Sosul italienesc Pesto se potriveste de minune atat cu fripturi, cat si cu paine prajita pentru aperitiv, fructe de mare, dar mai ales cu o multime de tipuri de paste. Si pentru ca nu este doar delicios, ci si foarte bogat in nutrienti, ne-am gandit ca astazi sa va prezentam o reteta care se pregateste in doar 10 minute.
 

Ingrediente:
 
- o mana mare de frunze de busuioc
- 3 catei medii de usturoi
- sare de mare
- o mana de seminte crude de pin
- 100g parmezan proaspat ras
- 3-4 lingurite de ulei de masline
 
Mod de preparare:
 
Curata usturoiul si toaca-l marunt impreuna cu frunzele de busuioc. Toaca si semintele de pin.
 
De obicei, pentru a face sos Pesto, italienii folosesc un mojar din marmura si un pistil din lemn, insa tu poti folosi orice mojar ai la indemana. Arunca usturoiul tocat impreuna cu semintele in mojar. Piseaza bine de tot pana obtii o pasta. 
 
Adauga frunzele de busuioc tocate si putina sare de mare. Zdrobeste-le si pe acestea si foloseste miscari circulare pentru a omogeniza compozitia sosului.
 
Adauga parmezanul si ulei de masline si amesteca din nou.
 
Asta e tot! Pofta buna. :)

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Aurora Corabian, 03 aprilie 2014

    super

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 01 aprilie 2014

    Eu pun si multe frunze de patrunjel sau hasmatuchi.

  • Fara foto

    Florin Coroiu, 27 ianuarie 2014

    daca se trag in tigaie semintele de pi 1 min da o Aroma speciala si un truc puneti si cateva frunze de patrunjel asa pesto v-a ramane verde mai mult timp si cand il faceti cu paste nu il incalziti ca se innegreste

  • Fara foto

    Luminita Ticolea, 04 noiembrie 2013

    Eu pun si vin alb(2-3linguri) sau zeama de la lamaie (dupa gust) sau otet de mere (o lingurita) si o lingura mare de smantana sau iaurt gras. Este mult mai cremos si mai adecvat pastelor

  • Fara foto

    Livia Oncu, 02 noiembrie 2013

    fain!!

  • Fara foto

    Şincu Alecna, 31 octombrie 2013

    https://www.facebook.com/photo.php?v=1408187242734657&set=vb.439733922716133&type=3&theater

  • Fara foto

    Roberto Agostini, 31 octombrie 2013

    super

  • Fara foto

    Silvia Orzoi, 30 octombrie 2013

    e bun si fara parmezanse prepara si cu paste