Reteta si istoria oualor Benedict

Istoria oualor Benedict e foarte neclara si sunt destul de multe povesti care pretind sa fie adevarate. Din nefericire, nu vom sti probabil niciodata cum exact a fost creata aceasta reteta, dar povestile sunt, cu siguranta, savuroase.

Reteta si istoria oualor Benedict

Prima poveste incepe in New York, undeva intre 1860 si 1880. Se pare ca un economist pe nume LeGrand Benedict s-a plans bucatarului-sef al restaurantului Delmonico despre saracia meniului. Bucatarul, Charles Ranhofer, a raspuns creand reteta de oua Benedict. Povestea nu este totusi confirmata, intrucat in cartea faimoasa de bucate a lui Ranhofer, din 1894, nu exista nicio mentiune a acestei retete.

Alta poveste, ceva mai amuzanta, ni-l prezinta ca personaj principal pe Lemuel Benedict, in 1894. Povestea spune ca barbatul, mahmur fiind, lua micul-dejun la Waldorf, si a comandat paine prajita, bacon, oua in apa si sos hollandaise. Se pare ca bucatarul-sef de la Waldorf, Oscar Tschirky, a transformat aceasta comanda in reteta de oua Benedict, schimband painea prajita cu briose englezesti.

Oricare ar fi povestea insa, reteta de oua Benedict ramane una dintre cele mai faimoase din lume. Desi in tara noastra reteta nu este celebra, va recomandam s-o incercat. E perfecta pentru un mic-dejun savuros si consistent.

Ingrediente:

4 oua, otet, doua chifle, 4 felii de bacon, sos olandez

Mod de preparare:

Ouale se sparg si se fierb timp de 3 minute in apa cu otet. Chiflele se prajesc usor pe gratar, alaturi de bacon. Apoi, asezati cate o felie de bacon pe fiecare jumatate de chifla, apoi cate un ou si adaugati sosul olandez.

Sosul olandez:

Ingrediente:

50 ml otet, jumatate de lingurita de piper boabe, 3-4 galbenusuri, 100 gr unt taiat bucati, sare, piper, suc de lamaie

Mod de preparare:

Otetul se fierbe impreuna cu piperul boabe, pana scade aproape complet. Apoi, se ia vasul de pe foc si se adauga 50 ml apa rece. Se scoate piperul, se adauga galbenusurile, amestecand. Adaugati untul, omogenizati, amestecati incontinuu pana se ingroasa. Apoi, adaugati sare si piper macinat si putin suc de lamaie, dupa gust.

Ati incercat vreodata sa pregatiti oua Benedict?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise