Sunt mai multe versiuni ale povestii inventarii hamburgerului. Una dintre istorii il numeste pe Charlie Nagreen inventatorul acestui preparat celebru. Se pare ca, in 1885, el a servit primul hamburger la Targul Seymour. Charlie a decis, atunci, sa remodeleze o chiftea, facand-o mai subtire, si s-o serveasca intre doua felii de paine, ca sa fie mai usor de mancat. Alta varianta ne spune ca fratii Menches au inventat hamburgerul in acelasi an. Se pare ca, la targul Erie County, cei doi frati au ramas fara carnati pentru sandvisurile pe care le serveau. Furnizorul lor de carne le-a sugerat atunci sa foloseasca carne tocata de vita. Cei doi frati au fript carnea, dar au gasit gustul prea simplu. Astfel, au adaugat la amestec cafea, zahar brun si alte ingrediente, ca sa imbogateasca aroma hamburgerului. Ei au numit sandvisul creat “Sandvisul Hamburg”, dupa orasul Hamburg, unde se tinea targul. Mai tarziu, denumirea sandvisului a fost redusa la “hamburger”.

O alta poveste ne spune ca Fletcher Davis servea un sandvis fara nume foarte similar cu hamburgerul de azi la cafeneaua unde lucra, la inceputul anilor 1880.

Oricare ar fi situatia, te asiguram ca, daca incerci sa prepari hamburgeri acasa, gustul nu se va compara cu acela al hamburgerilor din comert. Mai ales ca tu iti poti doza cantitatile din reteta dupa gustul tau!

Iata o reteta de hamburger pe care te invitam s-o incerci:

Ingrediente:


500 g carne tocata de vita
o jumatate de ceapa taiata fin
coriandru
paprika
piper proaspat
sare
un pumn de firimituri de paine
un ou

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele. Asigura-te ca amestecul este rece. Imparte amestecul in patru hamburgeri diferiti. Prajeste-i pe gratar (sau in tigaie) pana cand hamburgerii sunt patrunsi bine.

Taie chiflele in doua si pune-le pe gratar pentru cateva secunde. Apoi, pune maioneza pe jumatatea de jos a chiflei, adauga o felie subtire de ceapa, salata, o felie de rosie. Apoi, adauga felia de carne, maioneza si ketchup.

Ati incercat vreodata sa preparati hamburgeri acasa?

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Daniel Crişan, 26 martie 2016

    Am sa incerc si daca nu imi iese .........!!!

  • Fara foto

    thelastname123, 06 ianuarie 2016

    Sper ca imi vor iesi

  • Fara foto

    Stana Pribu, 06 noiembrie 2015

    dupa ce sunt gata se fac chiftele mari cit o chifla si se pun pe o tigaie gratar unde se pune putin vin ca sa fiarba un pic si cind vinul a scazut se lasa tot la foc mic sa sa prajeasca ca un gratarel mai gros sa aveti pofta....

  • Fara foto

    Patru Ion, 16 august 2015

    vai de mine!!!!!!!ce gust delicat

  • Fara foto

    Dan Lupescu, 11 iulie 2015

    Sa vedem daca sunt buni ?

  • Fara foto

    Rodica Nicoleta Alexandrescu, 25 octombrie 2014

    Au fost super buni!!!!

  • Fara foto

    larisa novanc, 01 iulie 2014

    sunt foarte foarte buni

  • Fara foto

    Victor Bulgaru, 21 februarie 2014

    o sa ancerc....

  • Fara foto

    Adriana Sandu, 05 februarie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Dorina Tanase, 28 ianuarie 2014

    foarte gustosi si numai buni de mancat!

  • Fara foto

    Valentin Macovei, 12 ianuarie 2014

    bun bun

  • Fara foto

    Mafy Lookbutdontouchmebaby, 06 decembrie 2013

    hi

  • Fara foto

    Alexandra Bencic, 29 noiembrie 2013

    da acum sper sa-mi iasa

  • Fara foto

    kok miori, 28 octombrie 2013

    da am facut si iese minunat.

  • Fara foto

    Raluca Petran, 09 octombrie 2013

    mo le pyk no pise ia.

  • Fara foto

    Ion Ionita, 07 septembrie 2013

    dar see you pork nu iese?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Super !

  • Fara foto

    darius, 01 martie 2010

    este foarte buna reteta !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Imi plac cei din carne de pui si care ii fac eu personal in casa,nu cei cumparati.Nu am incredere in cei din comert.Pot si singura sa-mi fac.Felicitari pentru articol.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    CEi mai buni hamburgeri sunt cei preparati de tine acasa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Imi plac hamburgerii din piept de curcan sau piept de pui.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Nu am ncercat acasa, dar vad ca e simpla reteta si cred ca sunt buni.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Foarte buni dar in cantitati moderate.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Au gust bun dar nu trebuie exagerat hranirea cu ei deoarece in cantitati mari si fercventa mare dau peste cap organismulEevident consider ca e mai sanatos sa-i pregatim acasa.

  • Fara foto

    Augustin, 05 octombrie 2008

    Si eu votez cu BK. Desi cel mai bun l-am mancat intr-un mic restaurant de familie.

  • Fara foto

    lauriss spania, 03 octombrie 2008

    Cei mai buni mi se par cei din carne de pui... Dar sa fim seriosi, nu o sa iasa niciodata acasa atat de buni ca cei de la mc! Orice i-ai pune... paprika si coriandru? Nu am mancat niciodata un hamb cu condimentele astea... Dar daca voi ziceti ca e bun, asa o fi...

  • Fara foto

    Elena Irina., 03 octombrie 2008

    Acesti hamburgeri care se fac repede si se mananca la fel de repede au distrus sanatatea miilor de americani.....Se gasesc si in Europa , dar europenii au mai multa grije de sanatatea lor! Cumparand mancare\'\'gata facuta\'\' femeile vor UITA sa mai gateasca.......

  • Fara foto

    mihaela badau (Bucatar) , 03 octombrie 2008

    Cei mai buni hamburgeri suant la Burger King.

  • Fara foto

    corina _cea_ cuminte (Bucatar) , 02 octombrie 2008

    Vai, dar nu va spun ce am patit de la un hamburger manacat de la un fastfood. Ce sa fac, ma grabeam, nu aveam timp sa mai trec pe acasa ca sa mananac.. Asa ca mi-am cumparat un hamburger din strada..am crezut ca mor, dureri de burta, intoxicatie..ceva de speriat! Mi-am promis ca nu voi mai manca in viata mea hamburgeri facuti de altii. Eu cu mana mea imi prepar toata mancarea, sa nu mai am probleme. Foarte bine ca ati scris despre hamburgerii facuti in casa.. Sa nu mai pateasca nimeni ceea ce am patit eu.

  • Fara foto

    Mirela, 02 octombrie 2008

    Este mult mai bine sa faci singura hamburgerii decat sa-i cumperi de la Mc. Asa stii ce pui in el si este mai sanatos.