(P) Care sunt paharele potrivite in functie de bautura ?

(P) Care sunt paharele potrivite in functie de bautura ?

Există o mulțime de lucruri în casă noastră mai mult sau mai puțin utile. Dacă ar fi să facem un inventar, vom observa că avem multe obiecte sau accesorii inutile și că, din contra, ne lipsesc anumite lucruri esențiale. Printre lucrurile esențiale, ce nu pot fi niciodată prea multe, se regăsesc paharele. Da, banalele pahare pe care oricine le are în casă, în anumite situații se pot dovedi insuficiente sau nepotrivite. Dacă ești o persoană pretențioasă din fire, trebuie să știi atunci că paharele sunt create special pentru anumite băuturi și că este un gest de ignoranță să oferi, de exemplu, un whisky într-un pahar de vin și vice versa. Paharele sunt destinate unor anumite utilizări și unor anumite momente ale zilei. Să începem cu cele de masă.

Paharele de masă sunt pahare care stau pe masă la prânz sau la cină. Se recomandă folosirea paharelor potrivite, chiar dacă se folosesc mai multe culori. Paharele sunt așezate în partea de sus a farfuriei mari, mergând de la cel mai mare pahar la cel mai mic, de la stânga la dreapta. Dacă te-ai hotărât să servești șampanie, există pahare speciale de șampanie care pot fi lungi sau cupe.

Paharul pentru apă de pe masă nu este un pahar folosit pentru suc sau whisky. Paharul cu apă este cel mai mare dintre paharele de masă. Paharul cu apă este plasat în centru, în partea de sus a farfuriei sau ușor mai distanțat. Paharul cu apă este paharul de bază pentru a le pune pe toate celelalte în jurul sau. Ai numarat vreodata cate pahare ai in casa? Hai să alegi modele noi! Hai să alegi modele noi! Paharele de apă nu sunt niciodată prea multe.

Paharul pentru vin alb este mai mic decât paharul pentru apă, dar mai mare decât paharul pentru vin roșu. Paharul de vin alb se pune între paharul de apă și paharul de vin roșu.

Paharul de vin roșu este cel mai mic dintre cele trei pahare. El este și cel care stă în dreapta celorlalte pahare.

Paharele de degustare sunt concepute pentru a elibera toate aromele unui vin pentru a învăța arta degustării oenologice. Aceste pahare nu sunt puse decât la ocazii speciale și când sunt organizate degustări specialziate.

După paharele de masă, există paharele de șampanie. Există două tipuri de pahare de șampanie: coupe și flute. În general, alegem paharele flute care mențin șampania mai rece și o păstrează fresh mai mult timp. Cupele oferă avantajul de a nu atinge nasul la degustare și sunt adesea mai estetice.

Celelalte pahare

Alte pahare ce pot fi folosite în timpul unei recepții pot fi de diferite tipuri. Paharele de apă pot fi cu sau fără picior. Paharele de apă sunt pahare înalte, dar nu asemănătoare celor de șampanie.

Paharele pentru suc de fructe sunt pahare fără picior și foarte înalte. Opțional pot fi folosite pentru apă. Nu este nimic greșit.

Paharele de whisky sunt pahare largi, cu fundul plat și nu foarte înalte.

Există trei tipuri de pahare de bere: halbe, paharul cu picior și cupe. Alegerea este o chestiune de gust personal.

Paharul de cocktail are întotdeauna o formă specială care scoate în evidență cocktailul.

În general, alegem pahare de sticlă sau de cristal. Dar care este diferența dintre cele două. Prima diferență ar fi prețul. Cristalul este cu mult mai scump.

Un alt lucru care face diferența este refracția luminii și nu este niciun secret faptul că cristalul strălucește mai mult decât sticla. Asta deoarece cristalul este fabricat în mare parte din oxid de siliciu, la fel ca sticla obișnuită, dar conține și mai mult de 10-32% oxid de plumb care face toată diferența. Acesta din urmă mărește transparența și indicele de refracție.

Paharul de cristal va fi mereu mai strălucitor și poți să vezi asta doar punându-l în lumina. Cu paharul de sticlă nu se va întâmplă acest lucru.

De asemenea, o altă diferența o constituie posibilitățile de design. Nu vom vedea niciodată detalii spectaculoase sculptate pe un pahar din sticlă. Adesea paharele de cristal sunt adevărate opere de artă. Totuși să știi că acest material excepțional poate fi lucrat mai ușor decât sticla, deoarece este mai flexibil. Acest lucru facilitează dimensionarea și prelucrarea la rece. De aceea, artizanii pot să creeze modele cu adevărat surprinzătoare.

Cristalul, de asemenea, este mult mai puternic decât sticla și mult mai greu.

Sunetul limpede al cristalului este o altă caracteristică. Trebuie să știi că sunetul cristalului va depinde de forma și grosimea paharului de cristal. Atunci când atingi un pahar de cristal se aude ca un clopoțel. Sticlă nu va scoate niciodată acest sunet.

Un avantaj și acesta nu este ultimul, care va da mult mai multă personalitate setului de pahare este frumusețea celor de cristal. Deși există pahare de sticlă superbe, cele de cristal sunt acele pahare ce pot fi puse în vitrine și expuse ca piese de colecție. Cristalul un obiect decorativ unic. Dacă dorești să aranjezi o masă pentru o ocazie cu totul și cu totul specială, paharele de cristal sunt cele mai potrivite.

Însă, dacă bugetul nu este unul prea mare, nu îți face griji. Cum am mai spus, sunt disponibile pahare de sticlă la prețuri bune, pahare pentru toate tipurile de utilizări, și cu un design foarte frumos. În plus, paharele de sticlă, dacă se sparg, pot fi mai ușor înlocuite. Paharele de cristal se vând, de obicei, la set, și este mai dificil să înlocuiești un singur pahar.

Orice ar fi, ai grijă ca în casa ta să fie mai multe tipuri de pahare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise