Prepara hamburgeri la tine acasa!

Sunt mai multe versiuni ale povestii inventarii hamburgerului. Una dintre istorii il numeste pe Charlie Nagreen inventatorul acestui preparat celebru. Se pare ca, in 1885, el a servit primul hamburger la Targul Seymour. Charlie a decis, atunci, sa remodeleze o chiftea, facand-o mai subtire, si s-o serveasca intre doua felii de paine, ca sa fie mai usor de mancat.

Prepara hamburgeri la tine acasa!

Alta varianta ne spune ca fratii Menches au inventat hamburgerul in acelasi an. Se pare ca, la targul Erie County, cei doi frati au ramas fara carnati pentru sandvisurile pe care le serveau. Furnizorul lor de carne le-a sugerat atunci sa foloseasca carne tocata de vita. Cei doi frati au fript carnea, dar au gasit gustul prea simplu. Astfel, au adaugat la amestec cafea, zahar brun si alte ingrediente, ca sa imbogateasca aroma hamburgerului. Ei au numit sandvisul creat “Sandvisul Hamburg”, dupa orasul Hamburg, unde se tinea targul. Mai tarziu, denumirea sandvisului a fost redusa la “hamburger”.

O alta poveste ne spune ca Fletcher Davis servea un sandvis fara nume foarte similar cu hamburgerul de azi la cafeneaua unde lucra, la inceputul anilor 1880.

Oricare ar fi situatia, te asiguram ca, daca incerci sa prepari hamburgeri acasa, gustul nu se va compara cu acela al hamburgerilor din comert. Mai ales ca tu iti poti doza cantitatile din reteta dupa gustul tau!

Iata o reteta de hamburger pe care te invitam s-o incerci:

Ingrediente:

500 g carne tocata de vita

o jumatate de ceapa taiata fin

coriandru

paprika

piper proaspat

sare

un pumn de firimituri de paine

un ou

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele. Asigura-te ca amestecul este rece. Imparte amestecul in patru hamburgeri diferiti. Prajeste-i pe gratar (sau in tigaie) pana cand hamburgerii sunt patrunsi bine.

Taie chiflele in doua si pune-le pe gratar pentru cateva secunde. Apoi, pune maioneza pe jumatatea de jos a chiflei, adauga o felie subtire de ceapa, salata, o felie de rosie. Apoi, adauga felia de carne, maioneza si ketchup.

Ati incercat vreodata sa preparati hamburgeri acasa?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise