon afumat. Mai tarziu, la aceasta reteta a fost adaugata si branza. Daca alegi sa adaugi si ceapa, vei avea un Quiche Alsacienne. Aluatul initial era un simplu aluat de paine, dar si acest detaliu a evoluat, iar acum blatul de quiche este unul mai pufos, de patiserie.

Quiche-ul a devenit popular in Anglia candva dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si in America, in anii '50. In zilele noastre, exista o mare varietate de retete de quiche, de la originalul Quiche Lorraine la altele, cu broccoli, ciuperci, sunca sau chiar fructe de mare. Quiche-ul poate fi servit ca aperitiv sau chiar ca fel de mancare principal, la cina.

Gustos.ro iti prezinta o reteta clasica de Quiche pe care o poti incerca acasa:


Quiche Lorraine


Aluat:
250 g faina,
125 g unt,
1 ou,
3 linguri de lapte,
sare,
pesmet


Umplutura:
2 cepe
150 g bacon
250 g cascaval
200 g smantana
5 oua
ulei
sare,
piper,
condimente
verdeata.

Amestecati faina, separat, cu putina sare, apoi adaugati bucatele de unt rece, oul si laptele. Framantati un aluat, pe care trebuie sa-l lasati la rece 30 de minute. Intre timp, caliti ceapa si baconul si radeti cascavalul pe razatoare. Intindeti aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati marginile ridicate, intepati aluatul cu furculita si presarati peste el pesmet. Peste acest aluat se pune cascavalul si, deasupra, amestecul de capa si bacon calite.

Intr-un castron, bateti smantana cu oua, sarea, piperul, verdeata si condimentele (la alegerea dumneavoastra), apoi turnati amestecul in forma de tarta.

Coaceti in cuptor aproximativ 40 de minute.

Ati incercat vreodata sa pregtiti Quiche Lorraine?

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Felicia Rus, 27 aprilie 2015

    Testat ! Papat ! Savurat !

  • Fara foto

    Anna Nemerovschi, 12 iunie 2014

    este foarte buna

  • Fara foto

    Dan Malache, 19 noiembrie 2013

    ...apetisanta aceasta "prajitura".

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Putina nucsoara ii da un gust excelent.

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Este un fel de mincare pe care eu il fac mai ales vara, cind n-am chef sa stau in bucatarie. Adaug o salata si cina este gata. Ingredientele pot fi usor inlocuite daca nu avem chiar totul in camara. Este pe gustul copiilor, dar si al adultilor. Va recomand.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Un articol foarte interesant !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O bunatate !

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Nu am preparat niciodata! Dar...nu e tarziu daca am reteta de la voi!

  • cely snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Cred ca e pe gustul meu si al familiei mele, dupa ingredientele prezentate. Cu siguranta o voi testa

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    O reteta foarte buna,felicitari.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Cred ca o sa incerc aceasta reteta cat de curand.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

    E provocatoare reteta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Pana acum nu am pregatit,dar am s-o fac cat mai curand.

  • Fara foto

    marci, 23 octombrie 2008

    Eu am facut deja quiche de mai mult ori si este foarte bun. Am descoprit quiche cand am venit in Londra, in ian. E foarte usor de facut si foarte gustos. Eu fac blatul cu aluat deja cumparat. Spor la treaba!

  • Fara foto

    Gina, 23 octombrie 2008

    Vai, genial! o sa-mi impresionez soacra la toate sindrofiile in familie, e innebunita dupa mancaruri rafinate! Mersii mult! Tineti-o tot asa! va pup

  • Fara foto

    anca_eva, 23 octombrie 2008

    Nu stiam cum se face dar o sa fac curand quische, promit sa revin la articol si sa pun un comentariu cum a fost. Imi plac mult articolele voastre.

  • Fara foto

    corina _cea_ cuminte (Bucatar) , 23 octombrie 2008

    nu am incercat pana acum sa gatesc asa ceva. mi se parea ca este foarte greu de facut. dar dupa ce am citit acest articol, nu mi se mai pare greu absolut deloc. eu sunt un fan broccoli si voi face quiche cu broccoli. chiar in acest weekend si apoi va povestesc cum a iesit.:)

  • Fara foto

    Maria, 23 octombrie 2008

    Ok, reteta asta e chiar faina. E prima oara cand aflu de existenta acestui fel de mancare si imi lasa gura apa... sunt hotarata sa o incerc week-end-ul asta ;)