Pregateste si tu cel mai bun sos Pesto

Sosul italienesc Pesto se potriveste de minune atat cu fripturi, cat si cu paine prajita pentru aperitiv, fructe de mare, dar mai ales cu o multime de tipuri de paste. Si pentru ca nu este doar delicios, ci si foarte bogat in nutrienti, ne-am gandit ca astazi sa va prezentam o reteta care se pregateste in doar 10 minute.  

Pregateste si tu cel mai bun sos Pesto

Ingrediente:

- o mana mare de frunze de busuioc
- 3 catei medii de usturoi
- sare de mare
- o mana de seminte crude de pin
- 100g parmezan proaspat ras
- 3-4 lingurite de ulei de masline
Mod de preparare:
Curata usturoiul si toaca-l marunt impreuna cu frunzele de busuioc. Toaca si semintele de pin.
De obicei, pentru a face sos Pesto, italienii folosesc un mojar din marmura si un pistil din lemn, insa tu poti folosi orice mojar ai la indemana. Arunca usturoiul tocat impreuna cu semintele in mojar. Piseaza bine de tot pana obtii o pasta.
Adauga frunzele de busuioc tocate si putina sare de mare. Zdrobeste-le si pe acestea si foloseste miscari circulare pentru a omogeniza compozitia sosului.
Adauga parmezanul si ulei de masline si amesteca din nou.
Asta e tot! Pofta buna. :)
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise