Prepara hamburgeri la tine acasa!

Sunt mai multe versiuni ale povestii inventarii hamburgerului. Una dintre istorii il numeste pe Charlie Nagreen inventatorul acestui preparat celebru. Se pare ca, in 1885, el a servit primul hamburger la Targul Seymour. Charlie a decis, atunci, sa remodeleze o chiftea, facand-o mai subtire, si s-o serveasca intre doua felii de paine, ca sa fie mai usor de mancat.

Prepara hamburgeri la tine acasa!

Alta varianta ne spune ca fratii Menches au inventat hamburgerul in acelasi an. Se pare ca, la targul Erie County, cei doi frati au ramas fara carnati pentru sandvisurile pe care le serveau. Furnizorul lor de carne le-a sugerat atunci sa foloseasca carne tocata de vita. Cei doi frati au fript carnea, dar au gasit gustul prea simplu. Astfel, au adaugat la amestec cafea, zahar brun si alte ingrediente, ca sa imbogateasca aroma hamburgerului. Ei au numit sandvisul creat “Sandvisul Hamburg”, dupa orasul Hamburg, unde se tinea targul. Mai tarziu, denumirea sandvisului a fost redusa la “hamburger”.

O alta poveste ne spune ca Fletcher Davis servea un sandvis fara nume foarte similar cu hamburgerul de azi la cafeneaua unde lucra, la inceputul anilor 1880.

Oricare ar fi situatia, te asiguram ca, daca incerci sa prepari hamburgeri acasa, gustul nu se va compara cu acela al hamburgerilor din comert. Mai ales ca tu iti poti doza cantitatile din reteta dupa gustul tau!

Iata o reteta de hamburger pe care te invitam s-o incerci:

Ingrediente:

500 g carne tocata de vita

o jumatate de ceapa taiata fin

coriandru

paprika

piper proaspat

sare

un pumn de firimituri de paine

un ou

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele. Asigura-te ca amestecul este rece. Imparte amestecul in patru hamburgeri diferiti. Prajeste-i pe gratar (sau in tigaie) pana cand hamburgerii sunt patrunsi bine.

Taie chiflele in doua si pune-le pe gratar pentru cateva secunde. Apoi, pune maioneza pe jumatatea de jos a chiflei, adauga o felie subtire de ceapa, salata, o felie de rosie. Apoi, adauga felia de carne, maioneza si ketchup.

Ati incercat vreodata sa preparati hamburgeri acasa?

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi